LIVERPUL ISPUSTIO POBEDU: Redsi prokockali dva gola prednosti
Foto: Reuters

Novi šok na Enfildu

LIVERPUL ISPUSTIO POBEDU: Redsi prokockali dva gola prednosti

Fudbal -
Crveni su poveli sa 2:0 golovima iz penala, od kojih je prvi bio sporan

BEOGRAD - Fudbaleri Sautemptona pobedili su danas Arsenal sa 2:0 u derbiju 20. kola Premijer lige i tako se učvrstili na četvrtom mestu tabele. Sautempton i Arsenal imali su po 33 boda pre ovog meča, koji je odlučivao o četvrtom mestu, poslednjem koje vodi u Ligu šampiona.

Obe ekipe odigrale su odličan meč, ali je domaćin slavio jer nije pravio greške u odbrani kao gosti iz Londona. Golove su postigli Sadio Mane i Dušan Tadić.

Sutempton sada ima bod manje od Mančester junajteda, koji je ranije danas odigrao 1:1 sa Stoukom.

Šampion Mančester siti je pobedio Sanderlend sa 3:2. "Građani" su kod kuće vodili 2:0, ali je gostujući tim izjednačio, samo da bi trijumf domaćem timu doneo Gael Kliši. Siti se ovom pobedom izjednačio sa Čelsijem na vrhu tabele, ali tim iz Londona kasnije danas igra gradski duel protiv Totenhema.

Liverpul nije uspeo da nastavi seriju pobeda, pošto je kod kuće odigrao 2:2 sa Lesterom. "Crveni" su poveli sa 2:0 golovima iz penala, od kojih je prvi bio sporan. Jedanaesterce je izveo Stiven Džerrad. Sanderlend se nije predavao, nastavio je da stvara šanse, a izjednačio je za samo dva minuta, golovima Dejvida Nudženta i Džefrija Šlupa.

Vest Hem nije uspeo da iskoristi poraz Arsenala i domogne se petog mesta, pošto je kod kuće odigrao 1:1 sa Vest Bromvičom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track