VULIĆEVIĆ POSLE POVREDE: Trojica doktora su mi vraćala ruku na živo
Foto: Saša Pavlić

Podneo bol

VULIĆEVIĆ POSLE POVREDE: Trojica doktora su mi vraćala ruku na živo

Fudbal -
Delovalo je da je desni bek fudbalera Partizana Miroslav Vulićević posle duela sa kapitenom Voždovca, doživeo težak prelom ruke i da ga, posle oporavka od operacije ukrštenih ligamaneta kolena, čeka još jedna višemesečna pauza.

No, sreća je ovoga puta bila na strani borbenog defanzivca. Iščašenje zgloba lakta sada deluje kao lepa vest šta je sve moglo da bude, pa je Vulićević dan kasnije bio raspoložen i za šalu…

"Zatekli ste me na pregledu, tačnije na snimanju magnetnom rezonancom. Konsultovao sam se sa doktorom Ilijom Rosićem i odlučili smo da preventivno uradimo još jedan snimak. Hvala Bogu, pokazao je isto što i neposredno posle povrede, a to je da nema preloma", sa uzdahom olakšanja kaže Vulićević.

"Nije bilo prijatno, kada sam pao, okrenem se i vidim ruku iza sebe, dok se igrači oba tima hvataju za glavu. Pomislih - gotovo je, ode i ruka posle noge."

Usledio je put ka VMA, gde je već sve bilo spremno za operaciju.

"Došao sam na VMA, pitam moram li “pod nož” ako je pukla. Kažu mi da moram, da će i šine da stavljaju. Pomislih u sebi: “Ajde Vule opet na pauzu, kad te sreća izdala”. Ipak, ubrzo su doneli snimak i vidi se da nema preloma! Čini mi se da sam se opet rodio. Hvala Bogu, spasao me ovaj put!"

Vulićević je odbio da ga uspavaju kako bi mu vratili zglob lakta na mesto.

"Poznajem jednog od ortopeda i upitao sam ga može li ruka da se vrati bez uspavljivanja i lekova. Odgovorio je sa čuđenjem potvrdno, ali mi je napomenuo da strahovito boli. Kažem mu da ne brine ništa i da vraćaju na “živo”, jer nemam nameru dugo da se zadržavam u bolnici. Uostalom, nisam nikada popio lek za bolove, nisam hteo ni sad".I, zaista, doktor sa asistentima mu je izašao u susret i odustao od davanja anestezije.

"Kažem im: Ako vas trojica ne vratite ruku na mesto, onda ne znam ko će, jedino da sam potežem! Vuku levo, desno, gore-dole i posle pregledaše snimak – sve u redu. Ostaje da izguram i taj gips tri nedelje, pa ponovo na teren. Sreća u nesreći je da je u pitanju ruka, jer mi fudbaleri živimo od nogu. Pa, ljudi, lomite mi sve od nogu na gore, samo njih ne dirajte – kroz smeh je zaključio Vulićević.

Samo porodica na pameti Dok su ga vozili ka bolnici, Miroslav Vulićević je razmišljao samo jedno – da se što pre javi porodici."U direktnom TV prenosu su upozoravali gledaoce da ne gledaju snimak pada, verujte da sam i sam samo jednom pogledao. Zaista je bilo strašno. Zato sam razmišljao da se što pre javim suprugi i porodici, da kažem da je sve u redu i da ne brinu. Bilo je malo dramatično", kaže Vulićević.

Kurir sport / Sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track