DA BERLUSKONI OSTANE SAM: Navijači Milana pozivaju na bojkot
Foto: Reuters

Bes kulja na južnoj tribini

DA BERLUSKONI OSTANE SAM: Navijači Milana pozivaju na bojkot

Fudbal -
Nezadovoljni tifozi obratili se vlasniku sa zahtevom da radi transparentno i vrati klub na vrh

Nije Roma jedina u italijanskoj Seriji A kojoj navijači okreću leđa, jer se i Milan sreće sa istim problemom. Doduše, u klubu iz glavnog grada su na udaru igrači, a u klubu sa San Sira je uprava.

Najvatreniji fanovi "rosonera" oglasili su se ne samo zbog loših rezultata ekipe Filipa Inzagija, već i zbog nezadovoljstva načinom na koji Silivio Berluskoni i njegova ćerka Barbara vode klub.

"Mnogo puta smo se žrtvovali za klub i štedeli da kupimo dres omiljenih boja i pretplatne karte. Ali i mi tražimo nešto, a to je transparentnost", počela je navijačka grupa "Južna tribina" (Curva Sud) obraćanje Berluskoniju.

Tifozima posebno smetaju priče oko prodaje kluba koje kruže već duže.

"Zašto nam držite šal preko očiju? Obećali ste nam povratak na staze slavne prošlosti", dodaje se u saopštenju.

Navijači smatraju da je, ako je Milan već na prodaju, bolje prodati ceo klub, nego samo deo akcija, samo da se situacija promeni.

"Južna tribina" poručuje da nije zaboravila da je Milan bio na vrhu od 1986, otako ga je Berluskoni preuzeo.

"Zahvalni smo na tome, ali sada smo dotakli dno i želimo gore".

Navijači preduzimaju konkretne korake. Uputilu su poziv na bojkot utakmica "rosonera".

"Nemojte ići na utakmicu sa Kaljarijem i nemojte kupovati klupske proizvode. Neka (prim.aut. uprava) ostanu usamljeni kao što se i mi već dugo osećamo", zaključuje se u saopštenju.

Milan je od dolaska Silvija Berluskonija osam puta bio šampion Italije, ali samo dva puta u 21. veku. Od 1988. do 2007. je pet puta bio prvak Evrope. Sada se "rosoneri" nalaze na desetom mestu tabele Serije A i gotovo je izvesno da i drugu sezonu zaredom neće igrati u Evropi.

Podsetimo i na Romin problem. Besne pristalice "vučice" su tokom duela sa Fiorentinom u Ligi Evrope (0:3) poručile igračima "vidimo se uskoro", najavljujući da će ih verovatno posetiti na treningu kako bi raspravili razloge za seriju loših rezultata. Takođe, deo tifoza koji nije napustio Olimpiko tokom prvog poluvremena, što je većina učinila, naterala je fudbalere posle meča da skinu dresove, jer ih nisu dostojni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track