STOJKOVIĆ ZADOVOLJAN ŽREBOM ZA MUNDIJAL 2018: Svaka čast Bejlu, ali već smo ga pobedili
Foto: Beta Ap

Sreća

STOJKOVIĆ ZADOVOLJAN ŽREBOM ZA MUNDIJAL 2018: Svaka čast Bejlu, ali već smo ga pobedili

Fudbal -
Golman Srbije kaže da „orlovi“ posle osam godina moraju konačno da se plasiraju na neko veliko takmičenje

Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je takvu grupu u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo da bi sve osim plasmana na Mundijal u Rusiju 2018. bilo ravno katastrofi, a svestan toga je i prvi golman „orlova“ Vladimir Stojković.Prema njegovom mišljenju, srpski nacionalni tim je veliki favorit, ali ne sme biti nikakvog opuštanja kako se njemu i njegovim saigračima ne bi ponavljali neki blamovi."Sreća nas je pogledala, izbegli smo mnogo kvalitetnih reprezentacija i da sam ja birao, ne znam da li bih izabrao bolju grupu. Vels nam je najveći rival, ali smo i njih pobedili dva puta, uspeli smo nedavno i Austriju da pobedimo, Irska nije iz evropskog vrha, baš kao ni Moldavija i Gruzija. Sve u svemu, trebalo bi da se plasiramo na Svetsko prvenstvo u Rusiju. Nismo bili dugo, sad zaista moramo na neko veliko takmičenje", kaže Stojković.

Naslednik... Predrag Rajković kao velika zvezda
Naslednik... Predrag Rajković kao velika zvezda

Prilikom poslednjeg gostovanja Velšana u Srbiji, „orlovi“ su slavili ubedljivim rezultatom 6:1, a čuvar mreže srpskog tima imao je zanimljiv duel s prvom zvezdom Ostrvljana Garetom Bejlom."Bejl je odličan igrač i za mene kao golmana izazov je da ispred sebe imam takvog fudbalera. Sećam se da smo posle utakmice u Novom Sadu pričali o tom njegovom slobodom udarcu i o neverovatnoj putanji lopte, koju sam jedva uspeo da zaustavim. Letela je kao da će otići pet metara iznad gola, a onda je naglo počela da propada. Zaista neverovatno. Dakle, moram da budem spreman za takvo „propadanje“ i u narednom susretu", kaže Stojković.

Pohvale kolegiRAJKOVIĆ JE BUDUĆNOSTVladimir Stojković pohvalio je mlađanog kolegu Predraga Rajkovića. Zlatni „orlić“ izrasta u velikog golmana, a to primećuje i iskusni Stojke:"Rajković je odličan golman, pokazao je to u mnogo navrata i sigurno da je budućnost nacionalnog tima".

VelsUZ BEJLA PRETI I REMZIUkoliko se kao parametar uzmu skorašnji mečevi u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo, „orlovi“ ne bi trebalo da imaju većih problema protiv Ostrvljana. Najveća opasnost srpskim fudbalerima preti od zvezde Real Madrida Gareta Bejla, a opasni su, naravno, i Ešli Vilijams i Aron Remzi iz Arsenala. Snaga ekipe Velsa je i u tome što je Kris Kolman već godinama selektor.

AustrijaTIM PUN IGRAČA NA „IĆ“Srbija je u kvalifikacijama za SP 2010. oba puta pobedila selekciju Austriju. Tim je sastavljen mahom od igrača iz domaće, nemačke i švajcarske lige, ali prva zvezda ekipe Aleksandar Dragović nastupa za Dinamo Kijev, a pored njega za Austriju nastupaju još dva igrača srpskog porekla - Zlatko Januzović i Marko Arnautović.

R. IrskaMEKARTI STARI ZNANACSamo dva puta Republika Irska se sastajala s našom selekcijom, i to u kvalifikacijama za EP 2000. godine. Ostvarena je jedna pobeda. Selektor Martin O‘Nil forsira tipičan engleski stil fudbala, a najzvučnije ime u ekipi svakako je kapiten Robi Kin, koji je nastupao protiv nas u već pomenutim kvalifikacionim mečevima, a tu su još Šejn Long, Šimus Kolman i Džejms Mekarti iz Evertona.

MoldavijaEKIPA BEZ JAKIH FACAIako su na rang-listi FIFA bolje plasirani od reprezentacije Gruzije, Moldavci su po svim parametrima slabiji rival od Gruzina. Primera radi, u tekućim kvalifikacijama za odlazaka na Evropsko prvenstvo nisu ostvarili nijednu pobedu. Srbija u ovim mečevima treba da računa na sigurnih šest bodova, naravno uz preduslov da reprezentativci budu maksimalno koncentrisani i u duel ne uđu potcenjivački i direktno s nekog splava. Da se ne ponovi prošlost.

GruzijaKANKAVA STVARNO NAJBOLJINi sa selekcijom Gruzije Srbija se nikad nije sastajala i sasvim je normalno očekivati dve pobede protiv čete selektora Kakhabera Čakhadzea. Kapiten Jaba Kankava je član ukrajinskog Dnjepra, koji je ove godine igrao finale Lige Evrope, Jano nastupa za Spartak iz Moskve, a golman Giorgi Lorija je član grčkog Olimpijakosa. Gruzini nikad nisu nastupali na završnom turniru svetskog prvenstva, a njihov šampion Dila Gori je u dve utakmice eliminisan od Partizana u Kvalifikacijama za Ligu šampiona ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track