Gol sve rešava!
Foto: KURIR

Polufinale Kupa Srbije

Gol sve rešava!

Fudbal -
Kapiteni Crvene zvezde i Partizana Mikić i Babović svesni da jedan pogodak crveno-belih odlučuje pitanje finaliste

Fudbal je čudo.Baš kao u pesmi poznatog beogradskog rok sastava Partibrejkers „Hiljadu godina“, u kojoj postoji stih „jedan poziv menja sve“, fudbaleri Crvene zvezde veruju da jedan gol u Humskoj rešava pitanje ko će biti finalista. Još nije sigurno hoće li kapiten crveno-belih Nikola Mikić igrati u revanšu polufinala Kupa Srbije, mada on tvrdi da je spreman i da ekipa neće braniti prednost iz prvog meča od 2:0.- Sigurno je da će samo jedan gol Crvene zvezde odrediti pobednika. Nemoguće je da primimo četiri gola na JNA jer smo ovog proleća dobili samo dva pogotka. Jedan naš gol vodi u finale - rekao je Nikola Mikić, dok kapiten Partizana Stefan Babović ima drugačije mišljenje:- U fudbalu sam se nagledao svega. Kad sam igrao za mladu reprezentaciju, izgubili smo od Švedske kod kuće sa 3:0, a onda smo im dali pet komada u revanšu. Moguće je da bi jedan Zvezdin gol rešio mnoge stvari, ali u fudbalu se nikad ne zna.Nikola Mikić je ubeđen da će Partizan žestoko napasti od početka meča:- Rezultat od 2:0 za nas je velik samo na papiru. Znamo šta nas čeka, oni će krenuti jako od početka. Imaju dosta iskusnih fudbalera, koji znaju da igraju ovakve utakmice.Stefan Babović potencirao je da titula više znači Partizanu :- Osećamo manji pritisak jer nam je najvažniji trofej nadohvat ruke. Imamo osam bodova prednosti. U prvom meču bili smo superiorniji. Neće me iznenaditi ako u sredu bude neizvestan meč i mi pobedimo.

Rednap sutra u Humskoj!Menadžer Totenhema i kandidat za selektora Engleske Hari Rednap najverovatnije će sutra uživo na stadionu Partizana posmatrati „večiti derbi“. Engleski stručnjak, ako sve bude u redu, biće specijalan gost trenera crno-belih Avrama Granta, koji ga je zvao i na prvi meč na Marakani, ali u to vreme je Totenhem igrao utakmicu protiv Stouka u Premijer ligi. Grant i Rednap postali su prijatelji još kad je Izraelac trenirao Čelsi, Portsmut i Vest Hem.

Vojvodina favoritUtakmica između Vojvodine i Borca ima veliki značaj za oba kluba.- Favoriti smo, ali to moramo da dokažemo na terenu. Ne možemo da zamislimo da se finale u Novom Sadu igra bez Vojvodine - rekao je Miroslav Vulićević, dok je kapiten Borca Nikola Milojević dodao:- Čeka nas istorijski meč. Iza nas je teška nedelja, sa dva poraza, ali smo spremni da napravimo veliki uspeh.Babović kasnio 13 minutaKonferencija u „kući fudbala“ u Novoj Pazovi kasnila je 13 minuta. Baš toliko su novinari i kapiteni preostala tri kluba čekali Stefana Babovića, zamenika kapitena Partizana. Mladi fudbaler je zakasnio taman toliko da izazove nervozu kod gostiju iz Novog Sada i Čačka, koji su stigli na vreme.Kup Srbije polufinaleVojvodina – Borac 17.00 prvi meč 0:0Partizan - C. zvezda 19.30 prvi meč 0:2FinaleNovi Sad 16. maj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track