ZA PONOS: Lazar Marković dao 100. srpski gol u Premijer ligi!
Foto: Premijer Liga

Ispisao istoriju engleske lige

ZA PONOS: Lazar Marković dao 100. srpski gol u Premijer ligi!

Fudbal -
Britanci hvale napadača Liverpula iako su ga držali na listi najgorih pojačanja

U godini kad se navršava decenija otkako srpski fudbaleri igraju u Premijer ligi postignut je gol koji će se pamtiti kao istorijski. Naime, Lazar Marković je dao pogodak za Liverpul protiv Sanderlenda, a to je stoti gol srpskih igrača u najjačoj engleskoj ligi.Sve je počelo 1995. godine, kad su dresove ostrvskih premijerligaša obukli Saša Ćurčić, Dejan Stefanović i Savo Milošević. Deset godina kasnije dogurali smo do podatka kojim možemo da se ponosimo - 100. gol Srba.

Foto-montaža Engleza... Markovićev ples na talasima
Foto-montaža Engleza... Markovićev ples na talasima

Opšte je poznato koliko je teško našim igračima da dođu do Premijer lige, pa ne čudi što su samo dvadesetpetorica uspela u tom cilju. Danas imamo šest igrača u Engleskoj i to u timovima iz vrha tabele. Matić i Ivanović su nosioci igre Čelsija, a na dobrom putu da to postane u Liverpulu jeste i Lazar Marković.

U subotu je mladi napadač postigao pobedonosni gol na gostovanju Sanderlendu (1:0). Marković je odigrao impresivnih 90 minuta za crvene i postao tema broj jedan na Ostrvu. Sa svih strana našeg asa zasipaju komplimetnima, ali ne bi trebalo zaboraviti da je doskoro bio i na listi najgorih pojačanja u sezoni. Kolo sreće se okreće. Sada je na strani Lazara.

Srbi koji su igrali u Premijer ligiIGRAČ KLUB UTAKMICE GOLOVIJovo BosančićBarnli212Goran BunjevčevićTotenhem51-Saša ĆurčićBolton /A. Vila /K. Palas655Saša IlićV. Hem / Čarlton37-Slaviša JokanovićČelsi39-Milan JovanovićLiverpul10-Mateja KežmanČelsi254Ognjen Koroman Portsmut41Darko KovačevićŠefild V.164Nenad MilijašVulvs624Savo MiloševićAston Vila9029Radosav Petrović Blekburn19-Dejan StefanovićFulam / Portsmut / Šefild V.1917Vladimir StojkovićVigan4-Zoran TošićMan. junajted2-Miloš VeljkovićTotenhem2-Nemanja VidićMan. junajted21115Zvonimir VukićPortsmut91Nikola ŽigićBirmingem255

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track