DŽERARDOVE SUZE: Kapiten zaplakao nakon velike pobede
Foto: AP

Titula nikad bliža

DŽERARDOVE SUZE: Kapiten zaplakao nakon velike pobede

Fudbal -
Kapiten Liverpula, Stiven Džerard, sve je bliži osvajanju prve titule u Premijer ligi u svojoj karijeri

Stiven Džerard ima bogatu karijeru, čitavu je proveo u Liverpulu sa kojim je postao i prvak Evrope, ali do titule u Premijer ligi za sada nije došao.

Sve bi moglo da se promeni ove sezone, Liverpul igra magično pod dirigentskom palicom Brendana Rodžersa, veliki kapiten Džerard je doprineo sjajnim igrama u kojima se i 13 puta upisao u listu strelaca, a današnji dan mogao bi da bude prevaga u borbi za titulu.

Liverpul je u još jednom spektakularnom meču savladao Mančester Siti a kapiten "Crvenih" nije izdržao nakon meča i suze su same krenule.

Ovakva scena je sasvim logična, jer je meč protekao i u znaku sećanja na žrtve Hilsbroa kojima su čak i protivnički navijači odali poštovanje pre meča.

http://www.youtube.com/watch?v=kbrdNYfBjLY

Džerard je rekao da je srećan zbog pobede nad Mančester sitijem (3:2), ali da njegova ekipa još nije osvojila titulu i da mora da nastavi da pobeđuje.

"Bilo je potresno, ali moramo da ostanemo mirni. Do kraja su nam ostale još četiri velike utakmice. Mnogo nam znači ova pobeda, uspeli su da se vrate, u jednom trenutku plašili smo se najgoreg, ali mislim da smo pokazali da ćemo ići do kraja", rekao je Džerard. "Još nismo ništa osvojili, ali ovo je verovatno bila najbolja poruka našim protivnicima. Ovo je bilo najdužih 90 minuta koje sam igrao u karijeri. U nekim trenucima sam imao utisak da je sat išao unazad", dodao je kapiten "crvenih". On je rekao da se ne slaže da je današnja utakmica bila odlučujuća, već je istakao da je svaka naredna najvažnija. "Ostvarili smo veliki rezultat i nemam reči... Ali, još se ne usuđujem da sanjam... Ostala su nam još četiri finala. Mislim da nam je najvažnija utakmica predstojeća protiv Noriča. Neka ostali pričaju ko će izgubiti i ko ima "pol poziciju", to nije naša stvar. Najvažnije je da nas ova pobeda ne ponese, moramo da ostanemo mirni i koncentrisani", rekao je Džerard.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track