Ilićev zlatni jubilej

Otvara muzej

Ilićev zlatni jubilej

Fudbal -
Kapiten Partizana Saša Ilić ove godine osvojiće 10. šampionski pehar u karijeri

Kolekcionar trofeja!Fudbalere Partizana samo bod deli i od matematičkog osvajanja pete uzastopne titule, a taj trofej bio bi 10. šampionski pehar u karijeri kapitena crno-belih Saše Ilića. Pored toga, Ilić je bio deo ekipe iz Humske i prilikom četiri trijumfa u nacionalnom kupu, a svakako najveću ulogu je imao 2001. godine, kad je zahvaljujući njegovom pogotku savladana Crvena zvezda na Marakani.

- Ukoliko pretpostavimo da smo već osvojili ovu titulu, to bi mi bio deseti šampionski pehar u karijeri. S Partizanom sam ih dosad osvojio sedam, ovo je osmi, a po jednom sam bio šampion s Galatasarajem i Salcburgom. Naravno, najdraže su mi ove s Partizanom, jer sam među crno-belima proveo 12 sezona i to je klub koji volim. Zbog svega toga mogu da budem presrećan i ponosan - kaže Ilić.

Trofej osvojen ove sezone biće 24. šampionski pehar u vitrinama ekipe iz Humske, pa je pred crno-belima jedinstvena prilika da se naredne godine izjednače po broju titula s „večitim rivalom“.

- Naravno, kao veliki navijač Partizana, voleo bih da sledeće godine budem deo ekipe koja će osvojiti novu titulu i tako se izjednačiti s Crvenom zvezdom po broju šampionskih pehara, ali to neće biti lako - dodaje Ilić.

Uz rame s Mocom

Ime Saše Ilića za nove generacije navijača, ali i igrače Partizana, biće sinonim za perfektnost, baš kao što to za njega predstavlja ime Momčila Moce Vukotića.

- Nisam imao mnogo prilika da gledam Mocu Vukotića, ali on je za mene najveći fudbaler Partizana svih vremena. Otac mi je pričao o njemu. Velika mi je čast što sam odmah iza njega na klupskoj listi po broju nastupa, a pogotovo što sam doživeo da mi on uruči priznanje. Takođe, drago mi je i zbog podrške koju sam sve ovo vreme imao od navijača Partizana - kaže Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track