(FOTO, VIDEO) MATIĆ SRUŠIO SPORTING: PSŽ bez povređenog Ibrahimovića dobio Barsu
Foto: Reuters

Liga šampiona

(FOTO, VIDEO) MATIĆ SRUŠIO SPORTING: PSŽ bez povređenog Ibrahimovića dobio Barsu

Fudbal -
U utorak su odigrane utakmice drugog kola, u grupama E, F, G i H u UEFA Ligi šampiona
1 / 7 Foto: Reuters

U utorak su odigrane utakmice drugog kola, u grupama E, F, G i H u UEFA Ligi šampiona.U prvom meču dana, u okviru Grupe E, Bajern Minhen je u Moskvi savladao ekipu CSKA sa minimalnih 1:0.U drugoj utakmici u toj grupi i jednom od dva velika derbija, ekipe Mančester sitija i Roma igrale su nerešeno 1:1.Drugi derbi je odigran u okviru Grupe F, u Parizu, gde je Pari Sen Žerme savladao Barselonu sa 3:2. U istoj grupi APOEL i Ajaks su remizirali rezultatom 1:1.Čelsi je golom srpskog reprezentativca Nemanje Matića savladao Sporting sa 1:0, dok su Šalke i Maribor igrali nerešeno - 1:1.U Grupi G Porto je u uzbudljivoj završnici izbegao poraz od Šahtjora (2:2), dok je BATE Borisov bio bolji od Atletik Bilbaa - 2:1.U sredu se igraju preostali mečevi drugog kola u grupama A, B, C i D.

Grupa EFudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su CSKA u Moskvi sa 1:0. Jedini gol na utakmici, koja je odigrana na stadionu Himki pred praznim tribinama, postigao je Tomas Miler, iz penala u 22. minutu. Bajern je poveo pogotkom Milera iz penala, koji je skrivio brazilski štoper Mario Fernandes kada je u kaznenom prostoru srušio Marija Gecea. Mančester siti i Roma igrali su u Engleskoj nerešeno 1:1. Siti je poveo golom Serhia Aguera iz penala u četvrtom minutu, a Roma je izjednačila preko kapitena Frančeska Totija u 23. Toti je tako postao najstariji igrač koji je postigao gol u Ligi šampiona. Ovaj 38-godišnjak je oborio rekord Rajana Gigsa. Bajern je prvi na tabeli sa maksimalnih šest bodova, Roma je druga sa četiri, Siti ima jedan, dok je poslednji CSKA bez boda. Roma će u narednom kolu dočekati Bajern 21. oktobra, dok će isti dan u Moskvi igrati CSKA i Mančester siti.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Grupa FFudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su na svom terenu Barselonu sa 3:2. PSŽ je poveo u 10. minutu preko Davida Luiza, a dva minuta kasnije izjednačio je Lionel Mesi. Francuski tim je do poluvremena ponovo poveo, golom Marka Veratija u 26. minutu, a prednost od 3:1 doneo mu je Matuidi u 54. Ipak, dva minuta posle trećeg gola PSŽ-a, Nejmar je smanjio zaostatak. Fudbaler Barselone Ćavi Ernandes odigrao je 143. utakmicu u Ligi šampiona, čime je postao rekorder po broju nastupa u tom takmičenju.U istoj grupi, Apoel i Ajaks odigrali su u Nikoziji nerešeno 1:1. Gosti su poveli preko Lukasa Andersena u 28. minutu, a izjednačio je Gustavo Manduka tri minuta kasnije iz penala. PSŽ je prvi na tabeli sa četiri boda, ispred Barselone koja ima tri, Ajaksa sa dva i Apoela sa bodom. PSŽ će u trećem kolu 21. oktobra gostovati Apoelu, dok će Barselona dočekati Ajaks.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Grupa GFudbaleri Čelsija pobedili su Sporting u Lisabonu sa 1:0, dok su Šalke i Maribor igrali 1:1 u Gelzenkirhenu, u utakmicama drugog kola Grupe G Lige šampiona. Strelac jedinog gola za Čelsi bio je reprezentativac Srbije Nemanja Matić, koji je u 34. minutu, posle centaršuta Azara, glavom lobovao golmana Ruija Patrisija.Maribor je poveo u Gelzenkirhenu golom Damjana Bohara u 37. minutu, ali je bod nemačkom timu doneo Klas-Jan Huntelar u 56. minutu. Čelsi je prvi na tabeli sa šest bodova, Šalke i Maribor imaju po dva, a Sporting je poslednji sa jednim osvojenim bodom. U trećem kolu Čelsi će 21. oktobra dočekati Maribor, dok će Šalke u Gelzenkirhenu igrati protiv Sportinga.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Grupa HFudbaleri Bate Borisova pobedili su na svom terenu ekipu Atletik Bilbaa sa 2:1. Bate je vodio 2:0 golovima Denisa Poljakova u 19. i Aleksandra Karnickog u 41. minutu, dok je jedini pogodak za baskijski tim postigao Aric Aduric u 45.Šahtjor i Porto odigrali su u Lavovu nerešeno 2:2, iako je ukrajinska ekipa imala dva gola prednosti do 89. minuta. Porto u prvom poluvremenu nije iskoristio penal, pošto je golman Šahtjora u 35. minutu zaustavio udarac Brahimija promašio u 35. minutu, a Šahtjor je to iskoristio i golovima Aleša Tešeire u 52. i Luisa Adrijana u 86. stekao veliku prednost. Ipak, portugalska ekipa je golovima Džeksona Martinesa u 89. minutu iz penala i u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena došla do izjednačenja i boda. Porto je prvi na tabeli sa četiri boda, Bate ima tri, Šahtjor dva, a Atletik Bilbao jedan. U narednom kolu 21. oktobra će se sastati Bate - Šahtjor i Porto - Atletik.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Liga šampiona, 2. kolo:Grupa ECSKA - Bajern Minhen 0:1 (0:1)Mančester siti - Roma 1:1 (1:1)Grupa FPSŽ - Barselona 3:2 (2:1)APOEL - Ajaks 1:1 (1:1)Grupa GSporting - Čelsi 0:1 (0:1)Šalke - Maribor 1:1 (0:1)Grupa HŠahtjor - Porto 2:2 (0:0)BATE - Atletik Bilbao 2:1 (2:1)

TOK MEČA22:38 - Završene su sve utakmice!22:36 (90. +4) - Gooooool, Porto je izjednačio - 2:2!Porto je uspeo da izbegn poraz u Ukrajini pošto je Džekson Martinez u četvrtom minutu sudijske nadoknade zatresao mrežu Šahtjora za konačnih 2:2.

22:31 (89.) - Gooooool, Porto smanjuje prednost Šahtjora - 2:1!Porto je posle samo četiri minuta igre smanjio prednost Šahtjora, strelac je Džekson Martinez sa penala.

22:27 (85.) - Gooooool, Šahtjor duplira prednost - 2:0!Šahtjor u završnici meča duplira prednost protiv Porta, strelac je Luiz Adrijano.

22:15 (73.) - Poznati gledaju PSŽ i BarsuBivši engleski fudbaler Dejvid Bekam bodri sa tribina igrače Pari Sen Žermena u meču drugog kola Grupe F Lige šampiona protiv Barselone. Sa njim su i Džej Zi i Bijonse. Utakmicu u Parizu uživo su gledali i Patrik Klajvert i Nikola Sarkozi.22:11 (69.) - Ćavi ušao u istorijuFudbaler Barselone upisao je protiv PSŽ-a rekorni 143. nastup u Ligi šampiona. On je ušao u igru u 69. minutu umesto Ivana Rakitića, čime je nadmašio legendarnog napadača Raula.

21:58 (56.) - Gooooool, Barselona smanjuje prednost PSŽ-a - 3:2!Katalonski klub smanjuje prednost Parižana, a strelac je Brazilac Nejmar.

21:58 (56.) - Gooooool, Šalke izjednačio protiv Maribora - 1:1! Domaćin stiže do izjednačenje u Gelzenkirhenu. Klas-Jan Huntelar je bio strelac za Šalke.

21:56 (54.) - Gooooool, PSŽ vodi protiv Barse sa 3:1!Fudbaleri Pari Sen Žermena na startu drugog poluvremena dolaze do dva gola prednosti protiv Barselone. Strelac je Matuidi.

21:54 (52.) Gooooool, Šahtjor vodi protiv Porta - 1:0!Posle velike greške defanzivca Porta Šahtjor stiže do vođstva. Kučer je oduzeo loptu u kaznenom prostoru rivala i nesebično asistira Brazilcu koji lako trese mrežu.

21:48 (46.) - Nastavljene su utakmice

21:33 - Završena su prva poluvremenaU poslednjim trenucima prvog poluvremena fudbaleri Atletik Bilbaa smanjuju prednost ekipe BATE-a. Strelac je Aduric.

21:26 (41.) - Gooooool, BATE vodi 2:0!BATE Borisov vodi 2:0 protiv Atletik Bilbaa, a stralac je Karnitski.

21:22 (37.) - Gooooool, Maribor vodi protiv Šalkea - 0:1!

21:20 - Brahimi ne koristi penal za Porto!Porto je imao veliku priliku da povede protiv Šahtjora, ali je golman Ukrajinaca odbranio udarac Brahimiju.

21:19 (34.) - Gooooool Nemanje Matića, Čelsi vodi 0:1! Čelsi vodi protiv Sportinga i to golom srpskog reprezentativca Nemanje Matića. On se sjajno snašao u kaznenom prostoru i posle slobodnog udarca Azara glavom lobuje golmana Sportinga.

21:16 (31.) - Gooooool, APOEL stiže do izjednačenja sa penala - 1:1!

21:13 (28.) - Gooooool, Ajaks vodi protiv APOEL-a - 0:1!

21:11 (26.) - Gooooool, PSŽ ponovo vodi - 2:1!Sveci ponovo vode protiv Barselone. Drugi gol, za 2:1, postigao je Verati.

21:08 (23.) - Gooooool, Roma izjednačila pogotkom Totija - 1:1!Legendarni kapiten Vučice protiv Sitija konačno postiže gol u Engleskoj i donosi izjednačenje svom timu.

21:04 (19.) - Gooooool, i BATE vodi protiv Atletik Bilbaa - 1:0!Stralac je Poljakov! On se sjajno snašao na drugoj stativi posle kornera sa desne strane.

20:56 (12.) - Gooooool, Barselona odmah izjednačila na 1:1!Samo dva minuta posle vodećeg gola PSŽ-a Barsa uzvraća udarac. Lionel Mesi postiže 402. gol u karijeri za katalonski klub.

20:54 (10.) - Gooooool, PSŽ vodi protiv Barselone - 1:0!David Luiz je doneo prednost Svecima.

20:48 (4.) - Gooooool, Siti vodi protiv Rome - 1:0!Maikon je u 3. minutu u kaznenom prostoru povukao Aguera, koji je rutinski realizovao penal za vođstvo Sitija.

20:45 (1.) - Počele su utakmiceU terminu od 20:45h igra se sedam mečeva drugog kola Lige šampiona u grupama E, F, G i H. U prvom meču dana od 18.00h Bajern je na strani savladao CSKA sa 1:0.

20:39 - I Inijesta po 100. put u Ligi šampiona

20:35 - Totiju ne ide u EngleskojLegendarni kapiten Rome Frančesko Toti nije postigao gol, a ni pobedio na poslednjih devet utakmica u Engleskoj.

20:30 - Ćavi čeka rekordĆavi će još morati da sačeka rekordni 143. nastup u Ligi šampiona, pošto je večeras rezerva u timu Barselone.

20:25 - Loran Blan veruje u pobeduTrener PSŽ-a Loran Blan veruje da njegovi igrači poseduju kvalitet da pobede Barselonu. Blan je nekada igrao za Katalonce.

20:23 - Pogled na teren Veltins Arene

20:19 - Barselona bez primljenog golaOdbrana Barselone ove sezone funkcioniše savšeno. Katalonci na sedam mečeva ove sezone nisu primili nijedan gol.

20:15 - Trojica Srba starteriIvanović i Matić su starteri za Čelsi, kao i Filip Mladenović koji se nalazi u prvoj postavi BATE Borisova, dok su Kolarov i Ljajić rezerve u svojim timovima. Zoran Tošić je igrao za moskovski CSKA do 78. minuta.20:11 - Jubilej Džona TerijaKapiten Čelsija Džon Tri protiv Sportinga igra jubilarnu 100. utakmicu u Ligi šampiona.

20:05 - Sjajna atmosfera u Portugalu

19:58 - Adem Ljajić rezerva u RomiBaš kao i Kolarov u Stiju, i Adem Ljajić će na utakmici u Mančesteru čekati svoju šansu na klupi za rezerve.

19:55 - Kavani predvodi oslabljeni PSŽ

19:53 - Maribor na gostovanju u Gelzenkirhenu

19:51- Trijumf Bajerna u MoskviFudbaleri Bajerna pobedili su u Moskvi ekipu CSKA 1:0 (1:0) u meču drugog kola Grupe E Lige šampiona. Jedini gol na utakmici postigao je Tomas Miler sa penala u 22. minutu. Bajern je trenutno prvi na tabeli sa šest bodova, dok je CSKA i dalje bez poena. U drugom meču ove grupe sastaju se Mančester Siti i Roma.19:51 - Ivanović i Matić starteriSrpski reprezentativci Bane Ivanović i Nemanja Matić očekivano se nalaze u startnoj postavi Čelsija za duel sa Sportingom.

19:50 - Evo i startne postave Barselone

19:47 - Postava Šalkea

19:45 - Žoze Murinjo se vraća korenima

Portugalac se vraća tamo gde je napravio prve trenerske korake. Menadžer Čelsija je u sezoni 1992/93 bio asistent Bobiju Robsonu u Sportingu, a kasnije je s njim prešao u Porto.

19:40 - Prvih 11 APOEL-a

19:38 - Džeko i Aguero napadaju RomuSrpski reprezentativac Aleksandar Kolarov meč počinje kao rezerva Sitija.

19:34 - Startna postava Ajaksa

19:30 - Navijači Šalkea u euforijiPosle trijumfa nad Borusijom iz Dortmunda (2:1) u Bundesligi navijači Šalkea očekuju trijumf i u Ligi šampiona.

19:25 - Odbrojavanje u Gelzenkirhenu

19:16 - Čelsi gostuje SportinguPlavci u Grupi G igraju protiv portugalskog Sportinga, a na Instagramu se pred meč oglasio vezista Čelsija, Brazilac Vilijam.

19:12 - Sve spremno za derbi u MančesteruVečeras su na programu dva derbija - jedan u Grupi E i jedan u Grupi F. U mančessteru se od 20.45 sastaju Siti i Roma, dok se u istom terminu u Parizu sastaju PSŽ i Barselona. U Mančesteru je sve spremno za duel sa Vučicom.

19:00 - Bajern vodi na poluvremenuFudbaleri minhenskog Bajerna vode na poluvremenu protiv ekipe CSKA sa 1:0. Vodeći gol za Bavarce postigao je Tomas Miler sa penala u 22. minutu. Ostali mečevi su na programu od 20:45 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track