NIJE MOGLO TEŽE: Srbija na Špance u baražu za EP (U21)
Foto: Fss.rs

Aktuelni šampion Evrope stiže u našu zemlju

NIJE MOGLO TEŽE: Srbija na Špance u baražu za EP (U21)

Fudbal -
Mečevi baraža biće odigrani 8. i 14. oktobra.

NION - Mlada fudbalska reprezentacija Srbije igraće protiv Španije u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo 2015. odlučeno je žrebom danas u Nionu.Naša selekcija biće domaćin u prvom meču, koji je na programu 8. oktobra, a revanš je četiri dana kasnije u Španiji, koja je aktuelni šampion Evrope.

Parovi baraža za plasman na EP:Slovačka - ItalijaFrancuska - ŠvedskaDanska - IslandEngleska - HrvatskaHolandija - PortugalUkrajina - NemačkaSrbija - ŠpanijaEvropsko prvenstvo biće odigrano od 17. do 30. juna naredne godine u Češkoj.Pored selektora Radovana Ćurčića, žrebu u Nionu prisustvovali su i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković i menadžer mlade reprezentacija Pavle Simić.Selektor mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je Španija najteži mogući protivnik kojeg je njegova ekipa mogla da dobije na današnjem žrebu. "Dobili smo evropskog šampiona, to je najteži mogući protivnik koga smo mogli da izvučemo. Pred sobom imamo dve utakmice i niko ne može reći da nas lako može pobediti. Navikli smo da idemo težim putem", rekao je Ćurčić posle žreba u Nionu. Ćurčić je kazao da smatra da će predstojeći dueli sa Španijom biti veliki izazov, ali i privilegija da se odmeri snaga sa trenutno najboljom reprezentacijom u Evropi.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković rekao je da je mladi nacionalni tim više puta pokazao da ume da igra protiv najboljih evropskih selekcija. "Dobili smo izuzetno teškog protivnika. Ova generacija je, međutim, više puta pokazala da zna da igra protiv najboljih ekipa. To smo već videli u utakmicama sa Italijom i Belgijom", kazao je Laković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track