STOJKOVIĆ PREUZIMA ORLOVE Piksi: Zavešću red ako budem selektor!
Foto: Dragan Kadić

Posle izbora u FSS

STOJKOVIĆ PREUZIMA ORLOVE Piksi: Zavešću red ako budem selektor!

Fudbal -
Nije Tole jedini krivac, više me nerviraju fudbaleri za koje dres Srbije nije svetinja, kaže Piksi

Dragan Stojković Piksi biće novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije, saznaje Kurir.Posle promena nakon izbora u Fudbalskom savezu Srbije, Stojković je jedino i logično rešenje za novog trenera nacionalnog tima, koji bi svojim autoritetom poveo „orlove“ u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji koje će biti održano 2018. godine.Kurir je stupio u kontakt s Draganom Stojkovićem, ali on nije želeo da potvrdi, ali ni da demantuje naša saznanja. Velika čast biti selektorVeć je poznata stvar da je Piksi pred kvalifikacije za EP pregovarao s Tomislavom Karadžićem, ali sadašnji prvi čovek FSS ga je izigrao i umesto njega izabrao Dika Advokata, s kojim je Srbija doživela fijasko."Ako dođe do nekih promena posle izbora u našem savezu, one moraju doneti nešto dobro. Velika je čast voditi reprezentaciju svoje zemlje. Ako bih se prihvatio posla, moralo bi mnogo toga da se promeni, kako u nacionalnom timu tako i oko njega", rekao je Stojković.

Iako ga je Karadžić prevario posle večere nakon finala Lige šampiona između Reala i Atletika prošle godine, Piksi nije ljut na predsednika FSS."Nije Tole jedini krivac za debakl u kvalifikacijama za EP. Mene više nervira odnos fudbalera. Srpski dres mora da bude svetinja! Tu leži odgovornost. Kad se igra za svoju zemlju, sve ostalo nije važno. I atmosfera je poremećena, a bez nje nema rezultata. Karadžić je dosta uradio, napravio je kuću fudbala, delio reflektore i pomoćne terene s veštačkom travom, ali rezultate, nažalost, nije imao. Propuštamo treće veliko takmičenje. Nema nas u Evropi i svetu. Nepovoljan odnos javnosti prema njemu je refleksija negativnih rezultata i neuspeha u poslednjih pet godina. Ljudi su kivni i krivca traže u predsedniku".Nekima bih se zahvalioPiksi je na naše insistiranje otkrio šta bi uradio da postane selektor Srbije:"Da sam selektor, zahvalio bih se mnogima koji sada igraju za reprezentaciju. Autoritet selektora nikad ne sme da se dovodi u pitanje. Imamo mlade fudbalere koji su prvaci sveta u svom uzrastu. Mnogi od njih zaslužuju šansu u najboljem timu. Ima tu i igrača iz A tima koji treba da ostanu, ali malo ih je. Fudbaleri moraju da shvate kako treba da se ponašaju kada dođu da igraju za svoju zemlju. Da preuzmu odgovornost za dobar, ali i loš rezultat".

RokadaRAJKOVIĆ NA GOLUIz selekcije prvaka sveta u novoj reprezentaciji Srbije koja bi igrala kvalifikacije za Mundijal u Rusiji 2018. odmah bi bili prekomandovani golman Predrag Rajković, Nemanja Maksimović, koji je postigao pobedonosni gol u finalu protiv Brazila, Andrija Živković, najbolji fudbaler na SP, kao i trenutno najskuplji od svih „orlića“ Sergej Milinković-Savić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track