Stefan Šćepović: Tata izbacio Seltik, ja ga ostavljam u Evropi
Foto: Kurir Štampano

Najveće pojačanje „Katolika“

Stefan Šćepović: Tata izbacio Seltik, ja ga ostavljam u Evropi

Fudbal -
Povremeni srpski reprezentativac, skupa akvizicija kluba iz Glazgova ovog leta, najavljuje da će nadmašiti oca Slađana

Gol koji je Slađan Šćepović postigao za Partizan u duelu protiv Seltika 1989. godine, a kojim su crno-beli, uprkos porazu od 4:5, nastavili takmičenje u Kupu pobednika kupova, glavna je tema razgovora njegovog sina Stefana i škotskih novinara.Tamošnji mediji, ali i navijači po društvenim mrežama, dolazak dojučerašnjeg napadača Hihona za 2,5 miliona evra gledaju isključivo kroz pomenuti detalj, a on nagoveštava kako bi mogao da ispravi tu „nepravdu“.- Svi pričaju o tome. Moj otac je postigao čuveni gol za Partizan protiv Seltika, koji je moj novi klub izbacio iz Evrope, a ja tada nisam bio ni rođen. Mnogo mi je pričao o tome, a uvek je posebno isticao sjajnu atmosferu na stadionu. Eto, on je izbacio Seltik iz Evrope, a ja ću se sada mojim golovima potruditi da što duže ostanemo u njoj - kaže Šćepović u razgovoru za Kurir:- Nije nikakav problem to što Seltik ne igra Ligu šampiona ove godine jer velike ambicije imamo i u Ligi Evrope, a potrudićemo se da naredne sezone obezbedimo nastup u najjačem evropskom takmičenju. Ne volim da pričam i obećavam golove, već sve što imam pokazujem na terenu, odnosno moji golovi govore umesto mene.Šćepović kaže da su ga na promociji i navijači lepo prihvatili, bez obzira na to što su pristalice Seltika poznate kao izraziti katolici, i najavljuje da će uskoro i otac Slađan doći u Glazgov.- Ovde sam tek dan-dva, ali navijači su me zasad sjajno prihvatili. Čak ih je nekoliko bilo i na samoj promociji. Verujem da ćemo imati dobru saradnju, ali to zavisi od mojih dobrih partija. Pitali su me novinari u Glazgovu kada ću na neku utakmicu dovesti oca i poručio sam im da će to biti uskoro. Imaće prilike da se sretnu - kaže Šćepović.

Pamte ga Škoti...Slađan Šćepović
Pamte ga Škoti...Slađan Šćepović

Ruši tradicijuOSTAJEM DUŽE OD GODINU DANAJavnost u Škotskoj mnogo pažnje pridaje i tome da li povremeni srpski reprezentativac planira da ostane u Seltiku duže budući da nikada u karijeri nije dve godine zaredom branio boje istog kluba.- Zašto da ne ostanem? Seltik je veliki klub, najveći u Škotskoj, i ovo je idealna situacija da se dokažem. Rano sam otišao iz Srbije, nisam se najbolje tako mlad snašao u Evropi, i to je razlog zašto sam toliko često menjao klubove - rekao je Šćepović.

Zapelo zbog komisijeUVEK SAM HTEO U GLAZGOVStefan Šćepović tvrdi da nikada nije izjavio da ne želi da dođe u Seltik, već da je problem sa transferom nastao zbog menadžerske provizije, koja, navodno, iznosi nekoliko miliona evra.- Nikada nisam rekao kako neću da dođem u Seltik. Znam da će zbog svega što je pisano neki navijači kluba imati odbojnost prema meni, ali neka pronađu negde u novinama moju izjavu u kojoj tvrdim tako nešto. Jednostavno, to je laž. Problem je bila menadžerska komisija, ali sada je najvažnije da sam stigao - rekao je Šćepović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track