DA LI JE TO KLJUČ USPEHA: Bejl skoro duplo skuplji od cele postave Atletiko Madrida!

Realov budžet dolazi do izražaja

DA LI JE TO KLJUČ USPEHA: Bejl skoro duplo skuplji od cele postave Atletiko Madrida!

Fudbal -
Velšanin, jedan od junaka finala Lige šampiona, neuporedivo je skuplji od svih protivničkih igrača sa kojima se sastao u finalu

Geret Bejl je najskuplji igrač sveta od prošlog leta kada ga je Real Madrid platio 100 miliona evra za dolazak iz Totenhema.

Mnogi su osporavali Velšanina, govorili da ne vredi toliko ali ih je on demantovao jer je uspeo da postigne odlučujuće golove u finalu Kupa Kralja i finalu Lige šampiona, koju je Real osvojio po jubilarni deseti put.

Pre i posle pomenutog finala, napravljena je zanimljiva paralela koja govori o budžetima dva tima. Naime, Bejl je sam plaćen 100 miliona evra, dok je čitava postava Atletiko Madrida, kada se pogledaju transferi, plaćen 68,5 miliona evra!

Sa druge strane, čitava postava Real Madrida plaćena je ukupno 541 milion evra, s tim što su skoro 200 miliona plaćeni samo Ronaldo i Bejl.

Za kraj, Bejlova statistika je više nego dobra za prvu sezonu u klubu bez obzira na uložen novac, jer je na ukupno 44 meča postigao 22 gola, od čega dva u finalima, te upisao čak 19 asistencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track