(VIDEO) BOLJI OD MESIJA: Pročitajte kako se UEFA setila Partizanove legende

Zanimljivosti

(VIDEO) BOLJI OD MESIJA: Pročitajte kako se UEFA setila Partizanove legende

Fudbal -
Jedan od najboljih fudbalera u istoriji kluba iz Humske na 468 utakmica postigao je 403 gola

U nizu tekstova o golgeterima, UEFA se prisetila legendarnog napadača Partizana i jugoslovenske fudbalske reprezentacije Stjepana Bobeka, koji je u dresu Partizana od 1945. do 1959. godine postigao 403 gola u 468 utakmica.

Na pomen početaka Bobek je uvek ponavljao istu rečenicu.

"Da nisam igrao za Građanski, bio bih poslat na ratište. Bio sam tada u savršenim godinama za vojsku", prisećao se Bobek, koji je preminuo 2010. godine.

"Zbog fudbala sam morao odustati od mnogo stvari, ali sam zbog talenta dobio priliku da živim kao kralj i otkrivam svet. To je nešto neprocenjivo", pričao je Bobek po okončanju karijere.

Bobek je za reprezentaciju Jugoslavije nastupio na olimpijskim igrama 1948. i 1952. godine, te na svetskim prvenstvima 1950. i 1954. godine, a fudbal je kako kaže igrao spontano i instiktivno.

"Nisam razmišljao previše šta treba da radim ili kako driblati. Tada treneri nisu davali previše uputa igračima, jednostavno sam znao kako treba igrati. Dribling mi je bio jača strana, a bio sam slab u igri glavom", govorio je Bobek, kojeg mnogi nazivaju "dribling majstorom".

A imao je neostvaren san.

"Žao mi je samo što nikada nisam igrao za Dinamo. To je moj rodni grad i dugovao sam Zagrebu nešto u fudbalskom smislu. Uvek mi je bilo teško igrati protiv Dinama."

http://www.youtube.com/watch?v=8qZUxFxDFIk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track