(VIDEO) DEBAKL CRVENIH: Arsenal rasturio Liverpul posle greške Lazara Markovića
Foto: Reuters

Derbi Premijer lige

(VIDEO) DEBAKL CRVENIH: Arsenal rasturio Liverpul posle greške Lazara Markovića

Fudbal -
"Tobdžije" dale tri gola u finišu prvog poluvremena, a na kraju pobedile 3:0

Fudbaleri Arsenala danas su na Emiratima ubedljivo pobedili Liverpul sa 4:1 (3:0) u uvodnoj utakmici 31. kola Premijer lige.

Strelci za londonski klub bili su Ektor Beljerin u 24, Mesut Ozil u 40, Aleksis Sančez u 45. i Olivije Žiru u 90, dok je jedini gol za Liverpul postigao Džordan Henderson u 76. minutu iz penala.

Arsenal je sa nova tri boda, bar na kratko, preuzeo drugo mesto i udaljio Liverpul od šanse da sledeće godine učestvuje u Ligi šampiona.

Tim Arsena Vengera mnogo bolje je ušao u meč i već u petom minutu imao dve šanse preko Kazorle i Ramzija, ali je njihove udarce golman Minjole fantastično odbranio.

Liverpul je samo nekoliko minuta kasnije mogao da dođe u vođstvo da je Lazar Marković bio smireniji pred golmanom Ospinom, hteo je nesebično da proigra Sterlinga koji je pred sobom imao prazan gol, ali je to uradio prejako i velika šansa je otišla u nepovrat.

Gosti kao da nisu mogli da se oporave posle toga i Arsenal je do poluvremena "blic krigom" postigao tri gola. Prvo je mladi Španac Beljerin doneo prednost pošto je promešao lošu odbranu Liverpula, Ozil je udvostručio rezultat golom iz slobodnog udarca, a Sančez dosuo "so na ranu".

Londonski tim je i u nastavku imao je incijativu, Minjole je bio na "vetrometini" zbog loše odbrane i odbijao sve napade, sve do poslednjih minuta kada se Žiru upisao u strelce.

Sve što su fudbaleri Liverpula uspeli da urade je gol iz penala Hendersona, ali su na kraju završili duel sa 10 igrača pošto je Emre Čan zbog dva žuta kartona isključen u 84. minutu.

Reprezentativac Srbije Lazar Marković zamenjen je na poluvremenu kada je ušao Danijel Staridž.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track