NEBO JE GRANICA: Napadački trio Junajteda plaćeniji od trojice najskupljih fudbalera sveta!
Foto: MJ Fejsbuk

Troši se na "Teatru snova"

NEBO JE GRANICA: Napadački trio Junajteda plaćeniji od trojice najskupljih fudbalera sveta!

Fudbal -
Dolaskom Falkaa, Junajted je stvorio najplaćeniji napad u istoriji fudbala

Ser Aleks Ferguson je napustio kormilo kluba 2013. godine, i od tada se vodi drugačija politika na "Old Trafordu", pre svega kada su transferi u pitanju.

Dejvid Mojes je imao veoma neuspešnu sezonu, mnogi će reći i katastrofalnu, pa ga je na čelu stručnog štaba nasledio legendarni Luj van Gal. Holanđanin po stavu više liči na prethodnika nego na Ser Aleksa kada su transferi u pitanju, jer je samo ovog leta potrošio više od pola iznosa koji je Ferguson potrošio za 26 godina na čelu tima.

Tako su u klub stigli Di Marija, Šo, Falkao... ali to nije sve, svima su date basnoslovne plate! Falkao je došao kao pozajmljen igrač Monaka i data mu je ogromna plata, sudeći prema britanskim medijima, a Runi je prošle godine "primoran" da ostane u klubu takođe uz pomoć ogromne plate, pa je Junajted sada u nezavidnoj situaciji.

Konkretno, takođe skupo plaćeni Robin van Persi, Radamel Falkao i Vejn Runi zbirno imaju platu od skoro 900 000 funti, što znači da su, opet zbirno, plaćeniji od trojice najvrednijih fudbalera sveta. Napadački trio Junajteda nedeljno zaradi oko 60 000 funti više nego što zarade Kristijano Ronaldo, Leo Mesi i Geret Bejl!

Ovo je veliki zaokret u finansijskoj politici Junajteda, videćemo da li će im se isplatiti već za koji mesec.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track