Mesi ruši rekorde!

Neverovatni Leo

Mesi ruši rekorde!

Fudbal -
Superstar Barselone u sezoni već dao 60 golova i treba mu još osam da sa trona skine slavnog Nemca Milera

Neka se spremi Gerd...Evropa je čekala punih 40 godina da neki fudbaler u jednoj sezoni postigne 60 pogodaka! Lionel Mesi je u subotu uveče u Saragosi postigao 60. gol u svim takmičenjima i na dobrom je putu da postane fudbaler s najvećim brojem pogodaka u jednoj sezoni u istoriji fudbala, i da tako s trona skine legendarnog Nemca Gerda Milera, koji je u sezoni 1972/73. čak 67 puta poslao loptu u protivničku mrežu.

Mesi do kraja sezone ima još sedam mečeva u Primeri, minimum dva u Ligi šampiona, kao i okršaj u finalu Kupa kralja. Pred Argentincem je da u narednih najmanje 900 minuta na terenu osam puta pogodi gol rivala i obori rekord besmrtnog Milera.

Međutim, reprezentativac Argentine je u subotu na La Romaredi već srušio nekoliko najboljih rezultata. U dosadašnjoj istoriji španskog fudbala rekord po broju golova u svim takmičenjima u jednoj sezoni držali su zajedno Barselona iz sezone 2008/2009. i Real iz 1959/1960. sa po 158 pogodaka. Mesijev prvi gol u Saragosi za vođstvo od 2:1 bio je Barsin 159. u ovoj sezoni - dovoljno za novi rekord.

Takođe, Argentinac je na večnoj listi strelaca u Primeri stigao do 15. mesta i prestigao legendarnog Ferenca Pukaša, kome je pošlo za rukom da postigne 156 golova. Samo je još 14 igrača dalo više golova od Mesija, ali jedino su on i David Vilja još aktivni, a pritom Leo ima tek 24 godine.

Obračun s Ronaldom

Prošle sezone Kristijano Ronaldo je postao prvi igrač u istoriji Primere sa 40 postignutih pogodaka. Prethodno su Telmo Zara i Ugo Sančez vladali Primerom sa 38, koliko je Mesi postigao sedam kola pre kraja prvenstva. Gotovo je sigurno da će Ronaldov rekord posle samo godinu dana otići u istoriju, ali ostaje pitanje da li će ga srušiti Mesi ili će Portugalac odbraniti titulu. Naime, napadač Reala je do sada postigao samo gol manje od Argentinca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track