NEMA TAJNI: Evo koja tri trenera su najviše uticala na Veljka Paunovića i Orliće

Optimizam pred finale

NEMA TAJNI: Evo koja tri trenera su najviše uticala na Veljka Paunovića i Orliće

Fudbal -
U poslednje tri godine, pokušavam da im prenesem sve što znam. Ne samo o tome kako da budu dobri fudbaleri, već kako da budu i dobri ljudi, kaže mladi strateg

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije u subotu od 7 časova protiv Brazila igra finale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu

Selektor Srbije Veljko Paunović, je pred finale pokušao da nam dočara kako priprema ekipu i otkrio je koja dva stručnjaka mu u tome pomažu.

"Pokušavam da momcima pre svega usadim moralne vrednosti. Hoću da sami odlučuju i da sve što radimo na treningu primene i na terenu. U poslednje tri godine, pokušavam da im prenesem sve što znam. Ne samo o tome kako da budu dobri fudbaleri, već kako da budu i dobri ljudi", kaže Paunović.

Osim stručnog štaba, selektor se gotovo svakodnevno savetuje i sa dvojicom naših iskusnih stručnjaka.

"Radomir Antić i Bora Milutinović uvek drže ovu ekipu na oku i prate je. Govore mi svoja zapažanja i pomažu mi da radim svoj posao bolje. Ipak, najveći uticaj na mene imao je otac Blagoje, koji je bio veliki igrač i sjajan trener. Nažalost, preminuo je pre šest meseci i jako mi nedostaje", naglasio je Paunović junior.

Njegov recept uspeha je...

"Prvo, pridržavamo se osnovne ideje, da svaki igrač mora da podrži ekipu i da joj pruži sve što ima... Znate, igrač može da pokaže sav individualni talenat samo ako ima dobar odnos sa ostatkom tima. Ovde na Novom Zelandu je to sjajno funkcionisalo, uživali smo stvarajući istoriju. Srpskom fudbalu se zaista desilo nešto prelepo, a ova deca su pokazala da uvek postoji svetlo na kraju tunela i da ako imaš jasan cilj, ništa nije nemoguće. Oni su svakako heroji, jer su nam svima vratili nadu da su čuda i dalje moguća", zaključio je Paunović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track