MARIO BALOTELI: Rasizma ima svuda, ali ga Englezi najbolje kriju
Foto: Rojter

Italijanski reprezentativac nezadovoljan stanjem

MARIO BALOTELI: Rasizma ima svuda, ali ga Englezi najbolje kriju

Fudbal -
Prvi bih se odazvao kada bi postojala snažna želja i ideja da se rasizmu stane na put. Ovako se samo priča, možemo da razgovaramo o tome, ali stvari se tako ne menjaju, poručio je 23-godišnji napadač

RIM - Fudbalski reprezentativac Italije Mario Baloteli izjavio je danas da je rasizam prisutan svuda u svetu, pa čak i u Engleskoj, ali da se tamo bolje skriva nego u ostalim zemljama.

Baloteli je nedavno u Firenci bio vređan na rasnoj osnovi tokom treninga Azura na pripremama uoči Svetskog prvenstva u Brazilu, zbog čega je intervenisala policija.

"Rasizma ima svuda. Možda je ovde i u Španiji više prisutan. Ima rasista i u Engleskoj, ali su tamo bolje prikriveni", rekao je Baloteli za časopis "GQ".

Napadač Milana rekao je da nije imao problema sa rasizmom dok je igrao za Mančester Siti.

"Imao sam zanimljivu scenu iz aviona kada smo išli na turneju, osvrnuo sam se i video da u timu ima mnogo više tamnoputih igrača nego belaca. To je bila velika razlika. Neverovatno, u Italiji često bude samo jedan tamnoputi fudbaler", rekao je Baloteli i dodao:

"Prvi bih se odazvao kada bi postojala snažna želja i ideja da se rasizmu stane na put. Ovako se samo priča, možemo da razgovaramo o tome, ali stvari se tako ne menjaju", poručio je 23-godišnji napadač.

On je rođen na Siciliji od roditelja imigranata iz Gane, a odgajila ga je italijanska hraniteljska porodica.

Za reprezentaciju Italije odigrao je 29 utakmica i postigao 12 golova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track