Nenad Bjeković: Mihajlović je žrtva, Druloviću treba mir
Foto: Kurir Arhiva

Bivši sportski direktor Partizana o reprezentaciji

Nenad Bjeković: Mihajlović je žrtva, Druloviću treba mir

Fudbal -
Pozivam čelnike FSS da ne odugovlače s odlukom ko će biti selektor jer Druloviću nije lako, kaže bivši čelnik Partizana

Optimista.Bivši sportski direktor Partizana Nenad Bjeković ističe da reprezentacija Srbije s Ljubinkom Drulovićem pokazuje kvalitet koji ohrabruje pred početak kvalifikacija za EP u Francuskoj, ali ukazuje i na problem nerešenog statusa novog selektora. Savet funkcionerima FSS je da što pre donesu konačnu odluku.- Čitam da Drulović kaže kako radi i sprema se kao da će dugo biti selektor, ali iz iskustva znam da nije miran kad se povuče sam ili sedne s prijateljima i da razmišlja o svom statusu. To ne treba reprezentaciji. Ne mora da se lomi preko kolena, ali ne valja da se duže zadrži kao privremeni selektor - priča Bjeković za Kurir.

Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlović

Bivši direktor Partizana analizirao je igru Srbije protiv Jamajke.- Protivnik nije iz grupe jakih svetskih ekipa, što ne znači da treba potceniti dobru igru naših, posebno u prvom poluvremenu. Vidi se tu mnogo dobrih stvari, naročito mi se dopada taj duh zajedništva koji je doneo Siniša Mihajlović. Nažalost, on je stvarajući tim žrtvovao sebe, ali sad se primećuje njegov dobar rad. Verujem da kao navijači imamo pravo da budemo optimisti pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.Brazil će biti prava provera.- Ne bih voleo da neko stvara utisak o timu i Druloviću na osnovu te utakmice. Naši mladi reprezentativci treba da odigraju najbolje što mogu i da im taj meč posluži za sticanje iskustva - ističe Bjeković.

Ljubinko Drulović
Ljubinko Drulović

KomentarSUPERLIGA SRBIJE JE POSEBNABjeković se dotakao i završnice Superlige Srbije:- O Partizanu ne bih govorio pre nego što se odigra i poslednja utakmica, bez obzira na to što ona neće doneti nikakve promene na tabeli. Ne bih previše komentarisao ni Zvezdinu titulu. Mislim da se samo u Srbiji pravi scenario slavlja titule, a da je nisi još obezbedio na terenu.

Odabran timBRAZIL NA PRVOM MESTUBjeković zna za koga će navijati na Svetskom prvenstvu:- Kao i uvek kad nema naših - za Brazil, iako ne mislim da su izraziti favoriti za osvajanje titule na svom terenu. Ne vidim kod njih kvalitet kao na nekim prethodnim takmičenjima, ali biće u konkurenciji s Argentinom, Nemačkom i Španijom za mesto na vrhu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track