ĐURIČIĆ MOLI ZA RAZUMEVANJE: Ljudi, stvarno želimo najbolje reprezentaciji i patimo zbog neuspeha
Foto: Dado Đilas

Želi da reši dilemu

ĐURIČIĆ MOLI ZA RAZUMEVANJE: Ljudi, stvarno želimo najbolje reprezentaciji i patimo zbog neuspeha

Fudbal -
Fudbaler Sautemptona poručuje srpskim navijačima da svi igrači pružaju maksimum kada igraju za reprezentaciju

Srpski reprezentativac Filip Đuričić uoči prijateljske utakmice sa Azerbejdžanom i kvalifikacione sa Danskom pokušava da ubedi domaću fudbalsku javnost u ono u šta ona već dugo sumnja. Naime, narod veruje da internacionalnci ne pružaju maksimum kada obuku dres "orlova" kao što to rade u svojim klubovima.

"Bilo bi lepo da nas narod u Srbiji shvati bar oko jedne dileme, ne postoji igrač u reprezentaciji koji ne pati zbog poslednjih rezultata i koji na svakoj utakmici nije dao maksimum. Svi želimo pobede, bodove, igranje u dobroj atmosferi. Eto, molim samo oko toga da ne bude nesporazuma. A sve ostalo, a ima mnogo toga, mora da bude mnogo bolje", izjavio je Đuričić.

"Orlovi" u Grupi I kvalifikacija za EURO 2016 zauzimaju četvrto mesto sa samo jednim bodom, koliko ima i poslednjeplasirana Jermenija, dok je Portugal skupio devet, a Danska i Albanija po sedam.

"Ne znam više da li je u prvom planu samopouzdanje, psihološka poljuljanost ili smo u uskom fudbalskom smislu imali problem. Kao profesionalci moramo da iznesemo teret moranja, da amortizujemo nekako taj negativan stav prema nama. Samopouzdanje se najlakše gradi kroz utakmice. Evo, imamo ih dve na raspolaganju, prava prilika da se utisak poporavi".

Đuričić se zimus pridružio Dušanu Tadiću u Sautemptonu, kao pozajmljen igrač Benfike. Prethodno, igrao je za Majnc, takođe na pozajmici.

"Četiri meseca sam stanovnik Engleske. Treća zemlja za godinu dana koju sam promenio, četvrta za poslednje dve godine u kojoj sam igrao. Objektivno, trebalo je sve to prihvatiti i navići se. U svemu tome, ipak, mogu da kažem da sam uspeo. Dan po dolasku na Ostrvo odigrao sam prvi meč za Sautempton, već sedam dana kasnije bio u timu i protiv Liverpula. Nažalost, povredio sam se, ipak u finišu sam ponovo bio u timu. Srećan sam i mogu da kažem da je engleska liga definitivno najjača u Evropi. Zaista je biti privilegija biti deo svega toga, a posebno izaći na teren u tom ambijentu", zaključio je Filip Đuričić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track