FK RAD: Igraćemo protiv Metalca na stadionu Čukaričkog
Foto: Kurir

Revanš meč baraža

FK RAD: Igraćemo protiv Metalca na stadionu Čukaričkog

Fudbal -
Prvu utakmicu baraža za opstanak u Super ligi Srbije Rad je u nedelju u Gornjem Milanovcu igrao bez golova protiv Metalca

BEOGRAD - Revanš utakmica baraža za popunu fudbalske Super lige Srbije između Rada i Metalca igraće se na stadionu Čukaričkog na Banovom brdu, saopšteno je večeras."S obzirom na nemerljivu energiju i trud uložen tokom proteklih meseci, kao i veliku i odlučnu želju fudbalera, stručnog štaba i radne zajednice odlučeno je da građevinari bez obzira na odluku koja nije po meri kluba sa Banjice odigra utakmicu protiv Metalca u sredu od 17.00 na stadionu Čukaričkog na Banovom Brdu", navodi se u saopštenju Rada."Građevinari" u saopštenju dodaju da su u neravnopravnom položaju sa ostalim klubovima."Fudbalska organizacija se poziva da mečevi baraža nose etiketu visokog rizika. Ovakvo utemeljenje nema svoju osnovu, jer Radov rival u baražu nema organizovanu navijačku grupu, pa je svaka sumnja u potencijalni incident među navijačima obična farsa i pokušaj da neko stigne do cilja neutrališući mogućnost da Rad na svom terenu odigra utakmicu", navode "građevinari".Fudbalski klub Rad saopštio je ranije danas da na stadionu Obilića na Vračaru neće igrati revanš utakmicu baraža za opstanak u Super ligi protiv Metalca, već želi da duel bude na njegovom stadionu, na Banjici.

Fudbalski savez Srbije je ranije saopštio da će se revanš utakmica, u sredu od 17 časova, igrati na stadionu Obilića na Vračaru, a ne na stadionu Rada na Banjici.

"S obzirom da ne postoji nijedan opravdan i argumentovan razlog da se revanš za popunu Super lige igra na stadionu Obilića, klub iz Crnotravske ulice je jedinstven u stavu da, ukoliko se utakmica ne igra na Banjici, fudbaleri Rada neće izaći na teren stadiona na Vračaru", saopštio je Rad.

U prethodnim sezonama Rad je na stadionu Obilića igrao samo kada je bilo proglašeno da su utakmice visokog rizika.

Rad piše da je "oduvek kroz svoju istoriju afirmisao autentične sportske vrednosti", te u ime fer-pleja podseća da u baražu svaka ekipa ima pravo na po jedan meč na svom terenu. Zato bi odluka o tome da Rad ne igra na svom terenu bila "direktan uticaj na regularnost baraža" što bi bio "još jedan nizak udarac našem klupskom fudbalu", piše u saopštenju.

FSS: Rad protiv Metalca mora da igra na Vračaru

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Milanović izjavio je da su sve utakmice baraža označene kao utakmice visokog rizika i da će se zbog toga duel između Rada i Metalca igrati na stadionu Obilića na Vračaru, a ne na Banjici. Rad je ranije danas saopštio da revanš utakmicu baraža za opstanak u Super ligi protiv Metalca ne želi da igra na stadionu Obilića, već da želi da duel bude na njegovom stadionu, na Banjici. Prvu utakmicu baraža za opstanak u Super ligi Rad je u nedelju u Gornjem Milanovcu igrao bez golova protiv Metalca. Milanović je objasnio da su utakmice baraža po pravilima FSS-a označene kao utakmice visokog rizika. "Propisi su jasni. Utakmice baraža su označene kao utakmice visokog rizika tako da će se utakmica igrati na Vračaru. Ovo je praktično nastavak prvenstva, a Rad ni prvenstvene utakmice visokog rizika nije igrao na Banjici nego na Vračaru. To je jedina ispravna odluka. Kada je doneta odluka da su sve utakmice u baražu utakmice visokog rizika nije se znalo ko će igrati u baražu, tako da ovo nije upereno ni protiv koga", dodao je Milanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track