NAVIJAČI GA PROZVALI SLEPI EDIN: Džeko proglašen za najveći promašaj godine u Italiji
Foto: Profimedia

Dijamant ne blista u Romi

NAVIJAČI GA PROZVALI SLEPI EDIN: Džeko proglašen za najveći promašaj godine u Italiji

Fudbal -
Bosanski reprezentativac Edin Džeko stigao je u Romu iz Mančester Sitija kao veliko pojačanje i nada koja će dovesti "Vučicu" do titule prvaka Italije.

Međutim, "Dijamant", kako ga zovu bosanski navijači nije ni izbliza opravdao očekivanja Rimljana, pa je od strane pristalica ovog kluba dobio novi nadimak - "Edin cieco" (Edin slepi).

Džeka je američki ESPN, prilikom analize prvog dela italijanskog prvenstva, proglasio za najveći promašaj.

"Džeko je postizao golove u pobedama nad Juventusom i Lacijom, te u porazu od Barselone u gostima, ali bosanskohercegovački napadač je za Romu trebao da bude ono što je za ovaj klub bio Gabrijel Batistuta u sezoni 2000-2001. kada su poslednji put osvojili titulu. Džeko je postao poznatiji po promašajima nego po golovima, a postigao je samo tri gola u ligi. Navijači su počeli da ga zovu "Edin Cieco" (Edin slepi)".

Sa druge strane, za najboljeg igrača dosadašnjeg dela šampionata proglašen je napadač Napolija Gonzalo Iguain, kojeg trener Intera Roberto Manćini opisuje kao "Mesi u Italiji".

"Ono što je Lionel Mesi u Španiji i u Ligi šampiona, to je Iguain u Italiji. U Seriji A on je na prvom mestu, a ostali su daleko iza", rekao je Manćini, čiji Inter dočekuje Božić kao lider na tabeli.

Iguain je u 17 utakmica postigao 16 golova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track