LEGIJA STRANACA: Spas od rata našli u Jelen Superligi!
Foto: Reuters

Konkurencija u srpskom fudbalu

LEGIJA STRANACA: Spas od rata našli u Jelen Superligi!

Fudbal -
Čak 60 inostranih fudbalera igraće u Srbiji na proleće, među njima i igrači iz ratom zahvaćenih regija - Libije, Ukrajine i Palestine

U srpski fudbal mogu da se dovedu jedino još siromasi iz Afrike ili igrači iz nekih nefudbalskih zemalja. Potvrda za to jeste podatak da će na proleće u Jelen Superligi igrati 60 inostranih igrača, ali ne onih iz Brazila i Argentine, već iz Antigve i Barbuda, Kirgistana, Kazahstana, Gruzije, Libije...Ovo je dokaz da zapravo naša liga loše stoji kad je reč o finansijama i kvalitetu. Zanimljivo je da su tri igrača u Srbiji pronašla spas od rata. To je dobro poznati Libijac Mohamed el Monir, član Jagodine, zatim Havijer Koen, Palestinac u redovima Borca, i Evgen Pavlov, državljanin Ukrajine koji nosi dres Mladosti.

Već dugo u Srbiji... Libijac El Monir (Jagodina) - Foto: FK JAGODINA
Već dugo u Srbiji... Libijac El Monir (Jagodina) - Foto: FK JAGODINA

Niko iz zapadne EvropeOd Brazilaca i Argentinaca, dakle, više nema ni traga ni glasa. Knjiga spala na dva momka iz južnoameričke kolevke fudbala. Pjasentin u Čukaričkom i Bruno u Novom Pazaru. Primera radi, toliko imamo i Hrvata u ligi...Inače, još možemo da dovedemo i ponekog igrača iz Crne Gore, BiH, Makedonije i Slovenije. Mada, i to sve teže ide (slučaj Jovovića i Zvezde). O fudbalerima iz zapadne Evrope nećemo ni da govorimo. Njih možemo samo da sanjamo.

Nastavak za vikendNema više igrača zbog koga će čovek da kaže „želim da subotnje popodne provedem sa sinom na stadionu“. Naš narod volim fudbal, ali onaj pravi. Nažalost, on je večeras u 20.45. Zato su kafići puni, a stadioni prazni.Jelen Superliga biće nastavljena za vikend.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track