Pižon: Ne dozvoljavam da mi vređaju Zvezdu!

SPUŠTA LOPTU Petrović neće prepucavanje sa autorom

Pižon: Ne dozvoljavam da mi vređaju Zvezdu!

Fudbal -
DOSTA S TENZIJOM Želim da u subotu u meču između Crvene zvezde i Partizana pobedi fudbal i da prestanu nezdrava prepucavanja, poručio Vladimir Petrović

Legenda Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon teško je podneo provokacije Boža Koprivice, jednog od autora knjige „Derbi, moj derbi - mnogo smo jači“.U razgovoru za Kurir četvrta zvezda crveno-belih kaže da ne želi da se prepucava s piscem koji je navijač Partizana, ali da mu je žao što s promocije nije poslata poruka o smirivanju tenzija između dva rivala i zdravom rivalitetu, što je i bila poenta celog skupa.Praznik fudbala- Žao mi je što se sve to desilo. Nije nipodaštavanje i vređanje Crvene zvezde bio cilj našeg okupljanja. Ide nam derbi, naša srpska svetkovina, događaj za koji zna cela Evropa. Umesto da se prema toj utakmici odnosimo s poštovanjem, neki ljudi su našli za shodno da vređaju one druge - rekao je za Kurir Pižon i dodao:- Ko god bude bolji i srećniji, neka pobedi! Kao zvezdaš voleo bih da to bude Crvena zvezda. To sam sve hteo da kažem na promociji, ali mi nije dozvoljeno. Nisam se tamo pojavio s namerom da bilo koga provociram, već da podržim derbi kao nešto lepo što imamo. Želim da u subotu pobedi fudbal i da prestanu nezdrava prepucavanja.Vladimir Petrović Pižon nije želeo da komentariše navode Boža Koprivice, a o činu napuštanja promocije kaže:Miljan to nije zaslužio- Ružno je tako pričati o Miljanu Miljaniću, čoveku koji više nije s nama, čoveku koga priznaje ne samo Crvena zvezda već ceo svet i veliki Real iz Madrida. Meni je Miljan bio trener u Crvenoj zvezdi, uveo me je u prvi tim, savetovao me... Zato su mi uvrede prema njemu i Zvezdi toliko teško pale.

O kumuDULETU NIŠTA NE ZAMERAMZa razliku od Vladimira Petrovića Pižona, njegov saborac iz igračkih dana u Crvenoj zvezdi Dušan Savić nije napustio promociju.- Dule je moj kum i prijatelj. Ne zameram mu što nije izašao sa mnom. Dule je hteo da smiri tenziju, da sve spusti na blaži nivo. Ne krivim ga - rekao je Pižon.

Koprivičine teške rečiZVEZDA JE SVE RADILA NA SILUVladimir Petrović napustio je skup posle kraće rasprave s Božom Koprivicom, nakon što je pisac i navijač Partizana rekao da je Crvena zvezda sve u svojoj bogatoj i trofejnoj istoriji uradila na silu, da svoj stadion decenijama lažno zovu Marakanom jer je jedina prava Marakana u Brazilu, da je Miljan Miljanić bio grobar srpskog fudbala, te da je premijer Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa sudijom Ilijom Beloševićem „oteo“ pobedu košarkašima crno-belih u polufinalu ABA lige.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track