ZA NEVERICU: U idealnom timu grupne faze Lige šampiona nema mesta za Ronalda
Foto: Fonet Ap

Ekipa po statistici

ZA NEVERICU: U idealnom timu grupne faze Lige šampiona nema mesta za Ronalda

Fudbal -
Portugalac je pet puta pogodio mrežu rivala, od čega dva puta iz jedanaesterca

Zvanično najbolji fudbaler današnjice Kristijano Ronaldo nije se našao u idealnih 11 grupne faze Lige šampiona u izboru portala Whoscored. Pomenuti portal sačinio je listu 11 najboljih fudbalera po pozicijama na osnovu statistike u prvih šest utakmica ovog takmičenja.

Statistički najbolji golman grupne faze je čuvar mreže Ludogoreca Vladislav Stojanov sa ocenom 7.60. Stojanov je jedini fudbaler među 11 izabranih koji se nije plasirao u narednu fazu.

Odbrambenu liniju čine Darijo Srna iz Šahtjora kao desni bek, štoperi Sokratis Papastatopulos iz Borusije i Emir Spahić iz Bajera Leverkuzen, dok je na levom beku Sandro iz Porta.

U sredini veznog reda su Koke iz Atletiko Madrida i Jacim Brahimi iz Porta, dok su na krilnim pozicijama Lionel Mesi iz Barselone i Eden Azar iz Čelsija.

Špic napada u formaciji 4-4-2 čine Luiz Adrijano i Šahtjora i Karem Benzema iz Reala.

Ako se uzme u obzir da je Ronaldo postigao pet golova u grupnoj fazi LŠ, isto kao i Benzema, s tim da je Portugalac dva pogotka postigao sa bele tačke, možda i nije čudno da po statistici nije među najboljima. Portugalcu takođe manjkaju asistencije. Luiz Adrijano je u grupnoj fazi Lige šampiona postigao čak devet pogodaka.

Idealan tim Lige šampiona Foto: Printskrin
Idealan tim Lige šampiona Foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track