(VIDEO) KLOP ISKULIRAO GVARDIOLU: Evo šta je rekao igračima na poluvremenu

Atrakcija

(VIDEO) KLOP ISKULIRAO GVARDIOLU: Evo šta je rekao igračima na poluvremenu

Fudbal -
Trener Dortmunda bio je euforičan posle trijumfa nad bavarcima

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda prvi su finalisti Kupa Nemačke, pošto su u polufinalu pobedili Bajern u Minhenu posle boljeg izvođenja penala 2:0 (1:1).

Trener tima iz Dortmunda Jirgen Klop, koji će krajem sezone napustiti klub, posle meča je euforično u prvom trenutku odbio da se pozdravi sa strategom Bajerna Pepom Gvardiolom, a potom je ispričao kako je izgledao susret sa igračima u poluvremenu meča.

"Paklen meč! Oba tima su dala sve od sebe i pokušala sve što mogu. Voleo bih samo da smo bili hrabriji u prvom poluvremenu. U poluvremenu, rekao sam momcima da je u redu izgubiti u Minhenu, ali isključivo ako se borite do samog kraja. Nije mi jasno kako im je uspevalo da se klizaju toliko prilikom izvođenja penala, ali kao da je bilo suđeno da se to dogodi. Fantastično je što smo u finalu", rekao je Klop, kom je i Pep uputio čestitke na zasluženom trijumfu..

Bavarci su poveli golom bivšeg napadača Borusije Roberta Levandovskog u 30. minutu, isti igrač je početkom drugog poluvremena pogodio prečku i sve se činilo da je Bajern u finalu.

Sve je tako izgledalo do 15. minuta pre kraja regularnog toka, ali je Pjer Emerik Abumejan izjednačio rezultat posle odlične asistencije Henrika Mktarijana.

Fudbaleri Bajerna promašili su sva četiri jedanaesterca, prvo su se Lam i Alonso okliznuli i prebacili ceo gol, potom je golman Lagerak odbranio šut Gecea, a Nojer je pogodio prečku.Sigurni sa "bele tačke" za Borusiju bili su Kel i Gindogan i odveli svoj tim u finale, gde će sačekati pobednik duela Arminija Bilefeld - Volfsburg.

Srpski fudbaler Neven Subotić je ceo meč presedio na klupi "milionera", dok Miloša Jojića nije bilo u protokolu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track