UŽIVO SPORTSKI PREGLED: I hokejaši pomaži ugroženima

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: I hokejaši pomaži ugroženima

Fudbal -
Članovi reprezentacije Srbije u hokeju na ledu napravili su stranicu na Fejsbuku pod nazivom "Poplavljeni 2260"

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:40 - I hokejaši pomaži ugroženima

Članovi reprezentacije Srbije u hokeju na ledu napravili su stranicu na Fejsbuku pod nazivom "Poplavljeni 2260"Cilj te stranice jeste da se ujedine svi koji žele da pomognu ugroženima."Ova stranica služi spajanju onog u nevolji sa onim koji mu može pomoći. Ako ljudi znaju nekoga kome će biti potrebna pomoć, onda kad napuste privremeni smeštaj i dok im se kuće ne srede, a istovremeno im se obnavlja svakodnevni život, neka jave nama ili napišu sami sve što je tim ljudima potrebno", rekao je kapiten Marko Kovačević.23:22 - Čile ostao bez Fernandesa Reprezentacija Čilea biće oslabljena na fudbalskom prvenstvu sveta u Brazilu pošto je sa zbog povrede sa spiska otpao jedan od ključnih igrača, Matijas Fernandes.Prvotimac Fiorentine rekao je novinarima da neće moći blagovremeno da se oporavi od hronične povrede zgloba i da mu verovatno predstoji operacija.

22:40 - Novi dres Monaka

Fudbaleri Monaka će osim novog trenera u narednoj sezoni imati i nove dresove.

21:50 - Vojvodina ne prihvata Babićevu ostavku Trener fudbalera Vojvodine Branko Sosa Babić podneo je ostavku pre nekoliko dana, ali kako stvari stoje čelnici kluba sa Karađorđa ne obaziru se mnogo na njegov potez. Kako kaže predsednik Lala Zoran Pavlović uopšte se ne razmišlja o mogućnosti da Babić zaista napusti klub."Verovali ili ne, ni ne razmišljamo u tom pravcu. Ekipu na treninzima vode Babićevi asistenti, Milan Kosanović i Zoran Vasiljević, kao i trener golmana Saša Todić, a nama tek predstoji sednica Upravnog odbora. Rekao sam već da ćemo razgovarati sa Babićem kojeg veoma dobro poznajem i koji je veliki emotivac. Smatram da je potrebno da se sve slegne, da prođe malo vremena pa da sednemo za sto. Bilo šta sada raditi po tom pitanju, ne bi imalo efekta", izjavio je prvi čovek Novosađana

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

20:40 - Ponovo su Šarlot Hornetsi

Ekipa Šarlot Bobketsa, od naredne sezone nosiće staro ime Hornets, pošto se NBA tim čiji je vlasnik legendarni košarkaš Majkl Džordan, vratio imenu sa kojim je debitovala u NBA ligi i nekadašnjim bojama, tirkiznoj i ljubičastoj.

20:30 - Novi dres Čelsija

Fudbaleri Čelsija igraće naredne sezone, osim u plavim i u žutim posebno dizajniranim dresovima

Foto: todosobrecamisetas.blogspot.com
Foto: todosobrecamisetas.blogspot.com

19:44 - Buhrani pobedio u 10. etapi ĐiraFrancuski biciklista Naser Buhani pobedio je u 10. etapi tradicionalne Trke oko Italije, a vođstvo u generalnom plasmanu zadržao je Australijanac Kadel Evans.

19:10 - Španija i Turska žele Evrobasket 2015.

Španija i Turska su najavile kandidature za Evropsko prvenstvo u košarci 2015. godine, ukoliko Ukrajina ne bude želela organizaciju. Na taj način se broj eventualnih organizatora Evrobasketa povećao na 15, među njima je i Srbija, a potvrda je stigla i iz Litvanije.

18:40 - David Alaba četiri sedmice van terena

Austrijski fudbaler David Alaba odsustvovaće četiri nedelje zbog povrede stomačnog mišića. Selektor Austrije Marsel Keler kao zamenu za Alabu pozvao je 28-godišnjeg vezistu Diseldorfa Mihaela Lindla.

17:45 - Dragan Kobiljski novi trener odbojkaša Crvene zvezde

Odbojkaški klub Crvena zvezda imenovao je Dragana Kobiljskog za prvog trenera muške seniorske ekipe. Kobiljski je potpisao četvorogodišnji ugovor.

17:25 - Mihajlović ostaje na klupi Sampdorije

Siniša Mihajlović će i naredne sezone biti na klupi fudbalera Sampdorije, pošto je zvanično potvrđeno da je produžio saradnju sa klubom iz Đenove. Dogovoreno je da Mihajlović do juna 2015. bude na klupi Sampdorije, koju je preuzeo prošlog u novembru prošle godine i iz zone ispadanja odveo u mirnu luku do sigurnog 12. mesta na tabeli.

Foto: AP
Foto: AP

17:10 - Ronaldo spreman za finale Lige šampiona Najbolji fudbaler sveta i igrač Real Madrida Kristijano Ronaldo rekao je da će biti spreman za finalni meč Lige šampiona protiv gradskog rivala Atletika Ronaldov nastup u finalu bio je pod znakom pitanja, pošto u poslednje vreme ima problema sa povredom zadnje lože."Biću spreman do suobote. Nisam se u potpunosti oporavio, ali igraću finale. Radili smo tokom godine da dođemo do finala i normalno je da telo ne može da izdrži sve napore, jer svake nedelje igramo jake utakmice", rekao je Ronaldo.

16:40 - Ranijeri napušta Monako

Potpredsednik Monaka Vadim Vasiljev potvrdio je da Klaudio Ranijeri više neće biti trener tog kluba. "Potvrđujem da Ranijeri uskoro odlazi. Odlučili smo sporazumno da rasklinemo saradnju. Želeo bih da zahvalim Ranijeriju što je u klubu obavio dobar posao", rekao je Vasiljev. On je priznao da "nikada nije lako prevesti klub iz druge lige do mesta u Ligi šampiona". Ranijeri, koji je za trenera Monaka postavljen 2012. godine, kada je taj klub bio u drugoj ligi, uspeo je da ga ove sezone dovede do drugog mesta u Ligi.

16:15 - Pike produžio ugovor sa Barselonom

Fudbaler Barselone Đerar Pike dres katalonskog kluba nosiće do 2019. godine, saopštio je vicešampion Španije. Pikeu je ugovor isticao 2015, ali je na insistiranje novog trenera Luisa Enrika saradnja produžena na još četiri godine. Španski reprezentativac će u narednim danima i zvanično potpisati novi ugovor. Pike je ponikao u Barseloni, sa 17 godina prešao je u Mančester Junajted, jednu sezoni proveo na pozajmici u Saragosi, ali se 2008. vratio na Nou Kamp.

15:40 - Ramos: Atletiko je favorit protiv Reala

Fudbaler Real Madrida Serhio Ramos rekao je da je Atletiko Madrid favorit u predstojećoj utakmici finala Lige šampiona u kojoj se sastaju ova dva madridska rivala. "Atletiko Madrid je favorit. Oni su osvojili titulu šampiona Španije, a predstojeće finale je za njih jedinstvena prilka. Da budemo realni, nikada drugoplasirana ekipa ne ostane upamćena. Finale se igra da bi se u njemu pobedilo, a oni će ići na pobedu", rekao je Ramos. Odbrambeni igrač Real Madrida dodao je da će njegova ekipa pružiti maksimum na terenu, jer bi osvajanje LŠ bio ostvarenje snova igrače ovog kluba. Real i Atletiko sastaće se u subotu u Lisabonu u finalu Lige šampiona. "Jorgandžije" imaju priliku da osvoje svoj prvi trofej u Ligi šampiona, dok će se Real Madrid boriti za deseti u klupskoj istoriji.15:16 - Jovanovski poražena na startu turnira u Strazburu

Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u drugo kolo WTA turnira u Strazburu, pošto je na startu takmičenja izgubila od Mirjane Lučić-Baroni iz Hrvatske sa 6:4, 6:0. Jovanovski, trenutno 39. igračica na svetu, neprijatno je iznenadila protiv Lučić-Baroni (107), koja je u glavni žreb turnira došla iz kvalifikacija. Hrvatska teniserka će u drugom kolu igrati protiv Monike Puig iz Portorika, koja je bila bolja od Šveđanke Johane Larson sa 7:5, 7:6 (7:5). Turnir u Strazburu igra se za nagradni fond od 250.000 dolara.

15:00 - Mančester siti kupio 20 odsto akcija Jokohame

Engleski premijerligaš Mančester siti je kupio 20 odsto akcija japanskog fudbalskog kluba Jokohama Marinos. Ovo je nova velika kupovina vlasnika Sitija šeika Mensura koji je ranije otkupio veći deo akcija australijskog Melburna i američkog Njujorka. "Želimo da učestvujemo u razvoju Marinosa", rekao je izvršni direktor Sitija Ferari Sorijano. Siti je saopštio da će Jokohama moći da koristi njegove trenažne metoda, kao i kompletnu medicinsku negu, sportsku nauku i uopšte, prednosti koje donosi tehnološki razvoj kluba.

14:38 - Kaka ostaje u Milanu

Potpredsednik Milana Adrijano Galijani potvrdio je da će brazilski fudbaler Kaka i naredne sezone igrati u klubu. Kaki ugovor ističe 2015. godine, ali ima klauzulu da može da promeni sredinu u slučaju da Milan ne obezbedi plasman u neka od evropskih takmičenja. Brazilski fudbaler, za koga je interesovanje pokazalo nekoliko klubova iz američke MLS lige, letos je napustio madridski Real i za rosonere ove sezone odigrao 37 utakmica, uz devet postignutih golova. On je u karijeri igrao još za Sao Paolo, dok je za reprezentaciju Brazila nastupao 87 puta i postigao 29 golova.

14:20 - Košarkaška Superliga se nastavlja posle ukidanja vanredne situacije

Takmičenje u košarkaškoj Superligi Srbije nastaviće se nakon ukidanja vanredne situacije u zemlji, koja je proglašena zbog velikih poplava, a utakmice će se igrati po ubrzanom tempu, sa danom pauze između dva kola, odlučeno jena sednici Predsedništva Udruženja klubova. U saopštenju na sajtu Superlige Srbije navodi se da će na sastanku Predsedništva UK KLS, koje je zakazano za subotu 24. maj, biće doneta odluka u terminu nastavka takmičenja.

14:01 - Otkazane prijateljske utakmice između Srbije i Irana

Prijateljske utakmice između muških odbojkaških reprezentacija Srbije i Irana otkazane su zbog proglšane trodnevne žalosti u zemlji. Izabranici selektora Igora Kolakovića nalaze se u Beogradu, gde se pripremaju za učešće u Svetskoj ligi. Srbija će u elitnoj diviziji Svetske lige igrati u B grupi sa Rusijom, SAD i Bugarskom.

13:40 - Bozoljac ostao bez Rolan Garosa

Srpski teniser Ilija Bozoljac nije uspeo da sa plasira u glavni žreb Rolan Garosa, pošto je u prvom kolu kvalifikacija izgubio od Belgijanca Kimera Kopejansa sa 6:7 (2:7), 2:6. Pored Bozoljca u kvalifikacijama učestvuje i Filip Krajinović, koji se kasnije danas sastaje sa Encom Kokoom iz Francuske. Rolan Garos počinje u nedelju, a titulu brani osmostruki osvajač Rafael Nadal. Srbiju će na gren slemu u Parizu u pojedinačnoj konkurenciji sigurno predstavljati Novak Đoković.

13:24 - Katar počeo izgradnju stadiona za SP 2022.

Katar je počeo sa pripremama za izgradnju prvog stadiona za potrebe fudbalskog prvenstva sveta koje će biti održano 2022. godine. Lokalne katarske kompanije počele su pripreme za početak izgradnje temelja stadiona Al Vakrah - na 15 kilometra od Dohe, koji se planira za septembar. Stadion u blizini Dohe imaće kapacitet od 40.000 gledalaca i trebalo bi da bude završen 2018. godine. Katar planira da izgradi ukupno 12 stadiona za Mundijal, iako je generalni sekretar Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Žerom Valke rekao da bi osam stadiona bilo sasvim dovoljno.

13:05 - Levandovski: Došao sam u Bajern zbog trofeja

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Robert Levandovski rekao je da je odlučio da pređe u Bajern iz Minhena pošto želi da osvaja trofeje. Levandovskom na leto ističe ugovor sa Borusijom iz Dortmunda i kao slobodan igrač će preći u Bajern. "Moj cilj je da pobeđujem i osvajam trofeje, a u Bajernu ću za to imati veće šanse", rekao je Levandovski. Bajern je ove sezone od šest osvojio četiri trofeja - domaće prvenstvo, Kup, Superkup Evrope i svetsko klupsko prvenstvo, a nije uspeo da osvoji Ligu šampiona i Superkup Nemačke.

12:46 - Sud naložio psihijatrijsko veštačenje Pistorijusa

Južnoafrički sud naložio je psihijatrijsko veštačenje paraolimpijca Oskara Pistorijusa kome se sudi za ubistvo devojke Rive Stenkamp u februaru 2013. godine. Tokom psihijatrijske procene, koja počinje u ponedeljak, suđenje Pistorijusu biće odloženo. Sudija Tokozile Masipa rekla je da će suđenje Pistorijusu biti odloženo do 30. juna, dok se vrši procena njegove uračunljivosti na Vestkopis psihijatrijskoj kinici u Pretoriji. Pistorijus je obavezan da svakog vikenda odlazi u kliniku, a procenu njegovog psihičkog stanja daće komisija koju sačinjavaju četvorica stručnjaka.

12:14 - OFK Beograd daje milion dinara za ugroženo stanovništvo

Fudbalski klub OFK Beograd uplatiće milion dinara kao pomoć stanovništvu ugroženom poplavama u Srbiji. Upravni odbor OFK Beograda je odlučio da milion dinara uplati na namenski račun Vlade Srbije, ali i da klub nastavi sa sakupljanjem humanitarne pomoći, koja mora što pre da se dostavi štabovima Crvenog krsta. OFK je apelovao na svoje bivše fudbalere koji igraju širom Evrope da se u skladu sa svojim mogućnostima uključe u humanitarnu akciju i zahvalio je svojim navijačima koji učestvuju u akcijama pružanja pomoći najugroženijim područjima.

11:45 - Trifunović produžio ugovor sa Astanom

Bivši košarkaš i trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović i naredne sezone vodiće kazahstansku Astanu, saopštio je njegov menadžer Miodrag Ražnatović.Trifunović je produžio ugovor sa Astanom u koju je došao u decembru prošle godine umesto Matea Bonicolija i predvodio ekipu do treće uzastopne titule prvaka Kazahstana. Astana je ove sezone došla do osmine finala VTB lige, gde je rezultatom 2:0 izgubila od ekipe Nižnjeg iz Novgoroda.

11:20 - Sedmorica igrača Atleitka u idealnom timu Primere

10:54 - Početkom juna saslušanje o oduzimanje Klipersa Donaldu Sterlingu

Uprava NBA lige zakazala je za početak juna saslušanje na kome će biti odlučeno da li će Donaldu Sterlingu biti oduzeto pravo vlasništva nad Los Anđeles Klipersima zbog rasističkih izjava. Saslušanje u kome će učestvovati svi vlasnici NBA ekipa biće održano 3. juna i ako bude doneta odluka o oduzimanju, liga će tražiti novog vlasnika za Kliperse. NBA je optužila Sterlinga za rušenje ugleda lige i da je svojim izjavama narušio odnos sa navijačima, ali i sponzorima i drugim partnerima. Sterling je krajem aprila doživotno suspendovan iz NBA lige i kažnjen sa 2,5 miliona dolara zbog rasističkih izjava.10:25 - Ture se naljutio, jer mu Siti nije čestitao rođendan

Agent fudbalera Mančester sitija Jaje Turea rekao je da bi njegov klijent u letnjem prelaznom roku mogao da ode, pošto "ne oseća da ga cene", jer mu niko iz kluba nije čestitao rođendan. Fudbalski agent Dimitrij Seluk rekao je da je Ture nezadovoljan, pošto je klub za njegov 31. rođendan zakazao proslavu šampionske titule u Abu Dabiju, gde se ekipa nalazi na turneji i niko mu tog dana nije posvetio pažnju. "Postoji velika verovatnoća da Jaja napusti Siti na leto. Ono što se desilo za njegov rođendan dokaz je da ga klub ne poštuje. To je dokaz. Kada je vašem najboljem radniku rođendan nije loše, s vremena na vreme, čestitati mu i rukovati se s njim, kako bi video da ga cenite", rekao je Seluk.09:40 - Ešli Kol napušta Čelsi

Fudbaler Čelsija Ešli Kol rekao je da će na leto najverovatnije napustiti taj klub, pošto traži "novo putovanje u svom životu", posle osam godina provedenih na Stamford bridžu. "Razgovaram sa mojim agentom o narednim opcijama. Nažalost, čini se da Čelsi neće biti jedna od njih", naveo je Kol. Kolov ugovor sa Čelsijem ističe na leto i uprava kluba mu najverovatnije neće ponuditi novi, pošto nije uspeo da se izbori za mesto u timu. Kol se prošle nedelje povukao iz reprezentacije Engleske, pošto ga selektor Roj Hodžson nije uvrstio na spisak igrača za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Kol je 2006. godine iz Arsenala prešao u Čelsi za koji je odigrao 338 utakmica i postigao sedam golova.

08:55 - Humanitarni meč Troickog i Karakaševića

Na terenima Teniske Akademije Tipsarević u Beogradu danas će biti održan revijalni humanitarni meč između srpskih reprezentativaca, stonotenisera Aleksandra Karakaševića i tenisera Viktora Troickog, a prihod sa meča namenjen je ugroženima od katastrofalnih poplava u Srbiji. Meč je zakazan od 15 sati u Sportskom centru 11. april, gde se već tri dana održava humanitarna akcija prikupljanja pomoći žrtvama poplava, a sudija će biti teniser Janko Tipsarević.

08:25 - San Antonio poveo u finalu Zapada

08:00 - Vesti koje su obeležile ponedeljak, 19. maj možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track