ZAPALILI DRUŠTVENE MREŽE: Pogledajte kojih 10 klubova gospodari Tviterom

Brojke govore

ZAPALILI DRUŠTVENE MREŽE: Pogledajte kojih 10 klubova gospodari Tviterom

Fudbal -
Redosled sačinjen po broju pratilaca će vas iznenaditi i pokazati da nije bitno samo koje rezultate imate na fudbalskom terenu

Uspeh pojedinih klubova na fudbalskoj sceni, ne znači da su popularani na društvenim mrežama. To najbolje pokazuje lista od deset klubova, koji na Tviteru imaju najviše pratilaca. Na njoj je mnogo iznenađenja. 10. Bajern Minhen 1.78 milionaBavarci na Tviteru imaju 1.78 miliona pratilaca. To je malo iznenađenje sa obzorim na rezultate, koje Bajern beleži poslednjih godina. Nemci na sve načine pokušavaju da prošire svoj brend i i tako afirmišu uspehe koje imaju kako na domaćoj tako i na evropskoj sceni.

9. Mančester siti 2.23 miliona Tim je među dominantnijima u Premijer ligi. Roberto manćini je kao trener doneo prve titule, Manel Pelegrini je to nastavio već u prvoj sezoni, a navijači veruju da i u Ligi šampiona, ekipa koja ima sve više poklonika širom sveta može da se uključi u borbu za trofej.

8. Milan 2.36 miliona Pozicija Milana pomalo iznenađuje sa obzirom na katasrtofalne rezultate posebno u poslednjoj sezoni. Ipak, to je ostao najpopularniji italijanski tim, koji se sada bori da povrati trofejnu reputaciju.

7. Liverpul 3.74 milionaTim sa Enfilda je razdvojio mančesterske giganate i to je nešto što raduje pristalice Liverpula. Redsi su što ponašanjem Luisa Suareza, što činjenicom da su se prošle sezone do poslednjeg momenta borili za titulu, stekli veliku popularnost na Tviteru.

6. Mančester Junajted 4.17 miliona Od momenta kada su se uključili na Tviter "Crveni đavoli" imaju više od 4 miliona pratilaca. Iako su imali lošu sezonu, klub i fudbaleri Junajteda traženi su svuda po internetu i neprestano beleže rast.

5. Galatasaraj 4.76 milionaZvuči neverovatno, ali Galatasaraj je ispred gigatnata poput Bajerna, Liverpula, Junajteda, Sitija! To ne treba da čudi, ako se ima u vidu da je poslednjih godina najpopularniji turski klub u svojim redovima imao igrače kao što su Didije Drogba, Vesli Snajder...

4. Čelsi 4.95 milionaPlavci su poslednjih godina veoma uspešni u Premijer ligi, a osvojili su i prvi trofej Lige šampiona. Uz to, ako imate trenera kao što je Žoze Murinjo je jasno je zašto kao klub imate gotovo 5 miliona pratilaca.

3. Arsenal 5.12 miliona O timu trenera Vengera raspredaju se priče i polemike, ali klub iz Londona je najpopularniji premijerligaš na Tviteru. Možda i zato što je marketing tim Arsenala još 2009. godine, daleko pre konkurenata putem društvenih mreža počeo da razvija komunikaciju sa navijačima.

2. Barselona 13.8 miliona Katalonski gigant je jedan od najuspešnijih ekipa poslednjih godina. Ne samo po broju trofeja, već i zbog čuvene "tika - take", koju je osimslio bivši trener Pep Gvardiola. zato i ne čudi što broj onih koji na Tviteru prate Barselonu i dalje raste.

1. Real Madrid 14.3 miliona Real je na spektqakularan način osvojio 10. titulu prvaka Evrope, a popularnost tima raste ne samo zbog rezultata već pre svega zbog fudbalera poput Ronalda ili Bejla. Real je uz to profil na Tviteru otvorio još 2008. godine, pre Barselone i ranije pominjanog Arsenala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track