(VIDEO) EPILOG TUČE: Hapoel i Makabi kažnjeni zbog navijačkih nereda

Odlučeno

(VIDEO) EPILOG TUČE: Hapoel i Makabi kažnjeni zbog navijačkih nereda

Fudbal -
Derbi izraelskog fudbala prekinut je posle nasilnih incidenata koje su izazvali navijači domaćina Hapoela, a akteri su bili i igrači

Disciplinski sud Fudbalskog saveza Izraela kaznio je klubove iz Tel Aviva, Hapoel i Makabi, zbog velikih nereda navijača na njihovoj prvenstvenoj utakmici ranije ovog meseca.Hapoelu i Makabiju oduzeta su dva boda, a neće im biti dodeljen po jedan u remiju 3. novembra na utakmici koja je prekinuta na poluvremenu pri rezultatu 1:1. Sud je takođe odlučio da delovi stadiona Blumfild, na kojem ti klubovi igraju kao domaćini, bude zatvoren za njihove najvatrenije pristalice u naredna četiri meča.

Derbi izraelskog fudbala prekinut je posle nasilnih incidenata koje su izazvali navijači domaćina Hapoela, a akteri su bili i igrači. Redari i bezbednosni zvaničnici sporo su reagovali kada je jedan navijač Hapoela preskočio ogradu, utrčao na teren i napao igrača Makabija Erana Zahavija nakon što je on postizanje izjednačujućeg gola u 22. minutu proslavio simuliranjem pucanja ka tribini sa protivničkim pristalicama. Navijač je pokušao da udari Zahavija, ovaj mu je uzvratio, a sudija je fudbaleru pokazao crveni karton. Utakmica je potom nastavljena u naelektrisanoj atmosferi, ali je ubrzo definitivno prekinuta zbog novih incidenata pošto je grupa navijača Hapoela ponovo krenula u obračun sa fudbalerima Makabija i usledio je haos na terenu.

Policija je tada potvrdila da je 10 navijača uhapšeno, a da će video snimkom meča biti identifikovani ostali prestupnici.

http://www.youtube.com/watch?v=ZjX9zif8qkk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track