PREKA NARAV I DUGAČAK JEZIK: Zlatan je i sa 16 godina glumio zvezdu

neuspela proba

PREKA NARAV I DUGAČAK JEZIK: Zlatan je i sa 16 godina glumio zvezdu

Fudbal -
Preka narav i dugačak jezik spasili su Zlatana Ibrahimovića igranja u nižerazrednim engleskim ligama

Nekadašnji saigrač Zlatana Ibrahimovića iz Malmea Toni Fliger otkrio je u svojoj autobiografiji da je malo nedostajalo da jedan od najboljih napadača sadašnjice započne profesionalnu karijeru u Engleskoj, i to u ekipi Kvins Park Rendžersa.Fliger je u svojoj knjizi "Jednom sam bio bolji od Zlatana" opisao kako su njih dvojica 1998. godine zajedno otišli na jednonedeljnu probu u Kvins Park Rendžers.Zlatan je tada imao samo 16 godina, ali je već tada bio veoma temperamentan, tačnije već je glumio zvezdu. I upravo ga je ta njegova preka narav i koštala angažmana na Ostrvu. U to vreme menadžer KPR-a bio je Geri Frensis.

"Zlatan je predugo držao loptu u nogama, pa je trener startovao na njega kad on to nije očekivao. Međutim, tinejdžer mu nije ostao dužan - na opšte iznenađenje Zlatan je potom uklizao njemu da bi se zatim uneo treneru u lice, odbrusivši mu: „Odje...", napisao je Fliger u autobiografiji. Frensis je posle toga eksplodirao."Posle toga, čovek je poludeo. Rekao mu je: 'Zbog ovoga ćeš da prodišeš na du...' To nikad neću zaboraviti. Kvins Park nam se nikad posle toga nije javio. Mada, iskreno mislim da se Zlatanu nije ni ostajalo u Engleskoj", stoji u nastavku knjige.

Zlatan je tako izbegao igranje u nižerazrednim engleskim ligama i umesto toga u karijeri je igrao samo za evropske velikane – Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, Milan i sada Pari Sen Žermen.

http://www.youtube.com/watch?v=2IzRpUM2g3Y

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja