LJUBAV PREMA LIVERPULU JE VEČNA: Luis Suarez napisao emotivno oproštajno pismo navijačima
Foto: Reuters

Miljenik Kopa

LJUBAV PREMA LIVERPULU JE VEČNA: Luis Suarez napisao emotivno oproštajno pismo navijačima

Fudbal -
Imati priliku da igram, uživam, smejem se i dajem golove uz podršku neverovatnih navijača na stadionu tako posebnom kao što je Enfild, velika je čast, napisao je urugvajski napadač

Posle tri i po godine provedene u Liverpulu, Luis Suarez je odlučio da promeni sredinu. Nova destinacija Urugvajca je Barselona, gde će sa Mesijem i Nejmarom činiti ubojit napadački trio, no srce najboljeg strelca "redsa" u minuloj sezoni i dalje je na Enfild Roudu.

Čuveni "Kop" prepoznao je kod Suareza iskrenost, bez obzira da li se smeje ili plače, a takvi igrači koji nisu došli samo da uzmu pare, postaju miljenici navijača. Suarezova odluka da ode iz kluba rastužila ih je, ali ne i razbesnela. A Suarez se dodatno oprostio od navijača, emotivnim pismom koje je objavio na društvenim mrežama.

"Pozdrav svima. Prošle su tri i po godine od kada sam stigao u Liverpul, u klub kojem sam se oduvek divio. Od trenutka kada sam potpisao ugovor, moj cilj i moja stalna želja bila je da pomognem da Liverpul konstantno raste, da postane bolji i veći nego što je. U tih nekoliko godina iskusio sam jako puno odličnih trenutaka, ali i onih teških. Međutim, i u jednim i u drugim osećao sam samo iskrenu podršku predivnih navijača u predivnom klubu.

Moja porodica i ja uvek ćemo biti bliski s ovim gradom. Ponosni smo na činjenicu da je naša ćerka, koja će uskoro napuniti četiri godine, odrasla u Liverpulu i zatim da je naš sin rođen ovde. Moja porodica i ja smo se u Liverpulu uvek osećali kao kod kuće i to nikada nećemo zaboraviti. U teškim trenucima imao sam vašu potpunu podršku i to je nešto što ću uvek nositi u svom srcu. Imati priliku da igram, uživam, smejem se i dajem golove uz podršku neverovatnih navijača na stadionu tako posebnom kao što je Enfild, velika je čast.

Želeo bih da izrazim i veliku zahvalnost svim mojim saigračima i ljudima u klubu, kao i dvojici menadžera koji su sve vreme imali potpunu veru u mene. Ova faza naših života dolazi kraju i to nikada nećemo zaboraviti. Naša ljubav prema Liverpulu je večna. Ostavljamo iza sebe jako puno prijatelja i posebnih ljudi koji će uvek biti u našim srcima.

HVALA VAM. Odlazimo kao navijači Liverpoola.

"You'll never walk alone."

Pismo je potpisano sa "porodica Suarez".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track