(VIDEO) SRAMOTA SLAVNOG REALA: Legendu Kasiljasa ispratili saopštenjem i na zadnji izlaz
Foto: AP

Španski golman karijeru nastavlja u Portu

(VIDEO) SRAMOTA SLAVNOG REALA: Legendu Kasiljasa ispratili saopštenjem i na zadnji izlaz

Fudbal -
Real i Porto su dogovorili transfer Kasiljasa u portugalski klub, navodi se u saopštenju desetostrukog prvaka Evrope

MADRID - Fudbalski klub Real postigao je dogovor sa Portom o prelasku golmana i kapitena Ikera Kasiljasa, saopštio je madridski klub.Kasiljas (34) je napustio Real u kojem je odigrao ukupno 725 utakmice."Real i Porto su dogovorili transfer Kasiljasa u portugalski klub", navodi se u saopštenju desetostrukog prvaka Evrope. Međutim, svi svetski mediji navode da se Real sramno poneo prema Kasiljasu, koji je snimljen kako u tišini napušta Santjago Bernabeu na zadnji izlaz stadiona. Real se potom oglasio i saopštenjem.

"25 godina si nosio naš dres, postao si naš vođa i zaslužio si poštovanje i divljenje van terena. Listi tvojih trofeja nema kraja i impresivna je. Stav i ponašanje koje si pokazao tokom 725 utakmica koje si odradio za Real su put za one koji sanjaju da budu deo našeg tima. Hvala Ikere na svemu. Nikada nećemo da zaboravimo sve što su učinio. Iako odlaziš, tvoje srce ostaje u Realu", saopštio je Real.

Njegova majka Mari Karmen izjavila je da je Iker napustio kraljevski klub i prešao u Porto zbog predsednika Florentina Pereza. Ikerova majka Mari Karmen izjavila je da se odnos njenog sina i Pereza pogoršao od 2009. godine, jer je predsednik želeo u Real da dovede golmana Juventusa Đanluiđija Bufona. "“On je pretrpeo veliki psihološki pritisak i tretiran je drugačije od ostalih igrača. Gledala sam ga kako pati sve ove godine. Hteo je da karijeru završi u Realu i Florentino je taj koji ga je oterao”. “To je trećeligaški klub za igrača njegovog ugleda. Prvak sveta ne može da završi u Portu. Mogao je da ide gde hoće, ne bih imala ništa protiv da je prešao u Barselonu, jer oni su gospoda”", dodala je Karmen.

http://www.youtube.com/watch?v=TTMNqh_eGcU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track