NEUMESNO: Pike tresao tompus u ušati pehar
Foto: Tviter

Veliki na terenu, ne i van njega

NEUMESNO: Pike tresao tompus u ušati pehar

Fudbal -
Katalonci preterali tokom slavlja posle osvajanja Lige šampiona, a prednjačio Šakirin muž

Barselona je u Berlinu stigla do pete titule prvaka Evrope, postala jedina ekipa sa dve „triplete“, dok je trener Luis Enrike ušao u istoriju kao sedmi čovek koji je osvojio Ligu šampiona kao trener i kao igrač, čime je klub iz Katalonije dokazao celoj planeti da je najbolji tim u ovom veku!Pobeda Barselone u finalu Lige šampiona dokaz je da španskim ekipama nema ravnih u Evropi. Naime, prvi put od 1990. godine dogodilo se da klubovi iz iste zemlje osvoje trofej u dve vezane sezone, a istorija ne pamti da je neka država dva puta uzastopno imala osvajače Lige Evrope i Lige šampiona.

Pozitivan primer... Mesi pehar nosio i na doručak
Pozitivan primer... Mesi pehar nosio i na doručak

Iako je postigao samo dva gola u devet mečeva nokaut faze, Leo Mesi je svakako najzaslužniji za spaktakularan pohod Katalonaca do četvrtog trofeja u prethodnih 10 sezona. Ovu sezonu Argentinac je završio sa 58 pogodaka i 26 asistencija i osvojio sva tri glavna trofeja.- Osećam se neverovatno! Nikad se ne naviknete na trofeje, iako ljudi misle da dolazi do zasićenja. Čini mi se da nikad nisam bio srećniji nego sad. Dokazali smo da smo najbolji na svetu i planiramo da tu ostanemo još nekoliko godina. Nedostaju mi reči, idemo da slavimo! - kazao je Mesi, koji je jutro posle uspeha nosio „ušati pehar“ na doručak.Inače, Barsini asovi pomalo su i izgubili kompas u slavlju, pa se tako pripiti Pike hvalio fotografijom s nogama na peharu, a postoji i video-klip na kojem se vidi kako trese tompus u njega.

Tešili Pirla... Navijači Juventusa
Tešili Pirla... Navijači Juventusa

Navijači ostali verni POBEDNIČKI DOČEK ZA VEČITE GUBITNIKENe pamti se kad je neka poražena ekipa imala doček na aerodromu kakav su navijači Juventusa priredili svojim ljubimcima u nedelju u ranim jutarnjim satima!Iako su fudbaleri „stare dame“ preksinoć postali klub s najviše poraza u finalima Lige šampiona, to nije sprečilo na hiljade fanova „stare dame“ da ih dočekaju kao pobednike. Juventus je u Berlinu propustio priliku da osvoji treću titulu prvaka Evrope, ali je zato „stigao“ do šestog poraza u finalu, a sam Patris Evra do rekordnog četvrtog. Međutim, tužni navijači su okupirali aerodrom u Torinu i uz pesmu i baklje dočekali moralne pobednike iz prestonice Nemačke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track