(VIDEO) PREKO TRNJA DO ZVEZDA: Igrali pred 100 navijača, a sada ih čeka duel pred 50.000 Brazilaca
Foto: Zvanični Sajt

Zanimljivosti

(VIDEO) PREKO TRNJA DO ZVEZDA: Igrali pred 100 navijača, a sada ih čeka duel pred 50.000 Brazilaca

Fudbal -
Fudbaleri engleskog osmoligaša Korintijana gostovaće imenjaku u Brazilu i tako obeležiti vek od nesuđenog duela koji je sprečen izbijanjem Prvog svetskog rata

Engleski Korintijan član tamošnje 8. lige a u subotu je na svom stadionu pobedio Ramsgejt s 3:0 pred 127 gledalaca, a uskoro bi se moglo dogoditi da umeće ovog tima sa ostrva posmatra čitavih 50.000 ljudi.

U januaru će naime gostovati kod slavnog brazilskog imenjaka Corintijansa, a na stadionu u Sao Paolu, na kojem se igralo i polufinale Svetskog prvenstva između Argentine i Holandije, moglo bi ih gledati 50 hiljada ljudi. Ovim susretom klubovi imenjaci će obežiti 100 godina od nesuđenog međusobnog susreta, koji se nikada nije odigrao zbog početka Prvog svetskog rata.

Biće to drugo gostovanje Engleza u Brazilu, nakon što su 1988. sa Korintijansom igrali u prijateljskom susretu koji se prenosio na TV-u, a na stadionu ga je posmatralo 15 hiljada navijača. Tada je legendarni Sokrates za svaku od ekipa odigrao po jedno poluvreme.

http://www.youtube.com/watch?v=l7PUq43NpQ8

Veza između dva kluba nastala je 1910. godine, kada je grupa amaterskih fudbalera posetila Sao Paolo, a lokalni entuzijasti odlučili su po njima napraviti svoj Korintijans, što se i dogodilo iste godine.

„Korintijans postoji samo zbog Korintijan -Kežualsa. Naša veza je duža od 100 godina“, poručili su iz marketingslužbe brazilskog kluba.

Engleski Korintijan osnovan je mnogo ranije, 1882. godine. Kasnije se, 1939. godine, spojio s klubom Kežual osnovanim 1883. Nema sumnje da će njihovoj ekipi ovo biti neverovatan doživljaj, a treba reći da su se Brazilci pokazali pravim sportskim prijateljima.

„Mi smo im uvek želeli pomoći. Odlučili smo promovisati ovaj događaj, a sav prihod od ulaznica daćemo engleskim prijateljima kako bi platili troškove prevoza i izradu dokumentarnog filma“, dodali su Brazilci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track