ZIDANOV REAL KREĆE IZ RIMA: Naravno, cilj je trofej!
Foto: Reuter

Prvi mečevi osmine finala Lige šampiona

ZIDANOV REAL KREĆE IZ RIMA: Naravno, cilj je trofej!

Fudbal -
Svi putevi vode u Rim, ali kad su u pitanju Liga šampiona i trenerska karijera Zinedin Zidana onda su večni grad i stadion Olimpiko rezervisani za početak.

Real Madrid sutra uveče gostuje Romi u prvom meču osmine finala Lige šampiona i realno gledajući apsolutni je favorit za prolaz dalje, ali Rimljani prevođeni povratnikom na klupom Lučanom Spaletijem, ali i asovima poput Frančeska Totija, Danijele De Rosija ili Edina Džeka veruju da četvrtfinale nije nemoguća misija.

"Liga šampiona uvek izaziva posebne emocije, osvojio sam dva trofeja, kao igrač sa Realom i kao pomoćni trener, ali sam sa Juventusom gubio dva finala.

Svaki igrač sanja da osvoji ovaj trofej i Svetsko prvenstvo, spremni smo i zašto da krijemo, ambicije su nam maksimalne", izjavio je Zidan za zvanični sajt UEFA.

On na sutrašnjem meču neće moći da računa na već duže vreme povređenog Gereta Bejla, a dobra vest za navijače Madriđana je oporavak standardnog levog beka Marsela. Rimljani se, ipak, nadaju čudu, a zimsko pojačanje iz Djenove Dijego Peroti ističe da šansa postoji, posebno u prvom meču.

"Real je uz Barselonu i Bajern favorit za trofej, ali mi na Olimpiku možemo sve. Veliki zadatak je na nama sa sredine terena, ako dobijemo tu bitku, sve je moguće", izjavio je Peroti.

U senci rimskog duela prvi meč osmine finala igraće Gent i Volfsburg, a nemački vicešampion ne bi trebalo da ima većih problema na putu do četvrtfinala. Oba duela počinju u standardnom terminu od 20.45 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track