Blickrig za kralja

Nemci optimisti

Blickrig za kralja

Fudbal -
Real i Bajern u Madridu odlučuju o drugom finalisti Lige šampiona

Derbi planete Zemlje!Madriđani i Bavarci čitavu deceniju čekaju titulu šampiona Evrope, pa će večerašnji (20.45) revanš meč polufinala Lige šampiona (prvi 2:1 za Bajern) na Santjago Bernabeu biti mnogo više od duela za plasman u finale! Naime, oba evropska giganta su po četiri puta u istoriji eliminisala jedan drugog u pohodu na krov Evrope, s tim što je Bajern poslednje dve (1976. i 2001.) od ukupno četiri titule osvojio upravo nakon što je u polufinalu izbacio Real.I „kraljevski klub“ je svoja dva prethodna trofeja (2000. i 2002.) osvojio baš posle eliminacija Bavaraca u polufinalu, odnosno četvrtfinalu. Pored toga, trener Bajerna Jup Hejnkes heroj je Madriđana pošto im je 1998, posle 32 godine čekanja, doneo titulu šampiona Evrope. Iako mu je do sada to bio jedini trofej u Ligi šampiona, Nemac nema nameru da tako i ostane.- Možda nekom deluje da je 2:1 loš rezultat, ali.... Zbog te pobede stižemo u Madrid s velikim ambicijama i u odličnoj atmosferi. Pokazali smo da imamo jednak kvalitet kao i oni i ubeđen sam da možemo opet da ih savladamo - kaže Nemac.Međutim, u Madridu Bavarci neće igrati protiv iste ekipe koju su pobedili pre osam dana.

- Pobeda na Nou kampu dala nam je krila. Bajern je izuzetno opasna ekipa koja napada 90 minuta, ali nama, za razliku od meča u Minhenu, sada igra samo trijumf. Ubeđen sam da večeras dobijamo još jednu bitku u ratu za jubilarnu, toliko iščekivanu, 10. titulu šampiona Evrope - kaže jedan od najbolji golgetera u istoriji fudbala, Kristijano Ronaldo.

Real – Bajern 20.45 RTS 1, Arena sport 3MADRID. STADION: Santjago Bernabeu. KAPACITET: 85.454. SUDIJA: Viktor Kasai (Mađarska)REAL: Kasiljas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Koentrao - Alonso, Kedira, Ozil, Granero - Ronaldo, Benzema. Trener: Žoze MurinjoZanimljivosti o okršajima Reala i Bajerna6:11 uz dva nerešena rezultata90 šuteva u okvir i 33 gola imaju Madriđani na 11 utakmica Lige šampiona12 plasmana u finale Lige šampiona ima Real iz 22 polufinalna okršaja22 puta su fudbaleri Reala postigli četiri i više golova ove sezone u svim takmičenjima109 pogodaka je postigao „kraljevski klub“ u 34 kola prvenstva Španije34 godine i jedan dan prošlo je otkako se Bajern plasirao u svoje prvo finale LŠ150 puta je Jup Hejnkes predvodio klubove u evropskim takmičenjima35 golova je postigao Mario Gomez u evro-kupovima, od toga 11 ove sezone u LŠ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track