ALEN STEVANOVIĆ: Ne mislim o reprezentaciji, fokusiran sam na Partizan
Foto: Partizan

ALEN STEVANOVIĆ: Ne mislim o reprezentaciji, fokusiran sam na Partizan

Fudbal -
Fudbaler Alen Stevanović je odličnu igru protiv Voždovca krunisao golom iz jedanaesterca i dao nemerljiv doprinos pobedi Partizana od 3:0.

Napadač koji je prošlog leta došao u Humsku standardan je član čete Ivana Tomića i konstantna opasnost za protivničke odbrane.

– Privilegija je igrati u Partizanu. Istovremeno, velika odgovornost, treba znati nositi to. Igrao sam u Italiji, niste ni svesni koliko ljudi imaju lepo mišljenje o Partizanu, koliko je on velikI zbog svih titula, igranja u Evropi, talentovanih igrača koji su počeli u njemu. Privilegija je što smo dobili priliku da igramo u Partizanu i što smo deo ovog kluba. Moramo da igramo najbolje što možemo i da učInimo sve da usrećimo navijače. Uradićemo sve da budu ponosni na nas, – kaže Alen Stevanović.

Partizan je protiv Voždovca realizovao penal u Humskoj posle čak šest promašaja. Vaše delo?

– Dogovor je bio da ću preuzeti odgovornost ako dođe do penala i hvala Bogu uspeli smo konačno da postignemo gol i na taj način. To nam je pomoglo da osvojimo tri boda. Moji drugovi koji su prethodno šutirali sa 11 metara su odlični igrači i sigurno im je bila namera da ga izvedu što je bolje moguće. Dešava se da i najbolji fudbaleri na svetu promaše penal.

Upisali ste i asistenciju Nebojši Kosoviću, dao je gol makazicama?

– Kića je postigao fenomenalan pogodak i mnogo mi je drago zbog njega. Nisam nikada ranije asistirao za lepši gol.

Na početku utakmice, prilikom indirekta za Voždovac, sprečili ste vođstvo Zmajeva isprečivši se lopti prilikom udarca bivšeg fudbalera Partizana Nenada Marinkovića?

– Pomislio sam da više neću moći da imam decu (smeh). Drago mi je što u trećoj uzastopnoj utakmici nismo primili gol.

Navijači se slažu da pružate kvalitetne partije na poziciji desnog krila. Jesenas ste bili zapaženi i na suprotnoj, levoj strani?

– Šef veruje da tu mogu najviše da doprinesem ekipi. Moje je da prihvatim njegovu odluku i dam maksimum. Nemam nikakav problem sa time, štaviše, u poslednje četiri utakmice dva puta sam zatresao mrežu, iznudio penal i namestio jedan gol. Drago mi je što sam doprineo uspesima ekipe. Međutim, uvek može bolje i uvek ima mesta za napredak. Najbitnije je da Partizanu ide dobro.

Ne tako davno bili ste i reprezentativac Srbije. Priželjkujete li novi poziv u državni tim?

– Jedino što me trenutno zanima je fokus na Partizan i da dam sve što imam za veliki klub.Protiv Spartaka u polufinalu Kupa Srbije imaćete i podršku navijača?– Sigurno da će nam mnogo značiti podrška Grobara, uz koje smo sigurno mnogo jači. Drago mi je što će biti sa nama u ovako važnoj utakmici. Želimo da ostvarimo dobar rezultat i plasiramo se u finale kupa.

Partizan je trenutno treći na tabeli?

– Sigurno nismo navikli da gledamo Partizan da zaostaje ovoliko, ipak smo šampioni i vladari srpskog fudbala mnogo godina unazad. Razumem u potpunosti navijače, međutim, sa druge strane, uzeli smo devet bodova u grupnoj fazi Lige Evrope, predstavljali sjajno Partizan i srpski fudbal. Realno, napravili smo odličan uspeh, bili nadomak i da prezimimo, finansijski smo doneli mnogo klubu. Ne tražim alibi, ali sigurno su i zgusnut raspored i veliki broj povreda učinili svoje. To je prošlost, imamo ispred sebe kup i prvenstvo da izborimo kvalifikacije za Evropu, kako znamo i umemo, rekao je Alen Stevanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track