11 VELIČANSTVENIH: Njima je ljubav prema klubu bila preča od novca

Nije sve u parama

11 VELIČANSTVENIH: Njima je ljubav prema klubu bila preča od novca

Fudbal -
Predstavljamo vam 11 veličanstvenih fudbalera, koji su svojom vernošću i fantastičnim partijama zaslužili status legendi

Retki su fudbaleri koji su celu profesionalnu karijeru proveli u jednom klubu. U modernom fudbalu novac je uglavnom najvažniji i u takvoj situaciji retko koji igrač na prvo mesto stavlja ljubav prema klubu. Međutim, na sreću, postoje i takvi svetli primeri. Oni pokazuju da ipak nije sve u novcu i da postoje neke mnogo važnije stvari. Takvim igračima zagarantovan je status legendi, a navijači ih smatraju božanstvima.Predstavljamo vam 11 veličanstvenih, koji su svojom vernošću zaslužili status fudbalskih legendi:1. Rajan Gigs (Mančester junajted)

Rajan Gigs je legenda Mančester junajteda koja i dalje, u 41 godini, igra za taj klub. Na "Old Traford" je stigao 1987. godine, a tri godine kasnije, na svoj 17. rođendan, potpisao je prvi profesionalni ugovor "crvenim đavolima". On je za Junajted do sada odigrao 961 meč i osvojio 35 trofeja.2. Paolo Maldini (Milan)

Paolo Maldini je 24 godine bio stub odbrane Milana i u tom periodu je 902 puta nosio crveno-crni dres. Može se reći da je Maldini bio kao vino, pošto je u 39 godini proglašen za najboljeg defanzivca Evrope i to u izboru UEFA. Klub je povukao njegov dres, s tim da će njegovi sinovi moći da nose legendarnu trojku, ukoliko u budućnosti budu igrali za Milan.3. Ćavi Ernandes (Barselona)

Ćavi Ernandes je trenutno čovek sa najdužim stažom u Barseloni. Ernandesu je ovo 16. sezona u kojoj kreira igru katalonskog kluba. On je na "Kamp Nou" stigao sa 11 godina, dok je za prvi tim debitovao sa 18. On je za Barsu do sada odigrao 774 utakmica i apsolutni je rekorder kluba sa kojim je osvojio čak 22 trofela. Ćavi je neizostavna karika u čuvenoj "tika-taka" igri Barselone.4. Džejmi Karager (Liverpul)

Džejmi Karager je verovatno jedini navijač Evertona koji je miljenik legendarnog "Kopa". Karager je igrom sudbine postao legenda Liverpula. Sjajni defanzivac je 17 godina ponosno nosio crveni dres, koji je oblačio čak 737 puta. On je s pravom postao legenda na "Enfildu" pošto je trenutno drugi po ukupnom broju nastupa za Liverpul i prvi kada su u pitanju mečevi u Evropi.5. Franko Barezi (Milan)

Frančesko Toti je ponikao na tribinama "Olimpika", a za "Vučicu" je debitovao sa samo 16 godina, da bi pet godina kasnije postao i njen kapiten. Toti s punim pravom nosi nadimak "Princ Rima" jer je tokom karijere ostao veran klubu u kom je ponikao i za koji je navijao kao dečak. On je do sada za Romu odigrao 700 mečeva i postigao 288 golova.8. Iker Kasiljas (Real Madrid)

Iker Kasiljas

već 16 godina s velikim uspehom čuva gol "kraljevskog kluba". Sa 16 godina postao je prvotimac Reala, a četiri godine kasnije je sjajnim odbranama doneo svom klubu poslednji trofej u Ligi šampiona. Kasiljas je sve do decembra 2012. godine bio nezamenljiv na golu Reala, ali od tada sve češće sedi na klupi. Međutim, Kasiljas do sada nije želeo da napusti "Santijago Bernabeu". On je za Real do sada odigrao 697 utakmica.9. Karles Pujol (Barselona)

Karles Pujol

je ostavio neizbrisiv trag u Barseloni, čiji je kapiten od 2004. godine. Igrač koji ima nadimak "zver" u tom periodu bio je komandant odbrane u svim uspesima tog kluba. Međutim, povrede i dve operacije kolena naterale su ga da prerano napusti Barsu. On je u martu najavio da će na leto napustiti klub u kojem je ponikao, a to bi ujedno mogao da bude i kraj njegove karijere.On je u proteklih 15 godina odigrao 682 utakmice u dresu Barselone.10. Stiven Džerard (Liverpul)

Stiven Džerard danas ima status legendarnog kapitena Liverpula. Uprkos brojnim ponudama Džerard je ipak odlučio da čitavu karijeru provede na "Enfildu", u klubu čiji je član od svoje osme godine. On je 2005. godine ipak nagrađen za svoju vernost, pošto je imao čast da kao kapiten podigne trofej namenjen pobedniku Lige šampiona. On je za Liverpul 662 utakmice, uz 172 pogotka.11. Geri Nevil (Mančester junajted)

Geri Nevil je još jedna legenda Mančester junajteda iz ere Ser Aleksa Fergusona. Nevil je na čuvenom "Old Trafordu" proveo 19 godina, tokom kojih je za Junajted odigrao 602 utakmice i postigao sedam golova. Stameni defanzivac je od 2005. do 2011. godine nosio kapitensku traku, koju je kasnije nasledio srpski internacionalac Nemanja Vidić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track