Milan Pavlović za Kurir: Bog je video i Čileance

Kapiten selekcije iz 1987. godine

Milan Pavlović za Kurir: Bog je video i Čileance

Fudbal -
Fenomenalna ideja Milan Pavlović, član jugoslovenske ekipe koja je postala prvak sveta, voleo bi da se napravi film o tom uspehu

Specijalni izveštač Konstantin Radulović TripolisKapiten legendarne „čileanske generacije“, koja je 1987. godine postala omladinski šampion sveta, Milan Pavlović smatra da bi o uspehu te ekipe morao da bude snimljen film.On je od odlaska iz sarajevskog Železničara 1992. godine svoju fudbalsku karijeru vezao za Grčku, a trenutno je koordinator svih mlađih selekcija Asterasa iz Tripolisa.- Sećam se da su nas na put ispratila dva čoveka, pokojni Stevan Ćele Vilotić i takođe pokojni Miljan Čiča Miljanić. Samo njih dvojica i nas oko 20 u ekspediciji verovali smo u nas, a kad smo se vratili u Jugoslaviju, bili smo nacionalni heroji - kaže Pavlović i nastavlja:- To samo govori o tome da ako žestoko veruješ u ono što radiš, možeš da ostvariš dobar rezultat.

Zlatni Čileanci... Pavlović prvi zdesna (gornji red)
Zlatni Čileanci... Pavlović prvi zdesna (gornji red)

Popularni Mića kaže da je put do svetskog trona bio isprepletan mnogim neugodnim situacijama, ali i onim zanimljivim o kojima javnost ne zna mnogo:- Anegdota je bilo pregršt i o tome bi mogao da se snimi film. Znam da postoji film o SP u Urugvaju 1930. godine, a mislim da smo i mi zaslužili da se naša priča prebaci na platno. Recimo, pojedini igrači, koje neću da imenujem, propustili su da dođu na spavanje u dogovoreno vreme i Savez je hteo da ih vrati kući. Ja kao kapiten rekao sam da to ne može i da smo svi zajedno i ukoliko oni moraju da se vrate, onda idem i ja. Na kraju smo ostali svi. Među nama je vladalo zajedništvo.Ista generacija je propustila i priliku da se okiti titulom najbolje evropske selekcije, Pavlović je to takmičenje propustio zbog povrede.- Pre odlaska u Čile igrali smo EP u Subotici i nadali se zlatu, a bili smo tek peti. Pamtim da zbog povrede nisam mogao da igram to prvenstvo i da sam plakao, a Čiča Miljanić mi je prišao i rekao: „Mali, ništa ne brini, nadoknadićeš ti ovo“ i na kraju je tako i bilo osvajanjem titule najbolje svetske selekcije - kaže Pavlović.

Ćaskanje s legendom... Pavlović i Moca Vukotić
Ćaskanje s legendom... Pavlović i Moca Vukotić

Visoki ciljeviBIĆU SELEKTOR SRBIJE- Predavač sam na profi licenci u Crnoj Gori, poslednja tri meseca sam koordinator mlađih selekcija Asterasa, pre toga sam sedam godina u Olimpijakosu radio isto to, a ispred sebe sam postavio dva cilja. Jedan je da osvojim Ligu šampiona, a drugi da budem selektor Srbije. Uveren sam da će se oba jednog dana ispuniti - samouvereno ističe Pavlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track