Dejan Savićević: Klinci igraju srcem, seniori su iskvareni!

Jedni na vrhu, drugi na dnu

Dejan Savićević: Klinci igraju srcem, seniori su iskvareni!

Fudbal -
Legendarni fudbaler Dejan Savićević objašnjava zašto „orlići“ igraju u finalu SP, a članovi A tima velika takmičenja gledaju na televiziji

Uspeh omladinske selekcije Srbije na SP na Novom Zelandu jasno pokazuje da je u fudbalu najvažniji odnos prema igri i obavezama, a ne statusni simbol u vidu kluba iz kod dolazite i debljina novčanika.Upravo tu konstataciju izneo je i predsednik FS Crne Gore Dejan Savićević, koji tvrdi da se igrači menjanju čim naprave značajniji transfer.- Vidim gori cela Srbija zbog uspeha omladinaca. Uradili su veliku stvar, plasirali se u finale Svetskog prvenstva, ali nemojte sada da ulećete u euforiju. Nema potrebe da sada ove klince veličate, a seniorski tim pljujete jer ćete tako doći u situaciju da za tri godine pljujete ove koje sad veličate. Ne pravite tu grešku - kaže Savićević.Mada upozorava na ovaj problem, legendarni fudbaler tvrdi da nije lako sačuvati igrače od takvih stvari.- Teško da ih bilo ko može sačuvati kad se pojave razni menadžeri. Igrači su kvarljiva roba i ko zna koliko će njih od ovih momaka postati uspešni fudbaleri. Ima tu zaista kvalitetnih pojedinaca, ali pitanje je gde će biti za nekoliko godina. Kad uđe lova, svi se menjaju. Nije ista motivacija i razmišljanje o fudbalu kad imate 100 evra u džepu ili kad imate milione - kaže Savićević i dodaje:- Evo, ovi što sada igraju za seniorsku reprezentaciju u mladosti su igrali srcem i dušom, pa su se iskvarili. To je tako u fudbalu.

Zna zašto smo loši... Dejan Savićević
Zna zašto smo loši... Dejan Savićević

Sprdnja s predsednikomTOLE ODLAZI ZBOG FINALA SPFudbalska reprezentacija Srbije godinama se nije plasirala ni na jedno veliko takmičenje, zbog čega je i pokrenuta inicijativa za smenu predsednika Tomislava Karadžića. Koliko je javnost u Srbiji iziritirana stanjem u nacionalnom savezu pokazuje i vic koji se pojavio juče odmah posle velikog uspeha „orlića“. U njemu se tvrdi da je Tole podneo neopozivu ostavku jer je razočaran plasmanom omladinaca u finale Mundijalita.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track