Juventus lovi Filipa Đuričića

Izdanak Zvezdine škole

Juventus lovi Filipa Đuričića

Fudbal -
Italijanski klub spreman da plati sedam miliona evra za srpskog fudbalera

Klasična „desetka“.Prva vest u italijanskim medijima od juče bila je da talentovani srpski fudbaler Filip Đuričić (20) u junu prelazi u slavni Juventus. Trener bjanko-nera Antonio Konte ubeđen je da bi izdanak fudbalske škole Crvene zvezde bio idealna zamena za Alesandra del Pjera, pa će u narednim danima put Herenvena otići ponuda od sedam miliona evra.

Juventus je i prošle godine želeo Filipa Đuričića, ali su skauti ovog italijanskog kluba pre nekoliko nedelja poslali dopis, s porukom „hitno“, da se kupi mladi Srbin, jer bi u suprotnom mogao da završi u Mančester junajtedu, Arsenalu, Hamburgeru ili Dortmundu.

Italijani navode da je Filip Đuričić prirodni talenat, klasični plejmejker, vrlo kreativan, koji jednim potezom može da reši pobednika utakmice. Po lucidnosti poteza porede ga s Brazilcem Kakom i tvrde da 2009. godine nije potpisao za Mančester junajted samo zato što nije dobio boravišnu dozvolu.

Filip Đuričić ima ugovor s Herenvenom do juna 2014. godine, a u slučaju da Siniša Mihajlović postane selektor Srbije, mladi igrač bi dobio značajnu ulogu u reprezentaciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track