Gvardiola: Iscrpljen sam

Gvardiola: Iscrpljen sam

Fudbal -
Potrošio sam mnogo energije, moram da odmorim, rekao je na konferenciji za novinare

BARSELONA - Trener fudbalera Barselone Pep Gvardiola rekao je danas da je odlučio da na kraju sezone napusti taj klub jer se iscrpeo u poslednje četiri godine tokom kojih je osvojio čak 13 trofeja.

"Razlog je jednostavan, četiri godine je dug period, gotovo kao večnost i čovek se iscrpi. Iskreno verujem da će sledeće trener morati da donese ekipi nešto novo, nešto što je ne mogu. U prethodnom periodu svaki dan sam bio suočen sa velikim zahtevima i pritiskom. Potrošio sam mnogo energije, moram da odmorim", rekao je Gvardiola na konferenciji za novinare u Barseloni.

Španski stručnjak ovakvu odluku je doneo nakon nedavnih poraza od Reala iz Madrida i londonskog Čelsija, koji su označili kraj Barselonine dominacije u Primeri i Ligi šampiona.

"Možda sam ja pogrešio i stvorio određenu neizvesnost oko moje budućnosti u Barseloni. Izvinjavam se, nisam želeo da stvorim tu neku čudnu atmosferu", naveo je on.

Gvardiola je osvojio dve Lige šampiona, tri titule prvaka Španije, dva svetska klupska prvenstva, Kup Kralja, tri španska i dva evropska Superkupa.

Mladi stručnjak imaće, međutim, još jednu priliku da osvoji trofej sa Barselonom, pošto će 25. maja predvoditi ekipu protiv Atletika iz Bilbao u finalu Kupa Kralja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track