Futsal repezentacija Srbije na prvenstvu sveta
Foto: Beta

Futsal repezentacija Srbije na prvenstvu sveta

Fudbal -
Naši fudbaleri večeras u Beogradu, u revanš utakmici baraža, savladali selekciju Mađarske sa 6:1 (4:0)

BEOGRAD - Reprezentacija Srbije u futsalu izborila je plasman na prvenstvo sveta pošto je večeras u Beogradu, u revanš utakmici baraža, savladala selekciju Mađarske sa 6:1 (4:0).

Srpski repezentativci u "malom fudbalu" nadoknadili su minus od jednog gola iz prvog meča u gostima (1:0) i pri put u istoriji izborili učešće na svetskoj smotri u tom sve popularnijem sportu. Reprezentacija Jugoslavije kvalifikovala se za svetsko prvenstvo 1992. godine u Hongkongu, ali nije učestvovala zbog sankcija.

Večerašnjoj utakmici u hali "Pionir" prisustvovalo je oko 3.000 gledalaca, a golove za Srbiju postigli su Pršić i Rajčević po dva, Janjić i Živanović, dok je počasni pogodak za Mađare postigao Lođi. Istorijski uspeh za srpsku reprezentaciju izborili su Miodrag Aksentijević, Aleksa Antonić (golmani), Mladen Kocić, Slobodan Janjić, Bojan Pavićević, Vladimir Lazić, Vidan Bojović, Slobodan Rajčević, Dragan Đorđević, Marko Pršić, Vladimir Milosavac i Aleksandar Živanović.

Ovogodišnje svetsko prvenstvo biće održano od 1. do 18. novembra u Tajlandu. Srbija će biti domaćin prvenstva Evrope u futsalu 2016. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track