Abiola Dauda: Moj otac je bio s tri, a ja ću imati samo jednu ženu

Prekida porodičnu tradiciju

Abiola Dauda: Moj otac je bio s tri, a ja ću imati samo jednu ženu

Fudbal -
Imam 12 braće i sestara, ali nisam za poligamiju, žene su ljubomorne jedna na drugu, otkrio nigerijski centarfor iz Zvezdinih redova

Pravi Evropejac.- Moj otac imao je tri žene, znam mnogo dobro šta je poligamija, ali nemam nameru da je primenim u svom životu - otkrio je Abiola Dauda, fudbaler Crvene zvezde. Nigerijski napadač sa švedskim pasošem zaljubljen je u Anu i srećan je u vezi s njom.Abiola Dauda (26) rođen je u zapadnom delu Nigerije, u mestu Obada, gde prevashodno žive muslimani.Velika porodica- Imam 12 braće i sestara. Poligamija je u tom smislu dobra jer rasteš u velikoj porodici, ali opet stvara masu problema. Najveće nedaće izazivaju žene jer su uvek ljubomorne jedna na drugu. Ja ću imati jednu ženu, nema teorije da ih imam više - rekao je kroz osmeh Dauda i dodao:- Mnogo mi nedostaje moja devojka iz Švedske, posebno dok sam na pripremama. Ipak, koncentrisan sam na posao, a imam i dosta prijatelja u klubu. Pre svih Onjila, on mi dođe kao idealna zamena za devojku. (smeh) Toliko je dobar, da me i šiša. Mali ima talenta da bude odličan frizer. (smeh)Potreban sam imAbiola Dauda svestan je loše finansijske situacije u Crvenoj zvezdi. Za Kurir otkriva razloge svog ostanka na Marakani:- Mene su sjajno prihvatili u klubu. Imao sam sastanak s igračima. Rekli su mi da sam im potreban da osvojimo titulu. Dokazali su mi da im mnogo značim, što je meni vrlo bitno. Svestan sam da bi titula značila mnogo za Crvenu zvezdu, ali i za mene lično jer bih na leto imao veliku korist od toga. Što se tiče saradnje na terenu, volim da igram s Lazovićem, dobar je i Ninković, dok kapiten Milijaš najviše priča. Stalno viče: „Dauda, Dauda!“Brzonogi centarfor spreman je da ispuni sve zamisli trenera Slaviše Stojanovića.- Svejedno mi je da li igram sam u napadu ili s partnerom. Moj posao je da odradim sve zadatke koje postavi trener. Krajnji cilj svega je da Crvena zvezda dobije utakmicu. Ispred nas je 15 mečeva u sezoni, znamo šta nam je činiti - jasan je Dauda.

Gorica za krajAPOLONI TESTIRAFudbaleri Crvene zvezde sutra od 14 časova igraju poslednju utakmicu na pripremama u Sloveniji, a protivnik im je Gorica. Četvrtoplasirana ekipa slovenačkog prvenstva biće odličan test za crveno-bele pred povratak u Beograd. Trener Gorice je Luiđi Apoloni, bivši reprezentativac Italije i štoper Parme.Zanimljivo je to što za Goricu igra veliki broj italijanskih fudbalera, ukupno njih 12. U prvom timu su samo trojica Slovenaca.Bog je jedanMUSLIMAN IDE U CRKVUDauda je vernik. Svaki put kad ulazi na teren prekrsti se i pokloni se bogu.- Po rođenju sam musliman, ali mi to ne smeta da odem u crkvu. U Švedskoj sam išao u katoličku, a u Srbiji odem u pravoslavnu. Znam da u Beogradu postoji džamija, ali ja verujem u boga, a on je jedan, isti za sve nas - smatra Dauda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track