BLOG UŽIVO: Kasiljas: Želim da branim do 40. godine
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Kasiljas: Želim da branim do 40. godine

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:50 - Audi negirao da 2016. godine ulazi u Formulu jedanNemački proizvođač automobila Audi neigrao je danas da će 2016. godine ući u šampionat Formule jedan. "Nije doneta odluka da idemo u tom pravcu. Audi ima program za motosport i radimo na automobilima za narednu sezonu. Nemamo drugih programa", rekao je direktor Audija za motosport Volfgang Urlih, preneli su nemački mediji. Urlih je potvrdio da je Audi doveo bivšeg direktora ekipe Formule jedan Ferarija Stefana Domenikalija, ali je rekao da se Italijan neće baviti motosportom. U poslednjoj trci Formule jedan u Ostinu, prošle nedelje, takmičilo se samo devet timova, pošto su Keteram i Marusija blizu bankrota, zbog čega su nemački mediji spekulisali da će Audi 2016. godine ući u takmičenje. Urlih je rekao da nije kontaktirao dvostrukog svetskog šampiona Formule jedan Fernanda Alonsa, koji će gotovo sigurno na kraju sezone otići iz Ferarija i preći u Meklaren.

22:55 - Vojvodini set protiv TrentinaOdbojkaši Vojvodine poraženi su u prvom meču šesnaestine finala Kupa CEV od italijanskog Trentina. Italijanski tim je u Novom Sadu pobedio Vojvodinu sa 3:1, po setovima 22:25, 25:21, 26:24 i 25:18, posle 107 minuta igre.Trentino je do pobede predvodio Filipo Lanca sa 22 poena, Matej Kazijski je dodao 13, a Emanuele Birareli 12. U timu Vojvodine, Milan Katić je imao 20 poena, Dražen Lubirić 15, a Mihajlo Stanković jedan manje. Revanš meč će se odigrati u sredu, 19. novembra, od 20.30 časova u dvorani “Palatrento” u Trentu.

22:25 - Piterson priznao, izbegao zatvorRaningbek Minesota Vajkingsa Adrijan Piterson priznao je da je nesmotreno napao svog četvorogodišnjeg sina, ali je izbegao zatvorsku kaznu. MVP NFL lige iz 2013. godine je postigao nagodbu sa sudom u Teksasu, zbog čega je kažnjen uslovno i novčano 4.000 dolara.Piterson je, inače, bio na plaćenom odsustvu iz redova Vajkingsa do okončanja slučaja.Piterson je bio optužen da je drvenom palicom udario sina kada je on odgurnuo njegovo drugo dete dok su igrali igricu. Mediji prenose da je njegov sin imao posekotine i modrice na leđima, zadnjici i nogama. Zbog tog postupka pretila mu je dvogodišnja zatvorska kazna, ali je sudija prihvatio nagodbu, po kojoj će raningbek Vajkingsa morati da odradi 80 sati društvenog rada. 21:30 - Zvezda maksimalno sa HapoelomOdbojkaši Zvezde ostvarili su maksimalnu pobedu nad Hapoelom u prvoj utakmici drugog kola Kupa izazivača. ‘Crveno-beli’ su u dvorani Šumice protiv tima iz Kibuca Šomrat iz Izraela slavili sa 3:0, po setovima 25:23, 25:22 i 26:24, posle 83 minuta igre. Najbolji u timu Zvezde bio je Filip Stoilović sa 15 poena, Aleksandar Gmitrović je dodao 12, a Vuk Milutinović osam.Revanš utakmica će se odigrati u sredu, 19. novembra, od 18.45 časova po našem vremenu u dvorani “Ejn Sara” u Nahariji, u Izraelu. Ukoliko eliminišu Izraelce, ‘crveno-beli’ će u šesnaestini finala, 3. i 17. decembra, igrati protiv poražene ekipe iz šesnaestine finala Kupa CEV iz duela finskog Loimu Raisija i Ase Lenika iz Belgije. 20:15 - Uvredio žene, sada se žali na kaznuPotpredsednik Fudbalske asocijacije britanskog okruga Nortamberlend Džon Kamings žaliće se na suspenziju zbog kazne za vređanje žena. Kamings je kažnjen četvoromesečnom suspenzijom jer je rekao da je ženama mesto u kuhinji, a ne na fudbalskom terenu. On je optužio Fudbalsku asocijaciju Engleske za dvostruke aršine, pošto je ovog leta ozbiljniju kaznu za uvredljive izjave izbegao bivši fudbalski sudija Dejvid Elerej.“Da li je pošteno da ja dobijem četvoromesečnu suspenziju i kaznu od 250 funti, a da on bude samo ukoren. Sve što želim je poštena kazna”, rekao je Kamings. 77-godišnji Kamings je u martu, tokom fudbalske radionice čelnici Fudbalske asocijacije zaduženoj za školovaje žena-sudija Lusi Mej rekao da je mesto žene u kuhinji, a ne na fudbalskom terenu. On je tada rekao i da sve dok je živ, žena neće suditi utakmicu u njegovoj ligi. Kamings je u izjavi za radio BBC rekao da će se izviniti. “Čestitao sam joj na sjajnom radu. U daljem razgovoru setio sam se nečega što sam rekao pre 20 godina. Izgovorio sam te reči, neću da poričem. Prihvatam svoje reči i prihvatam da sam potpuno pogrešio”, rekao je Kamings, “Izviniću se. Iskreno, takve komentare izgovarali smo u šali. To je šala već 20 godina, da je ženama mesto u kući”

18:59 - Ture razočaran zbog uvredaFudbaler Mančester sitija Jaja Ture rekao je danas da su uvrede koje su mu upućene putem društvenih mreža "sramotne". Policija je pokrenula istragu posle tvrdnji Turea da su mu na njegov Tviter nalog upućene uvrede na rasnoj osnovi, nekoliko sati pošto je otvorio nalog posle petomesečnog odsustva. "Da budem iskren, ovo je sramota. Moramo da uradimo nešto kako bismo pokušali da kažemo ljudima da takvo ponašanje mora da prestane. Želim da oni shvate da je to što rade pogrešno", rekao je Ture za Bi-Bi-Si. Fudbaler Obale Slonovače pozvao je čelnike fudbalskih organizacija da učine više u borbi protiv rasizma u fudbalu. "Pokušavao sam da kažem Svetskoj fudbalskoj federaciji (Fifa) da je na pogrešnom putu, da nisu dobre stvari koje radi", dodao je on. Grupa koja se bavi protiv diskriminacije u fudbalu "Kick It Out" saopštila je da je obaveštena o dva rasistička tvita i da je obavestila policiju. Turea su prošle sezone tokom utakmice Sitija i CSKA iz Moskve u Ligi šampiona navijači ruskog kluba vređali na rasnoj osnovi.18:24 - Seksvejl: Ljudi moje boje kože nesigurni su u MoskviSavetnik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) za borbu protiv rasizma i diskriminacije, Južnoafrikanac Tokio Seksvejl, ocenio je da bi crnoputi igrači mogli da bojkotuju prvenstvo sveta 2018. i pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina da zatraži konkretniju akciju protiv rasizma u fudbalu.Seksvejl, bivši južnoafeički politički zatvorenik, protiv je bojkota svetskog šampionata, ali je izrazio zabrinutost što navijači u Rusiji sve češće zlostavljaju igrače na rasnoj osnovi."Postoje određeni delovi Moskve gde se osećate nesigurno ako imate moju boju kože. Moguća je opasnost da crni igrači bojkotuju prvenstvo jer će izgubiti poverenje u ruski fudbalski savez", rekao je Seksvejl za AP.

18:00 - Ibrahimović preskače APOELZlatan Ibrahimović će preskočiti i APOEL. Blan je odlučio da nije vredno rizikovati obnovu povrede pa će Šveđanin prekskočiti još jednu utakmicu, osmu u nizu.

17:15 - Austrijanac mora u vojsku iako je 39. teniser sveta Dominik Tiem će narednih šest meseci morati da služi otadžbini, ali će mu biti dozvoljeno da igra na turnirima. Austrija nalaže da svako mora da služi domovini na minimum šest meseci, a izuzetak nije ni Tiem koji je stigao do 39. pozicije ove sezone.

16:34 - Fudbaleri Kluža najavili štrajk zbog neisplaćenih zaradaFudbaleri rumunskog Kluža najavili su danas da će bojkotovati narednu prevenstvenu utakmicu ukoliko uprava kluba ne isplati zarade i obećane bonuse. Trener Kluža Vasile Mirjuca rekao je da su igrači nezadovoljni i da neće istrčati na meč protiv Botosanija u subotu, ako se nešto u međuvremenu ne promeni."To su mi rekli posle utakmice protiv Brašova i potpuno ih razumem. Bez obzira šta se na kraju desi, ja ću podneti ostavku 6. decembra", izjavio je Mirjuca lokalnim medijima, a prenosi Rojters.Kluž je jedan od najuspešnijih rumunskih klubova u poslednje vreme, u period od 2008. do 2012. godine osvojio je po tri titule prvaka i nacionalna kupa i nekoliko puta učestvovao u grupnoj fazi Lige šampiona.Ekipa se posle 13 odigranih utakmica nalazi na drugom mestu sa 26 bodova, pet manje od prvoplasirane Steaue.

15:49 - Italija ponovo razmišlja o kandidaturi za OIPredsednik Olimpijskog komiteta Italije Đovani Malađo i premijer te zemlje Mateo Renci razgovarali su danas o kandidaturi Rima za organizaciju letnjih Olimpijskih igara 2024. godine. Renci bi trebalo, kako je saopšteno, da prisustvuje ceremoniji dodele nagrada Olimpijskog komiteta Italije 15. decembra, što bi mogla da bude savršena prilika za zvaničnu objavu kandidature. Prijave za domaćinstvo OI 2024. se podnose sledeće godine, a grad domaćin će biti izabran 2017. godine. Olimpijski komitet Italije ne želi da objavi kandidaturu suviše rano poučen ranijim iskustvom kada je bivši premijer Mario Monti odbio da podrži kandidaturu za 2020. godinu. Očekuje se da će kandidaturu za domaćina Igara 2024. godine podneti i Nemačka i SAD.15:40 - Rukometašice na jakom turniru u NorveškojŽenska rukometna reprezentacija Srbije učetvovaće krajem meseca na tradicionalnom Mobelringen kupu u Norveškoj zajedno sa selekcijama domaćina, Danske i Francuske. Turnir će biti održan od 27. do 30 novembra u Oslu i Larviku i predstavlja odličnu pripremu ekipi Saše Boškovića pred predstojeće prvenstvo Evrope. EP u Mađarskoj i Hrvatskoj na programu je od 7. do 21. decembra, a Srbija će igrati u grupi D u Osijeku zajedno sa Crnom Gorom, Francuskom i Slovačkom.

15:32 - Kapelo: Anćeloti je idealan trener za RealSelektor fudbalske reprezentacije Italije Fabio Kapelo rekao je da je Karlo Anćeloti idealan trener za Real za razliku od prethodnog, Žozea Murinja. "Mislim da je Karlo savršen trener za Real. Njegov stil funkcioniše u velikom klubu od kojeg svi očekuju sjajan fudbal. Karlo je deo tima. Prethodni je bio protiv svih. Murinjo je voleo da bude katalizator svega", kazao je Kapelo. I pored toga što se divi Ančelotiju, Kapelo smatra da i trener Atletiko Madrida Dijego Simeone podjednako zaslužuje nagradu Fifa za najboljeg trenera godine. 15:15 - Kasiljas: Želim da branim do 40. godineGolman Real Madrida Iker Kasiljas rekao je da nikad nije pomišljao o odlasku iz tog kluba i istakao da želi da brani do 40. godine. "Uvek postoje spekilacije, ali nakon svih tih priča i glasina ja sam i dalje ovde. Nikada nisam razmišljao o odlasku. Verujem da mogu da branim sve do 40. godine. Ako me zdravlje posluži", rekao je Kasiljas. Kasiljas (33), koji je u Realu još od 1999. godine, kazao je da njegov tim može da odbrani titulu u Ligi šampiona. "Čakali smo dugo desetu titulu, a sad je naš cilj je i jedanaesta. Imamo tim za to", dodao je Kasiljas.

14:25 - Komaneči predala takmičarski broj muzejuLegendarna rumunska gimnastičarka Nađa Komaneči koja je na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976. godine osvojila tri zlata predala je svoj takmičarski broj 73 Olimpijskom muzeju u Lozani. Komaneči je u Montrealu imala svega 14 godina kada je zasenila svet besprekornim izvođenjem vežbi, kojima je nagrađena prvom desetkom u istoriji ženske gimnastike. "Olimpijski muzej je najbolje i najsigurnije mesto za čuvanje ovog broja", rekla je Komaneči.

14:22 - Macari ostaje trener InteraSportski direktor Intera Pjero Ausilio rekao je da će trener Valter Macari ostati u klubu najmanje do kraja sezone, uprkos tvdnjama italijanskih medija da će uskoro biti smenjen. Macari se našao i na udaru navijača u porazu Parme (2:0), koji su istakli transparent na kome su tražili njegovu smenu i povratak Roberta Manćinija. "Razlog nešto loših rezultata su problemi sa povredama igrača, ali i nedostatak adekvatnih zamena. Neki fudbaleri su umorni jer redovno igraju i trener za to nema krivicu. Poštujem stav navijača, čak i kad su u manjini, ali Macari će biti trener do juna, a nakon toga analiziraćemo situaciju", rekao je Ausilio.14:06 - Bate za popravljanje utiska protiv ŠahtjoraFudbaleri Bate Borisova su u prošlom kolu Lige šampiona izgubili od Šahtjora sa 7:0, pa će sutra u utakmici četvrtog kola Grupe H pokušati da poprave utisak. Meč između Šahtjora i Bate Borisova igra se sutra od 20.45 u Lavovu. Ukrajinski klub je drugi na tabeli Grupe H sa pet bodova, dok je Bate Borisov treći sa bodom manje. U drugom meču grupe H sastaju se Porto, koji je prvi na tabeli sa sedam bodova, i Atletik Bilbao, poslednjeplasirani tim sa samo jednim bodom. U prethodnom kolu Porto je na svom terenu savladao Bilbao sa 2:1, a ukoliko trijumfuje ponovo, obezbediće plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Trener Porta Hulen Lopetegi upozorio je svoje fudbalere da moraju da ostanu usredsređeni uprkos tome što su neporaženi od početka sezone i u portugalskom prvenstvu i u Ligi šampiona.

13:39 - Šalke juri pobedu protiv SportingaFudbaleri Šalkea sutra igraju protiv Sportinga u četvrtom kolu Grupe G Lige šampiona i eventualnom pobedom napravili bi veliki korak ka plasmanu u osminu finala. Meč između Sportinga i Šalkea igra se sutra od 20.45. Šalke je u prošlom kolu pobedio Sporting sa 4:3 i drugi je na tabeli Grupe G sa pet bodova, dok je Sporting poslednji sa samo jednim bodom. "Daćemo sve od sebe da se u Nemačku vratimo sa tri boda. Uz malo sreće u Lisabonu i uz malu pomoć Čelsija, stvari mogu da izgledaju mnogo bolje za nas", rekao je fudbaler Šalkea Jan Kirhof. I pored toga što je u tri utakmice osvojio samo bod, Sporting i dalje ima šanse za plasman u nokaut fazu Lige šampiona, ali će mu za to trebati pobeda u sutrašnjem meču. U drugom meču Grupe G od 20.45 sastaju se Maribor i Čelsi.

13:23 - Papadopulos pauzira do kraja sezoneFudbaler Šalkea na pozajmici u Bajeru Kirjakos Papadopulos propustiće ostatak sezone zbog povrede ramena, saopštio je klub iz Leverkuzena. Papadopulos je povredio rame na poslednjem treningu pred utakmicu Lige šampiona protiv Zenita iz Sankt Petersburga i već je operisan. Poslednje dve godine imao je dosta problema sa povredama kolena, prepona i ramena zbog čega je prošle sezone odigrao samo pet utakmica za Šalke. Grčki defanzivac prošao je omladinsku školu Olimpijakosa, a za prvi tim atinskog kluba debitovao je 2007. godine. Tri godine kasnije prešao je u Šalke, za koji je odigrao 97 utakmica i postigao sedam golova. Za reprezentaciju Grčke zabeležio je 16 nastupa uz četiri postignuta gola.

12:52 - Petrakov preuzeo TorpedoMoskovski fudbalski prvoligaš Torpedo imenovao je Valerija Petrakova za novog trenera, umesto Nikolaja Savičeva koji je sprazumno raskinuo ugovor zbog loših rezultata kluba. "Sa zadiovoljstvom smo prihvatili zahtev Savičeva da napusti klub. Novi trener biće Valerij Petrakov", kaže se u saopštenju Torpeda. Savičev je bio na klupi trostrukog šampiona Rusije od juna, pošto se klub vratio u prvu ligu, ali je Torpedo od početka sezone osvojio svega šest bodova iz 12 mečeva i nalazi se u zoni ispadanja. Torpedo je izgubio od Arsenala Tule sa 1:0 u ponedeljak, a ispali su i u Kupu Rusije od CSKA.

12:40 - Tužilaštvo se žali na kaznu PistorijusuJavno tužilašvo Južne Afrike uložilo je žalbu na presudu i kaznu izrečenu paraolimpijcu Oskaru Pistorijusu koji je zbog ubistva devojke Rive Stenkem osuđen na pet godina zatvora. "Saopštavamo da je tužilaštvo ulozilo žalbu, kako na presudu, tako i na kaznu", rekao je portparol južnoafričkog tužilaštva Nati Mnkube. Pistorijus osuđen je prošlog meseca na pet godina zatvora za ubstvo devojke Rive Stenkemp u njegovoj kući u Pretoriji februara prošle godine. Sudija Tokozile Masipa oslobodila je Pistorijusa optužbe za ubistvo s predumišljajem, zbog nedostatka dokaza, ali ga je proglasila krivim za ubistvo iz nehata. Tužilaštvo u žalbi traži da se presuda Pistorijusu preinači u ubistvo sa predumišljajem. Pistorijus bi u slučaju da žalba tužilaštva bude usvojena bio kažnjen sa najmanje 15 godina zatvora.

12:35 - Siti želi RojsaEngleski fudbalski šampion Mančester Siti spreman je da za nemačkog internacionalaca i igrača Borusije iz Dortmunda Marka Rojsa plati otkupnu cenu od 25 miliona evra. Siti tako ulazi u trku za Rojsom u kojoj su već Bajern, Barselona, Liverpul i Mančester junajted. Rojs je ugovorom vezan za Dortmund do 2017. godine i sigurno je da ove zime neće napustiti nemački klub.

12:30 - Kapelo: Real može da odbrani titulu u LŠNekadašnji trener Reala Fabio Kapelo rekao je da aktuelni tim Madriđana, predvođen Kristijanom Ronaldom, može da uđe u istoriju kao prvi koji je odbranio trofej u Ligi šampiona, ali i da osvoji "triplu krunu". "Real igra u odličnoj formi i veoma su efikasni. Izabranici Karla Anćelotija su spektakularni i verujem da mogu da prigrabe sve trofeje ove sezone. Odlično su popunjeni na svim pozicijama, a to će se posebno videti u februaru ili martu kada neke igrače stigne umor. Barselona nema tim kao Real", rekao je Kapelo. Real je prošle sezone osvojio jubilarnu 10. titulu prvaka Evrope pobedom u finalu u Lisabonu nad gradskim rivalom Atletikom sa 4:1, dok je ove sezone već slavio u evropskom Superkupu, ali i izgubio domaći Superkup od gradskog rivala. Osim titule u Primeri, Kupa kralja i Lige šampiona, Real će imati priliku i da osvoji Svetsko klupsko prvenstvo.12:10 - Advokat saopštava u četvrtak spisak igrača za DanceSelektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat u četvrtak, 6. novembra, saopštiće spisak igrača za duel sa Danskom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope i prijateljski meč sa Grčkom. Advokat će imena reprezentativaca objaviti na konferenciji za medije u beogradskom hotelu Hajat od 15.30 sati. Srbija će 14. novembra dočekati Dance na stadionu Partizana, a utakmica koja će pocecti u 20.45 sati igraće se bez publike zbog kazne Evropske fudbalske unije (UEFA) nakon prekida meča sa Albanijom. Četiri dana kasnije srpski nacionalni tim odigraće prijateljski meč sa Grcima, u Hanji, na ostrvu Krit. Pripreme za predstojeća dva meča počinju u ponedeljak, 10. novembra, u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

11:56 - Juventus želi SubotićaFudbalski klub Juventus pokušaće da u svoje redove u januarskom prelaznom roku dovede igrača Borusije Dortmund Nevena Subotića. Juventus, kako navode mediji, želi da dovede srpskog fudbalera jer su u redovima šampiona Italije zabrinuti zbog povrede Andree Barzaljija. Kao jedna od alternativa za zamenu Barzaljiju je i Neven Subotić, kojem ugovor sa Borusijom ističe na kraju naredne sezone. Subotić je u Borusiji od 2008. godine i do sada je za taj nemački klub odigrao više od 200 utakmica u svim takmičenjima.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

11:38 - Policija istražuje vređanje Jaja Turea na rasnoj osnoviBritanska policija istražiće prijavu da je fudbaler Mancester sitija Jaja Ture vređan na rasnoj osnovi putem društvenih mreža. Humanitarna organizacija za borbu protiv diskriminacije "Kick it out" prijavila je policiji da je Ture dobio uvredljive poruke putem Tvitera. "Informisali smo policiju o rasističkim porukama na Tviteru koje je Ture dobio u ponedeljak uveče", saaopštila je ta organizacija. Mančesterska policija saopštila je da je primila prijavu o uvredama na rasnoj osnovi. Ture je pre pet meseci zatvorio svoj Tviter nalog, kako bi se fokusirao na obaveze prema reprezentaciji Obale Slonovače na Mundijalu u Južnoj Africi, da bi ga reaktivirao posle pobede Sitija nad Mančester junajtedom u nedelju od 1:0.

11:21 - Juna Kim ambasadorka ZOI 2018.Olimpijska šampionka u umetničkom klizanju iz 2010. Južnokorejka Juna Kim imenovana je za ambasadorku Zimskih olimpijskih igara 2018. u Pjongčangu. Organizacioni komitet Igara u Pjongčangu saopštio je da očekuje da Juna Kim "prihvati vodeću ulogu u promovisanju Igara". Kim, koja je osvojila zlato na ZOI u Vankuveru 2010. i srebro u Sočiju ove godine, pomogla je u kandidaturi Pjongčanga i bila je jedan od prezentera u predstavljanju tog grada na sastanku Međunarodnog olimpijskog komiteta u Južnoj Africi 2011.

11:01 - Lipi napustio Kinu: Kraj je blizuLegendarni italijanski trener Marčelo Lipi napustio je klupu Gvangžua nakon trogodišnje dominacije u Kini i Aziji. Gvangžu je sa Lipijem osvojio dve titule (jednu duplu krunu) u Kini i prošle sezone Ligu šampiona Azije. "Definitivno napuštam Gvangžu. Klub će sledeće sezone imati novog trenera. Sve sam bliži odluci o prekidu trenerske karijere. Možda ostanem u fudbalu kao savetnik ili kao član stručnog štaba", rekao je 66-godišnji Lipi.

10:30 - Bauerman: Navijači pomozite da pobedimo Partizan!Trener košarkaša Krasnog Oktobra Nemac Dirk Bauerman pozvao je navijače da napune dvoranu protiv Partizana i pomognu ekipi da zabeleži drugu pobedu u Evrokupu. Oba tima u prošlom kolu doživela su poraze, Krasni Oktobar kod kuće protiv Lijetuvos Ritasa (77:63), dok je Partizan izgubio u Jerusalimu od Hapoela sa 82:79. "Prošle nedelje nismo igrali dobro protiv Lijetuvos Ritasa, ali navijači su nam pružili neverovatnu podršku. U sredu nam dolazi veoma težak protivnik i nadam se da će ljubitelji košarke u Volgogradu ponovo biti uz nas. Imamo dobar tim, ali potrebno je strpljenje. Uz podršku navijača možemo da pobedimo Partizan, biće to sjajna noć za sve nas ako uspemo u tome", rekao je Bauerman. Ruski tim nalazi se na petom mestu grupe E sa učinkom 1-2, dok su crno-beli poslednji sa tri poraza.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1e1TIYkQ

10:10 - Siti čeka CSKA i navija za BajernFudbaleri Mančester sitija posle tri odigrana kola u LŠ i dalje ne znaju za trijumf, pa će ukoliko žele u osminu finala pod hitno morati da se "probude" i opravdaju renome koji imaju, što zbog kvaliteta tima, što zbog činjenice da su aktuelni prvaci Engleske. Prva prilika za to je sutrašnji duel sa moskovskim CSKA, gde bi Siti u slučaju trijumfa i uz dobre veste iz Minhena (da Bajern pobedi ili bar ne izgubi od Rome) ponovo bio u igri za plasman među 16 najboljih. Sa druge strane, ruski šampion, koji je pre dve nedelje u Moskvi nadoknadio zaostatak od dva gola nada se novom iznenađenju, uprkos činjenici da se najzaslužniji za taj bod (2:2), Seidu Dumbija, strelac jednog gola i nad kojim je napravljen penal još nije oporavio od povrede i propustio je derbi sa Zenitom u prethodnom kolu. U isto vreme Bajern će posle lekcije iz savremenog fudbala i ubedljivog trijumfa u Rimu (7:1) dočekati Romu i gotovo sigurno overiti plasman u drugu fazu. Mesto u drugoj fazi mogu da obezbede i Čelsi, koji gostuje Mariboru, PSŽ protiv APOELA, Barselona na gostovanju Ajaksu (Lusi Suarez se vraća u Amsterdam), ali i Porto protiv Atletika iz Bilbaa.

09:46 - Tokio želi ĆavijaJapanski fudbalski prvoligaš Tokio zainteresovan je za igrača Barselone Ćavija Ernandeza, jednog od najboljih veznih igrača današnjice. Tokio još nije zvanično potvrdio da je stao u red za Ćavija, za koga su još zainteresovani Mančester Junajted i minhenski Bajern. Tokio je preko posrednika započeo "poteru" za 34. godišnjim Ćavijem. Novac je za sada najveća prepreka, s obzirom da su klubovi sa "dubokim džepom" - iz Evrope i sa Srednjeg Istoka takođe spremni da ne štede, kako bi doveli španskog fudbalera koj je prošlog meseca oborio reord u broju nastupa u Ligi šampiona. Pored zainteresovanosti premijerligaških i bundesligaških klubova, Ćavi je dobio ponudu i iz Katara, kao i iz Njujork Sitija.

09:15 - Hjuston i Memfis i dalje bez porazaKošarkaši Hjustona i Memfisa i dalje ne znaju za poraz u NBA ligi, pošto su u noći između ponedeljka i utorka pobedili Filadelfiju, odnosno Nju Orleans. Hjuston je na gostovanju savladao Filadelfiju sa 104:93 i tako došao do četvrte pobede u isto toliko odigranih mečeva od početka sezone, što je najbolji start te ekipe još od 1996. godine. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio Džejms Harden sa 35 poena, a dobro ga je pratio i Trevor Ariza sa 24 postignuta poena. U redovima Filadalefije, koja je upisala i četvrti poraz, bolji od ostalih bio je Toni Roten sa 20 poena. Košarkaši Memfisa su, takođe, stigli do četvrte pobede, pošto su kod kuće bili bolji od Nju Orleansa sa 93:81. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Mark Gasol sa 16 poena i 11 skokova, dok je u ekipi Nju Orleansa najefikasniji bio Tureke Evans sa 21 poenom. Bruklin Netsi su na svom terenu ubedljivo savladali Oklahomu sa 116:85. Dalas je stigao do treće pobede u četiri utakmice, pošto je na svom terenu savladao Boston sa 118:113. Sakramento je na gostovanju pobedio Denver sa 110:105, a Los Anđeles Klipersi su na svom parketu bili bolji od Jute sa 107:101.

http://www.youtube.com/watch?v=heKhRMgDgLk
08:50 - Gutijerez pobedio rakFudbaler Njukasla Jonas Gutijerez izlečio se od raka testisa koji mu je dijagnostikovan prošle godine. Argentinac je po otkrivanju bolesti operisan, zatim je išao na hemoterapiju, posle čega se tumor povukao. Gutijerez nije želeo da se o njegovoj bolesti zna u javnosti, a samo nekoliko priajtelja bilo je upućeno na početku, ali je nedavno o tome govorio na argentinskoj televiziji. Gutijerez se putem društvene mreže Tviter zahvalio svima koji su bili uz njega tokom ovog teškog perioda.

08:30 - Anćeloti: Nije Baloteli deo svakog problemaTrener Reala Karlo Anćeloti veruje da se preveliki pritisak stavlja na napadača Liverpula Marija Balotelija. "Previše se govori o Baloteliju. On je kvalitetan igrač, ali se nalazi u timu kojem je otišao Luis Suares i u kojem trener mora da pronađe način kako da igra", rekao je Anćeloti i dodao: "Baloteli ima iste probleme kao i ostali u Liverpulu, nemaju svi problemi veze sa Balotelijem. Menjanje dresa na poluvremenu je uobičajena stvar. Ja ne bih zamenio Marsela kada bi on uradio isto to".08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track