SKANDAL: Spartak izmislio meč da bi ušao u prvu ligu

Registrovana utakmica koja nije odigrana

SKANDAL: Spartak izmislio meč da bi ušao u prvu ligu

Fudbal -
Samo u Srbiji: Subotičke fudbalerke pobedile ŽFK Pančevo sa 5:1 u sezoni 2007/08. i na taj način ušle u elitu. Pojedini „akteri“ duela i arbitri tvrde da nisu učestvovali u susretu

Na pomolu afera bez presedana!U srpskom fudbalu su razna čuda moguća, pa i da je zvanično registrovana utakmica koja se nikad nije odigrala i za koju akteri tvrde da u njoj nisu učestvovali. Naime, u poslednjem kolu Druge ženske lige u sezoni 2007/08. Spartak je pobedio Pančevo rezultatom 5:1, a da li je ova utakmica zaista odigrana, istragu je sproveo i MUP. Ceo slučaj stigao je, inače, i do Agencije za borbu protiv korupcije!Sudija na dva mestaTadašnji predstavnici ŽFK Fruškograc iz Novog Sada prvi su primetili da tu nisu čista posla, da bi im se ubrzo pridružili i ostali članovi Druge ženske lige, koji su sopstvenom istragom došli do šokantnih podataka i ceo slučaj prijavili FSS.- Dalibor Baćić dao je izjavu istražnim organima da nije sudio meč između ŽFK Spartak i ŽFK Pančevo jer je istog dana bio arbitar na susretu vojvođanske lige u Rastini. Takođe, njegov kolega Slaven Bedić rekao je da nije prisustvovao meču zbog obaveza u firmi, a glavni sudija Zoltan Vidaković da je tog dana bio Budimpešti. Zaposleni na stadionu na kojem je navodno odigrana utakmica takođe su svedočili da se nikakav susret nije odigrao tog dana, a isto je izjavila i trostruki strelac na meču Viktorija Časar - kaže sagovornik Kurira, koji insistira na anonimnosti dok traje istraga.Predsednik nije gledaoI pored toga, FSS je susret proglasio regularnim. Da stvar bude još čudnija, ni tadašnji predsednik Subotičanki Ilija Vukanović nije prisustvovao utakmici protiv Pančeva, iako je Spartak tad izborio plasman u elitu.- Mislim da je ta priča deplasirana. To je nešto što se desilo pre pet-šest godina... Čak sam razgovarao i a advokatom koji mi je rekao da je ceo slučaj zastareo. Nisam bio u Srbiji tih dana, ali verujem svojim saradnicima da je meč odigran, kao i organima FSS, koji nisu našli ništa sporno u vezi s tim mečom - rekao je Vukanović.

Zoran ArsićTO JE HAJKA NA MENE!Sadašnji predsednik Spartaka Zoran Arsić tvrdi da je i sam čuo ovu priču.- Poznata mi je hajka na mene i Spartak. U tom periodu nisam bio u klubu, tako da nisam relevantan sagovornik. Ne znam da li je utakmica igrana ili nije, ali mi nije jasno zbog čega bi Spartak izmislio meč. Savez je istražio slučaj. Znam da je sve stiglo i do MUP, ali to nije moj problem - kaže predsednik Spartaka Zoran Arsić.

FSS upoznat sa slučajemSAVEZ JOŠ NIJE REAGOVAOPredsednik komisije za rešavanje sporova na nacionalnom nivou FS Srbije Nebojša Ivković kaže da je upoznat sa slučajem iz Subotice, ali da nije kompetentan da govori o tome jer je ženski fudbal u nadležnosti drugih organa.- Znam da postoji problem u vezi sa tom utakmicom, kao i da su pojedinci na sopstvenu inicijativu prijavili slučaj Agencije za borbu protiv korupcije. Međutim, ženski fudbal nije u mojoj nadležnosti, pa ćete odgovore morati da potražite na drugoj adresi - kazao je Ivković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track