SO NA OTVORENU RANU: Navijači Junajteda iznajmili avion i isprozivali Džerarda

Našli utehu u prokletstvu rivala

SO NA OTVORENU RANU: Navijači Junajteda iznajmili avion i isprozivali Džerarda

Fudbal -
Navijači Mančester junajteda iznajmili su avion sa banerom na kojem je pisalo "Junajted 20 – Džerard 0", koji je tokom duela Liverpula i Njukasla preleteo Enfild

LIVERPUL - Fudbaleri Mančester junajteda iza sebe imaju sezonu za zaborav. Junajted je takmičenje u Premijer ligi završio na sedmom mestu na tabeli i sledeće sezone neće igrati u Evropi. S obzirom na očajne rezultate svojih ljubimaca, navijači Junajteda utehu su pronašli u prokletstvu Liverpula koji ni ove sezone nije uspeo da osvoji titulu prvaka Engleseke. Titula je na kraju ostala u Mančesteru, s tim što se sa "Old Traforda" preselila na "Etihad". Junajted je čestitao gradskom rivalu osvajanje četvrte titule u istoriji kluba, a navijači "crvenih đavola" nikako nisu mogli da propuste priliku da potkače največe rivale, koji su tako još jednom ostao praznih šaka.

Foto: AP
Foto: AP

Na udaru je bio legendarni kapiten Liverpula Stiven Džerard, koji je bio najveći tragičar u borbi za titulu. Naime, njegova velika greška kumovala je porazu od Čelsija (2:0), posle kojeg su se "crveni" prakptično oprostili od titule koju čekaju pune 24 godine. Međutim, navijači Junajteda odlučili su da dodaju so na otvorenu ranu Stivena Džerarda. Oni su iznajmili avion sa banerom na kojem je pisalo "Junajted 20 – Džerard 0", koji je tokom duela Liverpula i Njukasla preleteo "Enfild". Naravno, prozivka se odnosila na broj osvojenih titula. Junajted je najtrofejniji klub u Engleskoj sa 20 titula, dok Džerard sa Liverpulom u poslednjih 16 godina nije osvojio nijednu. Klub iz Mančestera je u tom periodu čak devet puta bio šampion Engleske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track