IKONA ĐURGARDENA: Švedski fudbaler pokazao srednjak Grobarima i otišao u legendu

Neviđen postupak

IKONA ĐURGARDENA: Švedski fudbaler pokazao srednjak Grobarima i otišao u legendu

Fudbal -
Voljen u Švedskoj: Fredrik Stenman završio karijeru pokazivanjem oba srednja prsta, što mu je postao zaštitni znak 6. avgusta 2003. godine, kada je ušao u raspravu s navijačima Partizana

Ko kaže da Skandinavce na fudbalskom terenu i tribinama krasi finoća? Dokaz da nije idealno ni kod mirnih Šveđana je doskorašnji fudbaler Ðurgardena Fredrik Stenman, koji je postao legenda kluba iz Stokholma zbog dva srednja prsta pokazana navijačima Partizana 6. avgusta 2003. godine na stadionu Rasunda.Stenman se za vikend po drugi put u karijeri oprostio od navijača Đurgardena jer u jakoj konkurenciji, kao veteran od 32 godine, nije mogao da izbori mesto standardnog igrača prve ekipe. Sa stadiona su ga svi gledaoci ispratili na nogama, uz dugotrajan aplauz, a on je išao u počasni krug sa visoko podignuta oba srednja prsta, podsećajući tako na trenutak kada je zauvek ušao u navijačka srca.- Imao sam taj zapaljiv stil ponašanja. To je bilo veoma važno jer ako ne pokazuješ ljutnju i želju da se boriš, najbolje je da prekineš s igranjem. Tako je bar kod mene - rekao je Stenman povodom svojih prstiju uperenih ka Grobarima.Slava je Stenmana stigla kao 20-godišnjaka na revanš meču u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Partizana. Crno-beli su poneli u Stokholm samo 1:1 iz Humske, ali su na čuvenoj Rasundi uspeli da naprave totalni preokret i povedu sa 2:1. Plavokosi levi bek je učestvovao u svim akcijama domaćeg tima, a poslednji prodor kod rezultata 2:2 završio se duelom sa Sašom Ilićem, posle čega je pokazao srednje prste.Crno-beli su u nastavku svog proboja ka Ligi šampiona eliminisali Njukasl i s trenerom Lotarom Mateusom došli do grupne faze takmičenja s Realom, Portom i Olimpikom iz Marseja.

Tad je bilo ovakoDRULOVIĆ DO ILIĆA ZA 1:1Preokret na utakmici u Stokholmu počeo je odlukom Mateusa da u igru uvede današnjeg trenera crno-belih Ljubinka Drulovića. Njegov prodor po levom krilu u 61. minutu završio se asistencijom do Saše Ilića, koji je dao gol za 1:1. Aktuelni direktor Ivica Iliev izašao je iz igre u 90. minutu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track