BLOG UŽIVO: Remi u Čačku, Mladost i Radnički slavili na strani
Foto: Tanjug

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Remi u Čačku, Mladost i Radnički slavili na strani

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

20:01 - Bolonja bolja od VeroneFudbaleri Bolonje pobedili su danas u gostima Veronu sa 2:0 u prvoj utakmici 12. kola italijanske Serije A. Golove za Bolonju postigli su Emanuele Đakerini u šestom minutu i Godfred Donsah osam minuta kasnije. Bolonja je posle ove pobede na 16. mestu na tabeli Serije A sa 12 bodova, dok je Verona poslednja sa šest bodova manje. U narednom kolu, Bolonja dočekuje Romu, dok Verona na svom terenu igra protiv Napolija.

19:14 - Sedma uzastopna pobeda PSŽ-aFudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su večeras na svom terenu Tuluz sa ubedljivih 5:0 u 13. kolu francuskog prvenstva. Golove za PSŽ postigli su Anhel di Marija u šestom minutu, Zlatan Ibrahimović u 18. i 75, Lukas u 66. i Ezekijel Laveci u 78. minutu. PSŽ je tako vezao sedmu uzastopnu pobedu u šampionatu Francuske, i dalje je ubedljivo prvi na tabeli sa 35 bodova, odnosno ima 13 bodova više od Liona, Sent Ejena i Anžea. Tuluz je i dalje u zoni ispadanja, nalazi se na 19. mestu sa samo devet osvojenih bodova.

18:53 - Krka bolja od Igokee u gostimaKošarkaši Krke pobedili su danas u gostima Igokeu sa 65:54, u utakmici devetog kola Jadranske lige. Slovenačka ekipa je ovim trijumfom stigla do pete pobede u regionalnom takmičenju, dok je Igokea upisala peti poraz. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Luka Lapornik sa 15 poena, dok je u Igokei bolji od ostalih bio Miloš Komatina, koji je utakmicu završio sa 13 poena. U narednom, desetom kolu Jadranske lige Krka dočekuje Sutjesku, dok Igokea gostuje Crvenoj zvezdi.

17:57 - Valensija deklasirala Seltu u ViguFudbaleri Valensije pobedili su danas u gostima Seltu sa ubedljivih 5:1 u utakmici 11. kola španske Primere. Seriju golova Valensije na današnjoj utakmici otvorio je Pako Alkaser u 13. minutu, na 1:1 je izjadnačio Augusto Fernandes desetak minuta kasnije, ali je u poslednjem minutu prvog poluvremena mrežu Selte pogodio i Danijel Pareho. Na 3:1 svojim drugim golom na utakmici povisio je Pako u 46. minutu, a potom se po drugi put se u strelce upisao i Pareho u 64. minutu. Konačan rezultat postavio je Škodran Mustafi u 79. minutu. Valensija je, posle 11 odigranih kola, šesta na tabeli sa 18 bodova, dok je Selta treća sa tri boda više.

17:36 - Bajern lako sa Štutgartom, Keln slavio u LeverkuzenuFudbaleri Bajerna savladali su danas u Minhenu ekipu Štutgarta sa 4:0, dok je Keln neočekivano slavio na gostovanju protiv Bajera iz Leverkuzena - 2:1, u utakmicama 12. kola nemačke Bundes lige. Bavarci su gotovo s pola snage deklasirali goste iz Štutgarta, a kompletan posao završili su već u prvom poluvremenu kada su Roben, Kosta, levandovski i Miler izrešetali mrežu protivničkog golmana. U poraženom timu srpski napadač Filip Kostić odigrao je prvih 45 minuta. Aktuelni sampion je 11. pobedom ove sezone odmakao osam bodova Borusiji Dortmund, koja ima utakmicu manje, dok je Šturgart posle osmog poraza na poziciji koja vodi u plej-aut. Ekipa Kelna, za koju je Miloš Jojić odigrao poslednjih desetak minuta, neočekivano je odnela sva tri boda iz Leverkuzena i uključila se u borbu za gornji deo tabele, a posao joj je olakšan nakon što je Papadopulos dobio crveni karton u 53. minutu zbog prekršaja. Majnc je kod kuće bio siguran protiv Volfsburga (2:0), dok su Hofenhajm i Ajntraht, odnosno Borusija Menhengladbah i Ingolštat, odigrali bez golova (0:0). Majnc - Volfsburg 2:0 (De Blasis 31, Mali 75) Bajer Leverkuzen - Keln 1:2 (Ernandes 33 - Maroh 17, 72) Bajern Minhen - Štutgart 4:0 (Roben 11, Kosta 18, Levandovski 37, Miler 40) Borusija Menhengladbah - Ingolštat 0:0 Hofenhajm - Ajntraht Frankfurt 0:0 Od 18.30 sati igraju Darmštat i Hamburger, a sutra se sastaju Borusija Dortmund - Šalke i Augsburg - Verder Bremen. Odigrano u petak: Hanover - Herta 1:3. Tabela: Bajern 34 boda, Borusija Dortmund 26, Volfsburg 21, Herta i Šalke po 20, Borusija Menhengladbah 19, Keln 18, Bajer Leverkuten 17, itd.

17:11 - Milovanović: Najbolja partija Mladosti do sadaTrener lučanske Mladosti Nenad Milovanović izjavio je danas da je njegova ekipa odigrala najbolju utakmicu u ovom delu prvenstva savladaši Novi Pazar na gostovanju 3:1. Prema njegovim rečima to je potvrdila i tamošnja publika, koja je Lučance sa stadiona ispratila gromoglasnim aplauzom. "Uprkos tome što smo u prvom poluvremenu gubili sa 1:0, i taj deo meča smo odigrali odlično jer smo imali dve sjajne šanse i pet šuteva prema protivničkom golu", rekao je Milovanović Tanjugu. Strateg Mladosti naveo je da je Radivojević iz protivničkog tabora imao odličnu priliku u drugom poluvremenu, ali je golman Krznarić odlično odreagovao. "To je prelomni detalj susreta i nakon toga smo se mi pitali za sve. Mogli smo još ubedljivije da savladamo protivnika, ali je najvažnije da smo uknjižili tri veoma važna boda", rekao je Milovanović. On je zahvalio Pazarcima na ukazanom gostoprimstvu i korektnom odnosu piblike na stadionu kraj Jošanice.

16:47 - Lalatović: Moji igrači nisu zaslužili ovakav odnosTrener fudbalera čačanskog Borca Nenad Lalatović rekao je posle remija sa Voždovcem (1:1) da bi klupsko i gradsko rukovodstvo trebalo da se stide zbog odnosa koji imaju prema igračima. "Moji fudbaleri neće trenirati do srede, a gradsko i klupsko rukovodstvo trebalo bi da se stide zbog odnosa prema igračima. Oni nisu zaslužili takvo ponašanje, budući da lažu kada su isplate zarada u pitanju", naglasio je Lalatović i dodao da je diskutabilno koliko će igrača prisustvovati sledećem treningu. On je čestitao Voždovcu na osvojenom bodu podsetivši da je nekada vodio ovu ekipu. "Voždovac je opasan rival i vrhunski organizovan klub, sve svoje kvalitete pokazao je na terenu. Za nas je najvažnije što smo ostali u vrhu tabele", rekao je Lalatović. Mladi stručnjak nije želeo da komentariše suđenje, iako su prema njegovoj proceni, pojedine odluke arbitara bile sporne. Njegov kolega na klupi Voždovca Bratislav Živković čestitao je Čačanima na dosada ostvarenima rezultatima. "Da mi je neko ponudio bod pre susreta oberučki bih ga prihvatio. Naravno, čestitam i mojim igračima na dobroj partiji, igrali su protiv rtivala koji je do sada pružao odlične igre i zbog kojih se nalazi u vrhu tabele", zaključio je Živković.

16:17 - Marej u finalu Masters turnira u ParizuBritanski teniser Endi Marej plasirao se danas u finale Masters turnira u Parizu, pošto je u polufinalu pobedio Španca Davida Ferera sa 2:0 u setovima (6:4, 6:3). U njihovom 17. međusobnom duelu Marej je do 11. pobede došao posle sat i 36 minuta igre. Marej je u prvom setu dvaput došao do brejka, dok je Fereru to jednom pošlo za rukom, pa je Britanac posle 49 minuta poveo sa 1:0 u setovima. Ferer je dobro početo drugi set, poveo sa 3:1, napraviviši jedan brejk, međutim, usledila je serija Britanca od pet uzastopnh gemova, kojom je Marej prelomio meč i izborio svoje sedmo učešće u finalima u sezoni. Marej će se u finalu Masters turnira u Parizu sastati sa boljim iz drugog polufinalong duela između Novaka Đokovića i Švajcarca Stana Vavrinke, koje se igra danas od 17.00.

15:47 - Njukasl pobedio BornmutFudbaleri Njukalsa ostvarili su danas drugu pobedu u sezoni u Premijer ligi, pošto su na gostovanju savladali Bornmut sa 1:0 u prvoj utakmici 12. kola. Bornmut je tokom celog meča napadao, ima veliki posed lopte i čak 17 šuteva više od Njukasla, ali ipak nije uspeo da dođe do gola. Jedini gol na utakmici postigao je Ajoze Peres u 27. minutu, na asistenciju Georginija Vijnalduma. Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović je igrao 63 minuta za Njukasl, kada je umesto njega u igru ušao Papis Sise. Njukasl je ovim trijumfom napredovao do 16. mesta sa 10 bodova, dok je Bornmut 18. sa 8. Ostali mečevi 12. kola Premijer lige igraju se kasnije danas i sutra.

15:25 - Rejes MVP četvrtog kola Evrolige Najkorisniji igrač četvrtog kola Evrolige bio je veteran Real Madrida Felipe Rejes. Ovaj 35-godišnji centar ostvario je dabl-dabl u tesnoj pobedi nad Bajernom sa 20 poena (6/9 iz igre) i 11 skokova za indeks korisnosti 30.Među petoricom najboljih igrača kola bili su još Janis Burusis (29), Patrik Jang, Miloš Teodosić (po 28) i Markus Sloter (27).Najefikasniji igrač kola bio je Tomas Ertel sa 26 poena za Anadolu Efes, Rejes i Burusis su bili prvi skakači (11), najbolji asistenti bili su Nikolo Meli i Vasilis Spanulis (10), Jang je bio najbolji bloker (5), dok je najviše lopti ukrao Aleksandar Pavlović (4). Posle četiri kola trenutno najkorisniji igrač Evrolige je Burusis sa prosečnim indeksom korisnosti 25, a prate ga Nando de Kolo sa 22, Malkom Dilejni sa 21,3, te Nihad Đedović i Teodosić sa po 21.

15:00 - Remi u Čačku, Mladost i Radnički slavili na straniFudbaleri Borca i Voždovaca odigrali su u Čačaku nerešeno 1:1 (0:0) u 17. kolu Superlige Srbije. Ekipa Nenada Lalatovića, najprijatnije iznenađenje šampionata, nije uspela da zabeleže 10. pobedu u prvenstvu i to protiv svog bivšeg kluba. Borac je poveo preko Srđana Vujaklije u 72. minutu, a Voždovac je izjednačio nekoliko trenutaka kasnije kada je Obiora Odita na pravi način krunisao kontru gostiju. Susret u Čačku kasnio je 10 minuta, jer pored terena nije bilo kola hitne pomoći, koje su obevezne na utakmicama domaćeg prvenstva. U ostalim mečevima 17. kola, Mladost iz Lučana je posle preokreta slavila u Novom Pazaru sa 3:1, dok je pobedu na strani upisao i Radnički iz Niša protiv OFK Beograda (2:0). Romantičari su imali sjajnu priliku u prvom poluvremnu, ali je Jovanović bio neprecizan sa bele tačke. U nastavku meča Nišlije su do trijumfa došli golovima Zemljanuhina i Ašćerića.

Rezultati i strelci 17. kola Superlige:

Borac - Voždovac 1:1 (Vujaklija 72 - Odita 74) Novi Pazar - Mladost 1:3 (Radivojević 27 - Kitanovski 56, 76, Vajan 71) OFK Beograd - Radnički Niš 0:2 (Zemljanuhin 46, Ašćerić 76) Spartak - Javor 0:0 Crvena zvezda - Metalac (18) Nedelja: Rad - Čukarički (13) Jagodina - Partizan (17) Odigrano u petak: Vojvodina - Radnik 2:3 (1:1) Tabela: Crvena zvezda 44 boda, Borac 31, Radnički 28, Čukarički 26, Partizan 25, Javor 26, Mladost 23, Vojvodina 22, Voždovac 22, Radnik 20, Novi Pazar 20, Metalac 18, OFK Beograd 15, Rad 13, Jagodina 11, Spartak 8 (-4).

14:10 - Cedevita dovela pojačanje iz NBAAmerički košarkaš Henri Voker do kraja sezone nosiće dres Cedevite, saopštio je danas zagrebački klub. Voker ima 28 godina, igra na pozicijama beka i niskog krila, a u Cedevitu stiže iz Majamija za koji je u NBA ligi prosecno beležio 7,3 poena, 3,4 skokova i 1,2 asistencije. Studirao je na koledžu Kanzas Stejt, ovo mu je prvi evropski angažman, a tokom karijere igrao je za Boston i Njujork. Cedevita je četvrta u ABA ligi sa učinkom 5-3, dok u grupi B Evrolige ima po dve pobede i poraza.

13:40 - Benitez izostavio Benzemu za meč sa SeviljomTrener fudbalera Reala Rafael Benitez izostavio je iz tima napadača Karima Benzemu za sutrašnji meč sa Seviljom zbog skandala sa video snimkom seksa. Benzema se u četvartak vratio u Madrid nakon što je noć proveo u pritvoru u Versaju zbog sumnje da je sa još nekoliko igrača učestvovao u ucenjivanju Matjea Valbuene. Trener Reala rekao je da francuski reprezentativac ne putuje u Andaluziju, jer se nije u poptunosti oporavio od povrede zadnje lože. "Benzema je u poslednjoj fazi oporavka. Odlučili smo da ostane u Madridu dok 100 odsto ne bude spreman. Radiće sa timom i spremati se za ono što nas čeka. Ne želim da spekulišem, jedino što znam je da mu je potrebno vreme da se oporavi", rekao je Benitez, prenosi AFP. Selektor reprezentacije Francuske Didije Dešam izostavio je Benzemu za prijateljske utakmice protiv selekcija Nemačke i Engleske. Utakmica 11. kola španske Primere Sevilja - Reala biće odigrana sutra od 20.30.

13:00 - Milojević: Cedevita je apsolutni favoritTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je danas da je Cedevita u odličnoj formi i da je favorit u predstojećem meču Jadranske lige. "Igramo protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Cedevita se nalazi u odličnoj formi. U Evroligi su na strani dobili Efes i Armani i apsolutni su favoriti u ovom meču. Mi u svaku utakmicu ulazimo da damo sve od sebe i videćemo da li će to biti dovoljno za pobedu", rekao je Milojević za sajt kluba. Mega sutra igra protiv Cedevite u Zagrebu utakmicu devetog kola regionalnog takmičenja. Izabranici Dejana Milojevića su u seriji od pet uzastopnih pobeda u Jadranskoj ligi i trenutno se nalaze na deobi drugog mesta sa šest pobeda i dva poraza, dok je Cedevita četvrta sa pet pobeda i tri poraza. U Jadranskoj ligi Mega je do sada odigrala četiri meča sa Cedevitom uz skor 1-3. Poslednji susret je odigran 23. kolu prošle sezone kada je Mega slavila u Zagrebu posle produžetka sa 103:107.

12:10 - Rejes MVP četvrtog kola EvroligeKošarkaš Real Madrida Felipe Rejes proglašen je za najkorisnijeg igrača četvrtog kola Evrolige, objavljeno je danas na sajtu tog takmičenja. Real je u četvrtom kolu Grupe A Evrolige u veoma uzbudljivoj utakmici pobedio Bajern iz Minhena sa 101:99, a jedan od najzaslužnijih za taj trijumf bio je upravo Rejes. On je utakmicu završio sa 20 poena, 11 skokova, dve asistencije i sa po jednom blokadom i ukradenom loptom, što mu je donelo indeks korisnosti 30. Iza njega nalaze se igrač Laboral Kuče Janis Burusis sa indeksom 29, odnosno košarkaši CSKA i Olimpijakosa, Miloš Teodosić i Patrik Jang sa indeksom korisnosti 28.

11:20 - Venus Vilijams u finalu turnira u KiniAmerička teniserka Venus Vilijams prva je finalistkinja WTA turnira u kineskom Žuhaiju, pošto je danas u polufinalu pobedila Italijanku Robertu Vinči sa 6:2, 6:2. Protivnica Vilijams u borbi za titulu biće bolja iz meča Elina Svitolina (Ukrajina) - Karolina Pliškova (Češka). Turnir u Žuhaiju igra se za nagradni fond od 2,150,000 dolara.

11:00 - Stjepanović u finalu trke na 200 metara slobodnim stilomNajbolji srpski plivač Velimir Stjepanović plasirao se u finale trke na 200 metara slobodnim stilom na Svetskom kupu u Dubaiju. Stjepanović je trku završio za 1:48.99 minuta, dok je najbolje vreme u kvalifikacijama ostvario Francuz Anjel Janik - 1:48.85. "Još jedan dan počinje lepim vestima. Prošao sam u finale na 200 slobodnim stilom. Odličan je bio i Ivan Lenđer", napisao je Stjepanović na Tviteru. On je u petak osvojio bronzu na 100 metara slobodno rezultatom 48.86 sekundi, dok je na 400 slobodno stigao do srebra u vremenu 3:47.75 minuta.

10:20 - Ivanović: Nismo dobro reagovali na titulu u Premijer ligiKapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da Čelsi nije dobro reagovao na osvajanje titule u Premijer ligi i da je to razlog loših partija ekipe Žozea Murinja. "Svi očekuju da budemo na vrhu, ali nismo dobro otvorili sezonu. Prvak uvek ima dodatni pritisak i većina timova je reagovala na ovaj načina posle ovajanja titule. U Premijer ligi svako svakog može da pobedi, pa čak i najbolje ekipe. Upravo zato moramo da idemo korak po korak, verujem da ćemo uskoro popraviti poziciju na tabeli", rekao je Ivanović za Skaj Sport. Čelsi se trenutno nalazi na 15. mestu sa 11 osvojenih bodova i u istoriji Premijer lige nijedna ekipa sa te pozicije nije uspela da se domogne prva četiri mesta. "Niko ne razmišlja o tome. Razmišljamo samo o narednom protivniku, o Stouku. Sezona je duga i naporna, još nije vreme da mislimo na kom mestu ćemo završiti", poručio je Ivanović. Srpski reprezentativac oporavio se o povrede zadnje lože i konkurisaće za današnji meč protiv Stouka. "Radim naporno da se vratim u prepoznatljivu formu. Mislim da igramo bolji, a jedini način da izađemo iz krize je da počcnemo da ređamo pobede. Svaki naredni meč je najvažniji, nadam se da ćemo pokazati koliko smo jaki i da možemo da se vratimo", rekao je Ivanović. Utakmica 12. kola Premijer lige između Stouka i Čelsija na programu je večeras od 18.30 na stadionu Britanija.

09:30 - Vavrinka bolji od Nadala, sa Novakom za finale!Švajcarski teniser Stan Vavrinka savladao je posle velike drame španskog tenisera Rafaela Nadala i plasirao se u polufinale Mastersa u Parizu 7:6 (10-8), 7:6 (9-7) .Vavrinka će u polufinalu igrati protiv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.Nadal je odmah na startu meča napravio brejk i čuvao ga do samog finiša seta. Vavrinka je u zadnji čas oduzeo servis Špancu, pa je odluka pala u taj-brejku. Na 9:8 za Vavrinku Nadal pravi grešku iz forhenda i gubi prvi set.Za razliku od prvog, u drugom delu igre serveri su bili izuzetno sigurni, ali kako je meč odmicao, Vavrinka je bio taj koji je prauzimao inicijativu. Koristio je najmanje greške rivala i do brejka došao u najvažnijem sedmom gemu seta (4:3). Iako je servirao za pobedu, ali je napravo nekoliko početničkih grešaka i dozvolio Nadalu da se vrati u igru. Set je ponovo otišao u taj-brejk. U dramatičnom 13. gemu bolje se snašao Švajcarac (9:7).Drugi polufinalni par čine Španac David Ferer i Britanac Endi Mari.

08:40 - Lazić: Bili smo bolji nego na prethodnim mečevimaKapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić ocenio je da je njegov tim uprkos ubedljivom porazu igrao bolje nego na prethodnim mečevima. Crveno-beli su u sinoć izgubili od Fenerbahčea sa 74:60, u meču 4. kola A grupe Evrolige. "Mislim da smo odigrali mnogo bolje nego prethodne dve utakmice koje smo izgubili većom razlikom. Pokazali smo evidentan napredak u nekim segmentima, nadam se da ćemo biti mnogo bolji", kazao je Lazić posle susreta u Kombank areni. On je podsetio da je turski klub u jednom momentu imao i 20 poena razlike, da su crveno-beli u poslednjoj četvrtini smanjili na 10, ali da dalje nisu mogli. "Odigrali smo dobro ako se uzmu u obzir prethodne dve utakmice. Borbenost i zalaganje bili su na znatno višem nivou, ali ostaje nam da radimo i verujem da ćemo biti bolji kako vreme bude odmicalo. Poljuljano nam je samopouzdanje, dosta je teško, međutim, ima nas starijih i iskusnijih koji pričom i postupcima držimo mlađe na okupu. Atmosfera ne sme da padne, u suprotnom će biti dosta teško", zaključio je Lazić.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track